خبرگزاری کار ایران

شهردار شیراز عنوان کرد؛

کلانشهر شیراز هیچ روزی از سال را با آلودگی هوا سر نمی‌کند

کلانشهر شیراز هیچ روزی از سال را با آلودگی هوا سر نمی‌کند
کد خبر : ۱۵۵۱۰۶۰

شیراز در پایتختی محیط زیست‌ آسیا می‌تواند یک الگو باشد

شهردار شیراز گفت: انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا توسط مجمع شهرداران آسیایی در سال ۲۰۲۴ یک برگ برنده و کارت طلایی برای این کلان‌شهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی است.

به گزارش ایلنا، محمدحسن اسدی اظهار کرد: انتخاب شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا توسط مجمع شهرداران آسیایی در سال ۲۰۲۴ یک برگ برنده و کارت طلایی برای این کلانشهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی است.

به گفته وی؛ شیراز در بسیاری از فاکتورها برای جهانیان یک شهر بی نظیر شناخته می‌شود؛ اینکه این کلان‌شهر به عنوان پنجمین شهر پرجمعیت کشور بیشتر روزهای هوای پاک را سپری کرده، مجمع شهرداران آسیا را متقاعد کرد که شیراز را به پایتختی انتخاب کنند تا گردشگران سفر به شیراز را در میان جاذبه‌های آن به مثابه فرصتی برای تنفس در میان عطر بهار نارنج قلمداد کنند.

شهردار شیراز درباره کسب این عنوان بین‌المللی در میان مجمع شهرداران آسیایی اینگونه توضیح داد که عنوان پایتختی زیست‌محیطی کلان‌شهر شیراز در سال 2024 توسط مجمع شهرداران آسیایی در هشتمین روز از آغاز سال جاری میلادی با اعطای گواهی پایتختی محیط زیست آسیا، به این کلان‌شهر شیراز اختصاص یافت.

اسدی با بیان اینکه مجمع شهرداران آسیایی ‌به‌عنوان یک مجمع بین‌المللی در انتخاب پایتختی شیراز ملاک‌های متعددی را مدنظر قرارداده است، تاکید کرد: اقدامات شهرداری شیراز در حوزه اقلیمی، حوادث طبیعی، مدیریت منابع آبی و حفظ سرانه فضای سبز از جمله ملاک‌های این کلان‌شهر در قاره آسیا لحاظ شده است.

وی بار دیگر بر شاخص‌های این کلان‌شهر برای کسب پایتختی زیست‌محیطی آسیا تأکید کرد وگفت: انجام مطالعات زیست‌محیطی با لحاظ اولویت‌ها و مسائل موجود، استقرار مدیریت انرژی در شهرداری با هدف مدیریت مصرف انرژی، اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی نظیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و خریداری و نصب دستگاه‌های سنجش برخط آلودگی هوا با هدف پایش وضعیت شهر شیراز و همچنین پیگیری و انجام امورات مرتبط با قانون هوای پاک با اقدامات هماهنگ کشوری از جمله مهم‌ترین اقدامات این شهرداری است.

این مقام ارشد شهری شیراز یادآور شد: کاهش استفاده از انرژی‌های فسیلی و بهره‌بردن از انرژی‌های پاک به  اصلاح الگوی مصرف در این شهر کمک کرده است. همچنین بهبود وضعیت زیست‌محیطی باعث رونق بیشتر گردشگری سلامت در شهر شیراز شده است.

اسدی تصریح کرد: این عنوان برای شهر شیراز، مجموعه شهرداری را مکلف می‌کند تا اقدامات بیشتری برای پایداری زیست محیطی شهر انجام دهد تا جایی که برای دیگر شهرهای عضو مجمع به یک شهر الگو تبدیل شود.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان یادآورشد؛ کلان‌شهر شیراز پنجمین شهر پرجمعیت کشور است که هیچ روزی از سال را با آلودگی هوا سر نمی‌کند و همه روزهای سال مردم در هوای پاک زندگی می‌کنند.

اسدی گفت: نباید از این نکته مهم غافل شد که داشتن هوای پاک شیراز در مقایسه با کلانشهرهای دیگر را می‌توان به گواه دستگاه‌های سنجش و پایش آلودگی هوا ثابت کرد. به‌طوری که همه روزهای شیراز هوای قابل قبولی دارد و تنها در مواردی بسیار نادر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس اتفاق می‌افتد.

عضو هیئت‌مدیره انجمن کلانشهرهای جهان(متروپلیس) اضافه کرد:  داشتن هوای قابل قبول در اکثر روزهای سال شاخص بسیار مهمی برای کلانشهرهاست که در این زمینه فضای سبز و باغات شیراز به عنوان ثروت سبز این شهر به کمک پایداری هوای پاک آمده‌اند، پس خود این موضوع نیز اهمیت بالایی دارد.

وی در ادامه با اشاره به علل کسب این عنوان و ضرورت تلاش برای حفظ آن عنوان کرد: حفظ باغ‌های موجود در این شهر خط قرمز ماست، پس حساسیت‌های ویژه‌ای در این زمینه وجود دارد و دستگاه قضایی، شهرداری و برخی نهادهای ذیربط در این ستاد دخیل هستند تا با سختگیری و دقت از کاهش عرصه این باغات جلوگیری کنیم. همچنین شهرداری در طرح بام سبز، ارتفاعات شیراز را با فضای سبز برای حفظ هوای سالم با پوشش گیاهی در راستای هوای پاک اجرایی کرده است که این در نوع خود یک اقدام شاخص و کم‌نظیر است.

اسدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع مجهز بودن شهرداری شیراز به سایت دفن بهداشتی برمشور و مدیریت پسماند در این سایت پرداخت و ادامه داد: سایت دفن پسماند «برمشور» با نظارت مستمر از سوی سازمان محیط زیست به لوله‌های دفن جداگانه هم برای پسماندهای عفونی و هم پسماندهای عادی تجهیز شده است.

تشویق شهروندان برای تفکیک زباله‌های قابل بازیافت از مبدا بخشی دیگر از اقدامات شهرداری با مشارکت شهروندان بوده است که شهردار کلان‌شهر شیراز به آن اشاره کرده و در این‌باره گفت: تولید بیوکمپوست یا ورمی کمپوست از پسماندهای قابل بازیافت و تلاش برای تکمیل این سایت برای رسیدن به انرژی برق از دیگر اقدامات زیست‌محیطی شهرداری شیراز است.

وی در بخش پایانی به شروع مراحل اجرایی تصفیه‌خانه محلی شیراز اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی نخستین تصفیه‌خانه فاضلاب بزرگ محلی در شیراز که سال‌ها به تعویق افتاده بود با اهتمام شورای ششم و شهرداری شیراز آغاز شده و به عنوان یک طرح راهبردی شهری، تاکنون پیشرفت خوبی داشته و با توجه به الزام حفاظت از محیط زیست شهری، تأمین آب مورد نیاز آبیاری و جبران کمبود منابع آبی را در پی خواهد داشت.

اسدی ادامه داد: این تصفیه‌خانه همچنین ضمن بهره‌مند ساختن شهر از منابع پایدار و قابل استحصال آبی، عنصری تعیین کننده در حفظ فضای سبز و باغات شیراز خواهد بود.

شهردار شیراز اهتمام دستگاه‌های مربوطه در حفظ و ارتقای این جایگاه را مهم برشمرد و گفت: قطعا با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های دوره‌ای حاکم بر شهر شیراز و افزایش جمعیت، حفظ این شاخصه‌ها کار دشواری است که باید با مدیریت هماهنگ شهری تلاش کرد تا شیرازهمچنان به عنوان پایتختی زیست‌محیطی در آسیا حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز