خبرگزاری کار ایران

افزوده شدن 300 فروند شناور گردشگری به ظرفیت ناوگان دریایی هرمزگان

افزوده شدن 300 فروند شناور گردشگری به ظرفیت ناوگان دریایی هرمزگان
کد خبر : ۱۵۸۲۹۱۹

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: 300 فروند شناور گردشگری از ابتدای سال جاری تا کنون به ظرفیت ناوگان دریایی این استان اضافه شده که فعالیت آن‌ها از دهه فجر و ایام نوروز 1404 آغاز می‌شود.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، اسماعیل مکی‌زاده در حاشیه بازدید مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر از بنادر مسافری و مناطق گردشگری دریایی قشم اظهار کرد: حدود یک‌هزار و 300 فروند شناور گردشگری در سطح این استان ثبت شده که از این تعداد و از ابتدای سال جاری تا کنون 300 فروند شناور به ظرفیت ناوگان دریایی هرمزگان اضافه شده است.

وی ادامه داد: این بازدید با هدف بررسی و تاکید بر آمادگی خدمات‌دهی سفرهای دریایی به ویژه در بخش گردشگری دریایی جزیره قشم به عنوان بزرگ‌ترین جزیره ایران که هرساله گردشگران و مسافران زیادی به خصوص در ایام سفرهای نوروز از جاذبه‌های توریستی و گردشگریی آن بازدید می‌کنند، صورت گرفته است.

مکی‌زاده یادآور شد: حدود یک‌هزار و 300 فروند شناور گردشگری در سطح این استان ثبت شده که از این تعداد و از ابتدای سال جاری تا‌کنون 300 فروند شناور جدید با حدود 30 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ظرفیت ناوگان دریایی هرمزگان اضافه شده است.

معاون دریایی اداره‌کل بنادر هرمزگان با بیان اینکه فعالیت این شناورها از ایام دهه فجر و ایام سفرهای دریایی نوروز 1404 آغاز می‌شود، گفت: در راستای توسعه شناورهای گردشگری همچنان ثبت این شناورها در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی؛ به منظور اطمینان از برطرف شدن نواقص قابل شمارش از شناوران هدف در فرآیند کنترل و بازرسی، مرحله بعدی بازرسی از این شناورها اواخر دی ماه سال جاری انجام می‌شود..

مکی‌زاده همچنین به گردشگران سفرهای دریایی توصیه کرد: برای داشتن یک سفر بی‌خطر و خطره‌انگیز نکات ایمنی که از سوی خدمه شناورها و راهنمایان در مناطق گردشگری استان هرمزگان به آ‌ن‌ها ارائه می شود را با دقت رعایت کنند.

مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر نیز گفت: با توجه به رویه هرساله برای تامین ایمنی سفرهای دریایی و گردشگری دریایی در استان هرمزگان فعالیت‌های اساسی از جمله کنترل و بازرسی و ایمنی شناورها، تعیین مسیرهای تردد، شناسایی خطراها و مسائل ایمنی تردد در این حوزه انجام شده است.

«الله مراد عفیفی‌پور» یکی از این راهبردهای افزایش سفرهای دریایی را افزایش تعداد شناورهای جدید به ناوگان حمل خودرو در بنادر مسافری و مناطق گردشگری دریایی دانست و اظهار کرد: بازرسی‌های فنی و ایمنی از شناورها، هماهنگی با ارگان‌های همکار خدمات سفرهای دریایی نوروزی و مجموع فعالیت‌های اساسی انجام شده برای افزایش ایمنی سفرهای دریایی نوید این را می‌دهد که در ایام تعطیلات پایان در سال جاری و شروع سال جدید شاهد استقبال گسترده مسافران و گردشگران نوروزی باشیم.

بازدید از بنادر مسافری شهید ذاکری و مناطق گردشگری دریایی و جنگل‌های حرا روستای سهیلی قشم بخشی از بازدیدهای مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی به بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس بود. 

گفتنی است؛ جزیره قشم ۶۵ روستا دارد که روستای سهیلی یکی از روستاهای گردشگرپذیر این جزیره بوده و به همراه سه روستای دیگر از استان‌های آذربایجان شرقی، کردستان و سمنان از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان روستاهای گردشگرپذیر انتخاب شده‌اند. 

این جزیره درحال حاضر دارای 9 اسکله گردشگری دریایی بوده که مسافران و گردشگران می‌توانند زیبایی‌های طبیعی جنگل‌های حرا و بازی دلفین‌های را در اطراف جزیره هنگام به نظاره بنشینند.

روستای سهیلی قشم در ۶۰ کیلومتری شهر قشم و ۱۰ کیلومتری فرودگاه بین‌المللی قشم دارای یک اسکله چندمنظوره با تعداد ۹۰ فروند شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل، ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با ۳۶۰ نفر شاغل است.

اسکله گردشگری این روستا آمادگی پذیرش روزانه از ۲۶ هزار گردشگر را برای بازدید از خورهای بین جزایر جنگل‌های دریایی حَرّا در غرب این جزیره را دارد. تعداد ۲۹ غرفه و فروشگاه صنایع‌دستی نیز در اسکله جنگل حرا وجود دارد که محصولات صنایع‌دستی را عرضه می‌کنند.

«دره ستاره‌ها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیس‌ها، موزه ژئوپارک، چاه‌های تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخم‌گذاری لاک پشت‌های پوزه عقابی، جنگل‌های دریایی حرا، خلیج دلفین‌های هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی از مناطق گردشگری  جزیره قشم به شمار می‌رود.

 شهرستان قشم دارای ۳۵ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیس‌ها است و مجاورت آن با جنگل‌های حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین‌المللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان بوده که به جذابیت‌های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است. 

سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بین‌المللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.

لازم به ذکر است؛هرساله از فصل پاییز و با آغاز هوای مطبوع و خنک سفرهای دریایی در استان هرمزگان به عنوان پایتخت سفرهای دریایی رونق می‌گیرد. این استان به‌واسطه داشتن ظرفیت‌های گردشگری به ویژه دریایی همواره مقصد گردشگرانی است که بخشی از اوقات فراغت خود را به ویژه در فصل پاییز و زمستان و به ویژه نوروز برای گردش و تفریح در سواحل و جزایر این دیار می‌گذرانند و از هوای مطبوع و بهاری آن لذت می‌برند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز