در پاسخ به ایلنا مطرح شد؛
ممانعت از دستیابی انرژی و سلاح اتمی، بهانهای برای ایجاد تحریم در حوزه دانش هستهای+فیلم
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران، تحریمهای ظالمانه را فرصتی برای رشد و پیشرفت کشور در حوزه دانش هستهای عنوان کرد و گفت: در راستای ایجاد محدودیت بینالمللی در حوزه لیزر و فوتونیک، دانش هسته ای را مترادف با انرژی اتمی و انرژی اتمی را مترادف با سلاح تخریبی (اتمی) میدانند با این هدف که از رشد و پیشرفت کشور در این علم و تکنولوژی جلوگیری کنند.
سیفالله اسداللهی در نشست خبری که با موضوع برگزاری پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر موانع ارتباط و حضور شرکتهای فعال خارجی در حوزه دانش هستهای در ایران، تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه طی سالهای گذشته، فرصتهای خوبی برای تلاش و فعالیت دانش پژوهان ایجاد کرده است اما بنا به دلایل سیاست های کشورهای غربی، محدودیت همکاری با نمایشگاه و شرکتهای بینالمللی وجود دارد.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در ادامه به ایلنا گفت: متاسفانه در راستای اعمال و ایجاد محدودیت بینالمللی و برای توقف ادامه فعالیت کشور در این حوزه، دانش هسته ای را مترادف انرژی اتمی و انرژی اتمی را مترادف با سلاح تخریبی (اتمی) میدانند با این هدف که از رشد و پیشرفت کشور در این علم و تکنولوژی جلوگیری کنند.
اسداللهی ادامه داد: تلاش میکنند در عرصههای بینالمللی با تحریم های ظالمانه، حاضر به همکاری با ایران نباشند اما این محدودیت ما را از فعالیت در این حوزه متوقف نمیکند و صنعت لیزر ایران توانسته است در شرایط تحریم به پیشرفتهای چشمگیری دست پیدا کند.
این مسئول گفت: تحریمها شاید در نگاه اول مانع باشد اما فرصتی است برای پیشرفت و خوداتکایی در مرکز ملی علوم و فنون لیزر که به رشد و پیشرفت داخلی برسیم.
وی ادامه داد: بسیاری از تحهیزات مورد نیاز مرکز لیزر توسط متخصصانی ساخته شده است که نشان از توان علمی و پژوهشی کشور است و این دستاورد افتخاری برای مرکز ملی علوم و فنون لیزر محسوب میشود.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در ادامه در ارتباط با فعالیت نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران، گفت: این رویداد به پیشرفت و توسعه تکنولوژیهای جدید و توانمندسازی بخش خصوصی کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: نمایشگاه با هدف ترویج فناوریهای نوین، ترویج نوآوری و جذب سرمایهگذاران در حوزه لیزر و فتونیک برگزار خواهد شد.
اسداللهی تصریح کرد: شرکتهای فعال تولیدی از صنایع مختلف همچون خودرو، هوافضا و داروسازی در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیرعامل شرکت لیزر و فوتونیک ایران با اشاره به اینکه کشور در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل ملاحظه در حوزه لیزر و فوتونیک داشته است، اظهار داشت: تأسیس مراکز تحقیقاتی، فناوریهای نوین در زمینه تولید انواع لیزرهای صنعتی و پزشکی با کاربری در حوزه صنعت و درمان، توسعه یافته است.
وی اضافه کرد: نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران، فعالان حوزه صنعت و دانشگاهیان را به یکدیگر ارتباط میدهد و زمینه همکاری مؤثر در این عرصه ایجاد خواهد شد لذا آخرین دستاوردهای داخلی و خارجی در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
اسداللهی تاکید کرد: نمایشگاه لیزر و فوتونیک ایران فرصتی مناسب برای آشنایی با بازارهای داخلی و بینالمللی در زمینههای پزشکی، صنعت و علوم تحقیقاتی است.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران، گفت: نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران از روز 13 الی 16 آبان 1403 در نمایشگاه بینالمللی تهران با حضور شرکتهای فعال و دانشبنیان برگزار میشود.