استاندار در نشست خبری عنوان کرد:
۵۸۹ روستای کهگیلویه و بویراحمد خالی از سکنه شده است
شاخصهای بخش کشاورزی در استان ضعیف است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی آمارهای اقتصادی در این استان، از خالی بودن ۵۸۹ روستا خبرداد.
به گزارش ایلنا از یاسوج، " یدالله رحمانی " در اولین نشست رسانهای خود گفت: از مجموع ۲ هزار و ۲۳۲ روستای استان کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون ۵۸۹ روستا خالی از سکنه هستند که خالی از سکنه بودن برخی از این روستاها میتواند بخاطر مسائل اقتصادی باشد اما در برخی روستاها، بخاطر مسائل اقتصادی نبوده است.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۷ صدم درصد وسعت و جمعیت کشور را دارد که ۵۶ درصد جمعیت این استان شهری و ۴۴ درصد روستانشین هستند، اظهارداشت: جمعیت شهری نسبت به جمعیت روستایی این استان ۱۷ درصد بیشتر است.
مدیر ارشد اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد، نرخ فعالیت اقتصادی در این استان را ۳۴ درصد ذکر که این عدد، هفت درصد از متوسط کشور پایینتر است.
رحمانی با اشاره به آمارهای ارائه شده راجع به نرخ بیکاری استان هم خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس آمارها در حد متوسط کشور است اما نرخ فعالیت اقتصادی ۳۴ درصد است در حالیکه این میزان در سطح کشور ۴۱ درصد می باشد و وضعیت این استان هفت درصد از متوسط کشور پایینتر است.
وی گفت: این آمار بمعنای این است که هفت درصد مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ناخودآگاه وارد بازار کار نمیشوند که رسانهها میتوانند در این زمینه نقش بسزایی ایفاء کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی ظرفیت های بالقوه و بالفعل توسعه در این استان، ادامه داد: نفت ظرفیت خیلی خوبی در این استان است اما متاسفانه هنوز نتوانسته ایم این ظرفیت را به برنامههای توسعه استان گِره بزنیم.
رحمانی گفت: از مجموع یک هزار و ۷۰ میلیون متر مکعب سهم آب تخصیص یافته به استان، تاکنون کمتر از نصف این میزان را برداشت کردهایم که مانعی برای استفاده از سهم تخصیص یافته آب استان نداریم اما هنوز تاسیسات لازم در این خصوص احداث نشده است.
مدیر ارشد اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برای تأمین آب شُرب شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن، سرعت عملیات اجرایی سد تنگ سرخ بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: برای ساخت سد آبریز در کهگیلویه بزرگ هم سعی و تلاش داریم این سد امسال ردیف بودجه بگیرد و با بهرهبرداری از این سد، ۲۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی این حوزه آبی میشود و از سویی ۱۶ میلیون متر مکعب از محل این سد برای آب شُرب مردم پیش بینی شده است.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای کشاورزی و شیلات در استان کهگیلویه و بویراحمد هم اشاره و اظهار داشت: ۱۰ درصد آبزیان کشور در این استان تولید میشود که باید زنجیره تولید این حوزه از بخش تکمیل و مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: گیاهان دارویی یکی از ظرفیتهای این استان است که باید کِشت آنها گسترش پیدا کند تا دیگر نیازی نباشد برای تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی نیازمند گیاهان دارویی از سایر استانها اقدام شود.
شاخصهای بخش کشاورزی در استان ضعیف است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، شاخصهای بخش کشاورزی این استان را ضعیف ارزیابی نمود و ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۱ اشتغال بخش کشاورزی استان از ۲۱ به ۱۴ درصد رسید که این مهم هفت درصد کاهش یافه است.
وی تاکیدکرد که زنجیرههای بخش کشاورزی استان باید تقویت شوند و دنبال این هستیم که مشکلات این بخش را برطرف کنیم.
رحمانی با تاکید براینکه بازگرداندن واحدهای صنعتی غیرفعال و تعطیل استان را به چرخه تولید در دستور کار قرار دادهایم، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که اقتصاد مِنهای نفت را بیشتر و پرتوانتر از گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد به حرکت درآوریم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، رسالت مدیران دولت چهاردهم را توسعه استان، حمایت از تولید، اشتغال و سرمایهگذاری عنوان و اظهارداشت: مدیران خودشان فکر کنتد که باید فرآیندهای اداری را کوتاه و به بدنه دستگاه اجرای خود نیز این مسأله را القاء کنند.
رحمانی گفت: کمترین توجه را به منابع انسانی میکنیم در صورتی که مهمترین عنصر توسعه نیروی انسانی موثر است و به جای استفاده از توان و ظرفیت نیروی انسانی موثر، آنها را کنار میگذاریم.
وی با بیان اینکه باید همه نقش آفرینی خود را در زمینه توسعه ایفاء کنند تا شعار وفاق ملی معنا پیدا کند، یادآورشد: در گذشته اقدامات خوبی برای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده اما عمق محرومیتها در این استان آنقدر خاص و زیاد بوده که خدمات و اقدامات نتوانسته اند ما را به حرکت در آورند.
مدیر ارشد اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه توسعه حوزههای مختلف بدون راه و شبکه ارتباطی مناسب به جایی نمیرسد، ادامه داد: برای توسعه و پیشرفت استان از ظرفیت نمایندگان نیز استفاده کرده و در ادامه نیز از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.
رحمانی گفت: تاکنون نشستهایی را با وزارت خانههای صمت، راه، نیرو، حوزههایی از وزارت نفت، مدیران عامل بانکهای کشور به همراه نمایندگان داشتهایم که امیدواریم نتایج مثبتی برای توسعه استان در پی داشته باشند.
وی افزود: در حوزه آب، ۲ هزار میلیارد تومان برای استان مصوب که ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و در حوزه راه نیز یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب که فعلاً ۷۰۰ میلیارد تومان از این میزان تخصیص می یابد.
در مسکن مهر فقط ۲ هزار واحد ساخته شده است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته، قرار شد که راه آهن استان از طریق تهاتر نفت پیگیری شود و افزایش پروازهای فرودگاههای استان و ارتقای وضعیت آنها نیز در دستورکار قرار گیرد، اظهارداشت: با اتصال ۷۰ کیلومتر جاده یاسوج به اقلید به آزاد راه شیراز به اصفهان مسافت این جاده به ۵۱ کیلومتر کاهش می یابد.
وی گفت: البته قرار است هیآتی بلند پایه به نمایندگی از وزیر راه و شهرسازی با اولویت تکمیل راهها و اتصال به آزاد راه شیراز _ اصفهان و فرودگاه به استان ما اعزام و این موارد را بررسی کنند.
رحمانی با اشاره به مشکلات ساخت مسکن مهر جدید در یاسوج هم ادامه داد: در شهرستان بویراحمد و مناطق شمالی استان، با محدودیت زمین مواجه هستیم بگونه ای که قرار بود ۱۲ هزار واحد مسکن در قالب این طرح در شهرستان بویراحمد بخصوص شهر یاسوج ساخته شود اما تاکنون تنها ۲ هزار واحد ساخته شده که باید تأمین زمین کنیم و این مشکل را رفع کرد.
وی با اظهارتاسف از اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز راه آهن ندارد و به شبکه آزادراهی وصل نیست، اظهارداشت: از مجموع شش هزار کیلومتر راه این استان تنها ۲۰۰ کیلومتر بزرگراه است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تقویت شبکه ارتباطی راههای استان در دستور کار ما قرار دارد و باید بخشی از راههای استان به راه فرعی و راههای اصلی به بزرگراه تبدیل شوند و اتصال استان ما و بزرگراه شیراز به اصفهان در دستور کار مدیریت استان قرار دارد.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود به شاخصهای آسیبهای اجتماعی در استان اشاره و افزود: در ۹۰ درصد شاخصهای آسیبهای اجتماعی روند کاهشی را در استان کهگیلویه و بویراحمد داریم و نسبت به متوسط کشور از وضعیت بهتری برخوردار هستیم.
وی تاکید کرد: مسوولان و مردم بویژه رسانهها باید تلاش کنند تا آسیبهای اجتماعی در استان به حداقل برسد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، مهمترین دغدغه خود را مربوط به حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش ذکر و ادامه داد: مهمترین هدف ما باید ارتقای آموزش و پژوهش باشد و آموزش و پرورش استان نباید سیاست زده شود.
رحمانی گفت: پایین بودن مُعدل نمرات دانش آموزان استان کهگیلویه و بویراحمد یک دغدغه جدی است و باید تلاش شود که این جایگاه استان در سطح کشور ارتقاء یابد.
تغییر مدیران از مطالبه های مردم است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی از مسائل و دغدغههای خود در استان را انتخاب و انتصاب مدیران براساس شایسته سالاری آنان دانست و خاطرنشان کرد: تغییر مدیران از مطالبات مردم است اما باید در انتخاب مدیران شایستگی مورد توجه قرار گیرد.
رحمانی با تاکید براینکه در کار با هیچ کسی شوخی ندارم و از همه کار میخواهم، خاطرنشان کرد: مهمترین ملاک ما برای همکاری کار و تلاش است.
وی گفت: رسانهها میتوانند به همبستگی، انسجام اجتماعی و وفاق ملی که شعار دولت چهاردهم است، کمک کنند و ما نیز انتظار داریم همه کمک کنند که بستر وفاق ملی فراهم شود زیرا همراهی و همدلی انرژی بیشتری برای کمک به توسعه استان ایجاد کند.