در صحن شورای شهر صدرا تاکید شد؛
کمبود فضای آموزشی صدرا در مرز بحران است/ مدرسه سه شیفته در صدرا
۹ هزار دانش آموز روزانه از صدرا برای تحصیل به شیراز میروند
دویست و هفتاد و ششمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر صدرا با دعوت امام جمعه این شهر از مدیران اداره آموزش و پرورش صدرا و مدیرکل نوسازی مدارس فارس، برای حضور در صحن شورا برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در این جلسه رییس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و حقوقی شورای اسلامی شهر صدرا با بیان اینکه مدارس شهر صدرا در نقطه بحران قرار دارد، گفت: مردم صدرا را مانند شیراز میبینند و با شیراز مقایسه میکنند، در حالی که ما برای کوچکترین تجهیزات حتی تابلو کلاس درس با مشکل روبرو هستیم.
خداکرم فیروزمند، تاکید کرد: ۹ هزار دانش آموز روزانه از صدرا برای تحصیل به شیراز میروند، در این شرایط نیاز است دانش آموزان از خطراتی که تردد میان شهر صدرا و شیراز ایجاد میکند حفظ شوند و به حداقل برسد.
هر سال از تعداد دانش آموزان مدارس غیردولتی صدرا کاسته میشود
رییس اداره آموزش و پرورش صدرا با بیان اینکه ۲۲ هزار دانش آموز در صدرا مشغول تحصیل هستند گفت: این تعداد از دانش آموز در ۲۶ مدرسه درس می خوانند که اگر تقسیم انجام شود هر مکان آموزشی ۸۰۰ دانش آموز را پوشش میدهد.
محمدعلی علینسب، ادامه داد: ۷۰ مدرسه غیر دولتی در صدرا فعال است که ۱۱ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند و بخشی از بار آموزشی را برداشته است.
وی گفت: باتوجه تورم و شرایط اقتصادی ساکنین صدرا هر سال از تعداد دانش آموزان مدارس غیردولتی کاسته میشود و امسال هم تعداد زیادی مراجعه کننده داشتیم که قصد تحصیل در مدارس دولتی داشتند اما این امکان فراهم نبود. کلاسهای درس در صدرا ۴۰ نفره است و امکان اضافه کردن دانش آموز جدید وجود ندارد.
رییس آموزش و پرورش صدرا تصریح کرد:شرکت عمران صدرا تقبل کرده بود ۴ مدرسه احداث کند که از این تعداد یک مدرسه ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و سه مدرسه دیگر یک درصد پیشرفت داشتند.
وی افزود: ۱۱ زمین برای ساخت مدرسه از شرکت عمران تحویل گرفتیم که اگر برای ساخت اقدام نشود، طبق قانون برگردانده شده و تغییر کاربری مییابد.
علی نسب به شرایط بحرانی مکان های آموزشی در صدرا اشاره کرد و گفت: در هنرستان های صدرا ۸۰۰ دانش آموز تحصیل میکنند که تا بعد ظهر فعالند.
وی تصریح کرد: ما در صدرا مدرسه سه شیفته داریم که دو مدرسه در شیفت صبح و یک مدرسه در شیفت بعد از ظهر دایر می شود.
به گفته رییس اداره آموزش و پرورش صدرا با استقلال این اداره، شهر صدرا منطقه ۲ آموزشی در آزمون سراسری محسوب میشود و بسیاری از دانشآموزانی که به شیراز رفته اند برای استفاده از این امتیاز به صدرا باز میگردند، به همین دلیل ما سال آینده تعداد بسیاری دانش آموز خواهیم داشت که از الان باید برای آن فکری شود.
انبوه سازان مکلف به ساخت مدرسه در مجتمع های مسکونی هستند
مدیر کل نوسازی مدارس فارس نیز در صحن علنی شورای اسلامی شهر صدرا با بیان اینکه ما دغدغه بسیاری درباره شهر صدرا داشتیم، گفت: از زمان شروع احداث شهر صدرا سی سال میگذرد، این ۳۰ سال باید به شکلی جلو میآمد که توازن در ارایه خدمات برقرار میشد.
خلیل خرد تاکید کرد: تبصره دوم ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش به صراحت می گوید انبوه سازان مکلف به ساخت مدرسه هستند. انبوه سازانی که بیش از ۲۰۰ واحد احداث می کنند وظیفه دارند مدرسه نیز احداث کنند، اما انجام نمی شود.
خرد افزود: اکنون در شرایط موجود اولین قدم این است که در ادامه راه تکلیف های قانونی را پیگیری و شرکت های سازنده واحدهای مسکونی را مکلف به احداث مدرسه کنیم. اگر مجموع هزینه ها را در نظر بگیریم، ساخت مدرسه در کنار مجمتمع های مسکونی رقم قابل توجهی نمی شود.
وی گفت: حتی پیشنهاد دادم کارگاهی که در محل احداث مجتمع ها ساخته می شود، بر اساس نقشه ای که ما ارائه می دهیم به شکل مدرسه بنا شود و در انتها تحویل ما شود تا با تکمیل ساخت آن، به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر کل نوسازی مدارس فارس با اشاره به جلسه سال گذشته که با دستور استاندار سابق برای ساخت مدرسه در صدرا تشکیل شد، گفت: جلسه ای با مدیر پیشین شرکت عمران شهر صدرا داشتیم و قرار شد ۴ مدرسه احداث شود. طبق تفاهم نامه ای که در آن جلسه داشتیم مقرر شد نقشه ها را ما برای انجام مناقصه به شرکت عمران ارایه بدهیم تا ساخت ۴ مدرسه شروع شود، اما هنوز در پیچ و خم مراحل اولیه باقی مانده است.
خرد به مشکل زمین برای فضاهای آموزشی پرداخت و گفت: مشکل تامین زمین همچنان باقی است. باید از ابتدا بهترین اراضی به فضای آموزشی اختصاص می یافت. حداقل متراژ زمین برای احداث مدرسه ۲۵۰۰ متر باید باشد و کمتر از آن کارآیی ندارد. اراضی شیبدار برای احداث فضای آموزشی مناسب نیست و خطر آسیبدیدگی برای دانش آموز دارد.
مدیر کل نوسازی مدارس فارس تاکید کرد: باید حتما به سمت استفاده از ظرفیت خیرین حرکت کنیم. خیرین محترم با حضور در اداره نوسازی مدارس تفاهم نامه مربوطه را امضا می کنند و طبق آن کار را دنبال می کنیم. پروتکل ها و شاخصه های احداث مدارس مشخص است، نقشه ها و مختصات همه باید از طریق اداره کل نوسازی مدارس ارائه شود و این اداره بر ساخت مدرسه نظارت داشته باشد.
خرد از احداث سه مدرسه جدید در صدرا خبر داد و گفت: خیر محترم، سرکار خانم طباطبایی که سال گذشته یک مدرسه در صدرا ساختند و قول ساخت مدرسه دوم را نیز داده است. دو مدرسه ۱۲ کلاسه هم با مقرر شده با استفاده از بودجههای استانی احداث شود، اما این تعداد مدرسه نیاز ما را برآورده نمیکند.
وی تاکید کرد: تکیه ما بر غیرانتفاعیها نیست، گرچه الان کمی بار آموزشی را برداشته اند اما باید به سمت ساخت مدارس دولتی حرکت کنیم و وظایف قانونی انبوه سازان و شرکت عمران صدرا مورد پیگیری قرار گیرد.
مدیر کل نوسازی مدارس فارس گفت: در دور دوم سفر رییس جمهوری شهید رییسی ساخت چهار هنرستان در چهار ناحیه شیراز تصویب شد. صدرا هنگام تصویب این هنرستان زیر مجموعه ناحیه ۲ شیراز بود و اگر ناحیه دو رضایت دهد می توان این هنرستان را در صدرا احداث کرد.