در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
حدود ۳۰ درصد بستری شدگان مراکز درمانی آذربایجان غربی مبتلا به آنفولانزا هستند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: از هفته گذشته نزدیک به ۳۰ درصد بستری شدگان در مراکز درمانی استان مبتلا به آنفولانزا هستند.
احسان ریخته گر در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص شایعاتی که آنفولانزای سال ۱۴۰۳ را نوع خاصی از کرونا میدانند، گفت: آنفولانزا و کرونا دو بیماری کاملاً متفاوت هستند که توسط دو ویروس مختلف ایجاد میشوند.
ریختهگر با اشاره به وضعیت بیماری آنفولانزا در آذربایجان غربی اظهار کرد: هر ساله از اواسط آذرماه شاهد افزایش موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی همچون آنفولانزا هستیم که این روند در سال جاری نیز مشابه سالهای گذشته رخ داده و تا اوایل تا اواسط اسفند ماه پیک ابتلا کاهش خواهد یافت.
ریختهگر افزود: از هفته گذشته، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از نمونههای دریافتی از بیمارستانها نشاندهنده ابتلا به نوع AH1 آنفولانزا بوده است.
وی تأکید کرد: شیوع آنفولانزا در اجتماعات بیشتر بوده و مدارس بهویژه کانونهای انتشار این بیماری در کودکان هستند. بنابراین، در صورتی که کودکی بیمار باشد، بهتر است در منزل تحت مراقبت قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: درمانهای معمول سرماخوردگی همچون استراحت، مایعات گرم و مصرف مسکنهای ساده برای درمان آنفولانزا کافی است، اما اگر فردی دچار سردرد یا تب شدید شود، باید به پزشک مراجعه کند.
وی با تاکید بر اینکه آنتیبیوتیکها و سرمتراپی در درمان آنفولانزا مؤثر نیستند، افزود: تزریق کورتون بهویژه در کودکان اصلاً توصیه نمیشود.
وی همچنین تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در ایران تغییرات چشمگیری نداشته و در حدود ۵ درصد از جامعه به این بیماری مبتلا هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در نهایت تأکید کرد: آنفولانزا همیشه با درصدی از مرگومیر، به ویژه در کودکان و افراد ضعیف، همراه است و با رعایت پروتکلهای بهداشتی همچون شستن دستها، استفاده از ماسک و استراحت میتوان از گسترش آن جلوگیری کرد.