مدیرکل کانون پرورش فکری فارس خبرداد؛
آخرین فرصت علاقه مندان برای شرکت در بیست و ششمین جشنواره قصهگویی تا پایان هفته
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از آخرین فرصت علاقه مندان برای شرکت در بیست و ششمین جشنواره قصهگویی تا پایان هفته خبرداد.
به گزارش ایلنا، علی خواجه نژادیان امروز سهشنبه ۶ آذر ماه در نشست با خبرنگاران افزود: ۸۰۰ اثر به بخش استانی بیست و ششمین جشنواره قصه گویی رسیده است و با توجه به تجربه سالهای گذسته، پیش بینی میشود این آثار به مرز یک هزار و ۵۰۰ اثر نیز برسد.
وی ادامه داد: پس از دهم آذرماه، پایش و سپس داوری آثار آغاز می شود و ۲۷ تا ۲۹ این ماه در مرکز کانون پرورش فکری فارس شاهد اجرای شرکت کنندگان و معرفی برگزیدگان خواهیم بود که در این دوره، در هر بخش سه اثر (بدون ترتیب) به عنوان برتر معرفی میشوند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس گفت: هم اکنون جشنهای قصهگویی در ۴۲ مرکز ثابت و هشت مرکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با حضور کودکان و نوجوانان، والدین و مربیان و دیگر علاقمندان در حال برگزاری است و منتخبان این رویدادها به جشنواره استانی معرفی میشوند.
خواجهنژادیان اضافه کرد: بخش غیر حضری جشنواره مرحله استانی ندارد و در قالب قصههای ۹۰ ثانیهای، مستقیم در مرحله ملی برگزار میشود که ارسال آثار در این بخش از ۱۱ آذرماه آغاز خواهد شد و تا ۶ دی ماه فرصت باقی است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با اشاره به اینکه معرفی قصه به عنوان یک ابزار تربیتی، از مهمترین اهداف این جشنواره است، گفت: این جشنواره میکوشد، به هنر قصهگویی عمق ببخشد تا به عنوان ابراز تربیتی مورد استفاده اولیا و معلمان قرار گیرد.
وی افزود: عمومیت بخشیدن به قصههای عامیانه ایران در جهان و تربیت معلمان و مربیان قصهگو از دیگر هدفهای جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه شعار این دوره از جشنواره قصهگویی«راز قصهها، ساز زندگی است»، عنوان کرد: این جشنواره در بخش های بخش قصه گویی مدرن، کلاسیک، دینی، علمی، پیشرفت و قهرمانان و ایثار و شهادت و غزه و لبنان برگزار می شود.
خواجه نژادیان با اشاره به اتفاقات دلخراش درغزه و لبنان، گفت: به این دلیل، امسال بخش ویژه اقصهگویی غزه و لبنان، ذیل بخش ایثار و شهادت است.
جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ۱۳ بخش برگزار میشود و علاقه مندان میتوانند از طریق سایت kanoonfest.ir برای شرکت در جشنواره ثبتنام و فیلم قصههای خود را فیلم های قصه های خود را تا پایان۱۰ آذر ماه، به شماره ۰۹۱۷۶۸۶۰۰۴۲ تحویل داده و یا در پیام رسان بله به شماره ۰۹۹۶۰۶۲۵۹۶۸ ارسال کنند.
این جشنواره با همکاری انجمن راویان فارس کنگره سرداران و بخش بنیاد شهید استان فارس برگزار می شود.
کارشناس مسئول بخش آموزش و پژوهش اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در این نشست خبری گفت:قصه گویی برپایه خلاقیت، شیوه های مختلف روایتگری استوار است و برپایی بخش پژوهشی جشنواره کمک میکند تا جامعه دانشگاهی بتواند فضای متفاوتی را برای قصه گویی در آینده رقم بزند.
اعظم ایزدی با اشاره به اینکه در بخش علمی جشنواره قصهگویی نیز بسترسازی پویش علمی جشنواره ، معرفی ظرفیت پژوهشگران استان در این زمینه و ایجاد فرصت انگیزشی برای پژوهشگران دنبال میشود، افزود: پژوهشگران همچنین میتوانند فرآیند برپایی جشنواره قصهگویی را آسیب شناسی کنند و مقالات، کتابها و پایاننامههای خود را در این زمینهها به واحد آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس ارائه کنند.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس اضافه کرد: برگزاری کارگاههای توانمندسازی قصه گویی از دیگر بخشهای بیست و ششمین دوره قصه گویی است و مربیان میتوانند تجربههای خود را در این زمینه به علاقه مندان منتقل کنند.
وی گفت: در این قالب پنج جلسه ۲ ساعته آموزش شیوههای انتخاب قصه و بازنویسی قصه و استفاده از ابزارها در قصهگویی و دیگر مولفههای قصهگویی ارائه میشود و در پایان هر شرکت کننده قصه خود را ارائه میکند و در صورتی که بتواند ایرادهای داوران را برطرف و ارائه دوم خود را به خوبی ارائه کند، کارت قصهگویی دریافت میکند که با استفاده از آن میتواند کسب و کارهای استارتآپی قصه گویی راه اندازی کند.
کارشناس مسئول آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس هم در ادامه این نشست با اشاره به برگزاری سومین پویش ملی گلستانخوانی گفت: گلستان سعدی از مهمترین آثار ادبی ایران است که به آن میبالیم و از این جهت که این اثر فاخر نسبت به حافظ و شاهنامه سهل خوان است، برای گروههای کودک و نوجوان مناسب است.
راضیه احمدی افزود: این پویش منطبق با خلاءهای تربیتی کودکان و نوجوانان امروز برگزار میشود و گروه ۱۲ تا ۱۸ ساله میتوانند خوانش خود از حکایتهای سعدی را تا ۲۵ آذردر قالب ارسال ویدئو پیام رسانهای ایتا و بله به شماره ۰۹۱۷۶۸۶۰۰۴۲ ارسال کنند.
وی ادامه داد: گلستان سعدی پر از اندرزهای ارزشمنداست و استفاده از آن برای الگوسازی های اخلاقی و رفتاری برای نسل کودک و نوجوان بسیار اهمیت دارد چرا که تفکر فلسفی، خلاق و انتقادی این نسل را تقویت میکند.
کارشناس مسئول آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس گفت: بسیار مهم است که نسل امروز برای نسل امروز صاحب اندیشه باشند چرا که صاحب اندیشه بودن به معنای هویت داشتن است و امروز هویت، بحران نسل کودک و نوجوان است.
احمدی ادامه داد: پویش گلستانخوانی به دنبال روخوانی نیست، بلکه میخواهد از سطح به عمق حرکت کند؛ امروز بنای تربیت بر آموزش غیر مستقیم است و گلستان سعدی به تربیت غیر مستقیم کودکان و نوجوانان کمک میکند.
کارشناس مسئول آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه این پویش با شعار "چه نیکو بود مهر" برگزار شده، افزود: کودکان و نوجوانان با مطالعه سه حکایت سعدی مدارا و سازش پذیری را یاد میگیرند.
وی ادامه داد: آشنایی با فرهنگ اسلامی و ایرانی از مهمترین اهداف این پویش است چرا که مهم است نسل امروز کشور حس غیرت و وطن دوستی داشته باشند و این حس با استفاده از با آموزه های گلستان تقویت میشود.