مدیر کل میراث فرهنگی لرستان خبر داد؛
ثبت جهانی ۱۷ معماری "دست کند" خرم آباد
مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان از وجود ۵۴اثر معماری دست کند در استان که ۱۷ اثر آن در حوزه ی شهری وجود دارد خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عطا حسنپور روز سه شنبه بیست و دوم آبان ماه در آیین افتتاحیه چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند در سالن همایش اتاق بازرگانی لرستان اظهار کرد: دست کندهای لرستان گونه خاصی هستند و دسترسی به آنها بسیار سخت میباشد که نقشه آنها با صرف هزینه بسیار تهیه شده است.
وی افزود: انتظار میرود از اینگونه پژوهشها در خصوص معماریهای دست کند حمایت و مشکل تاریخگذاری دست کندهای ایران به دست باستانشناسان و با کمک پژوهشکده مرمت برطرف شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان خواستار انجام رایگان این مهم برای برخی استانها همچون لرستان شد و گفت: بناهای احداثی در ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش، تخریب نشدهاند که الگویی برای معماریهای امروز است و باید از آنها بخوبی حمایت و حفاظت کرد.
حسنپور افزود: چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند از ۲۲ تا ۲۴ آبان با حضور ۷۰ شرکتکننده در سطح ملی و بینالمللی، ارائه ۲۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی آغاز شده است و پژوهشگرانی از سوئیس، فرانسه و ایتالیا مقالات خود را ارائه میکنند.
وی تصریح کرد: این همایش که پیش از این در کرمان، تهران و همدان برگزار شده با محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت از معماری دست کند و با شعار «تابآوری در برابر مخاطرات، تغییر اقلیمی و بلایا» در حال برگزاری است و کتاب مجموعه مقالات آن منتشر خواهد شد.
معماری دستکند، نزدیک به جاودانگی است
داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم آباد نیز در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در خرمآباد افزود: آثار بجا مانده از معماری دستکند نشاندهنده این جاودانگی است و میتواند معرف خوبی از آثار تاریخی و معماری لرستان و ایران باشد
وی اظهار داشت: معماری دستکند از نوع معماری فضا در فرم بوده و باید با نگاه کارشناسی و تخصصی و تحقیقی به آن نگاه کرد.
شهردار خرم آباد خاطرنشان کرد: در غار باستانی کوگان لرستان معماری دستکند از جنبههای سکونت، آیینی، بهداشتی و منظرگاهی وجود دارد.
بارانی بیرانوند تصریح کرد: عناصر هویتی و زمینهای توانسته است فضا را فاخر کند و مکان را ایجاد کند و این از اهمیتهای معماری دستکند است
شهردار خرمآباد اظهار امیدواری کرد تا با همراهی بین بخشی بتوان زمینه معرفی بیشتر این جاذبههای تاریخی و فرهنگی و گردشگری را ایجاد کرد.
چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند به میزبانی اداره کل میراث فرهنگی لرستان از ۲۲ لغایت ۲۴ آبان در محل اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار میشود.