خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

قصه پر غصه سیب آذربایجان غربی/دپوی دسترنج باغداران استان در کنار جاده ها

قصه پر غصه سیب آذربایجان غربی/دپوی دسترنج باغداران استان در کنار جاده ها
کد خبر : ۱۵۴۴۷۵۴

یک مسئول: سالانه ۴۵۰ هزار تن سیب درختی در استان هدر می رود

همه ساله با آغاز فصل برداشت سیب شاهد وعده های تکراری مسئولین برای ساماندهی فروش مراکز خرید محصول سیب استان و تکرار تراژدی تلخ دپوی دسترنح باغداران در کنار جاده های استان هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذری در جاده های استان شاهد تلنبار شدن حجم زیادی از سیب های تولیدی باغداران استان در کنار جاده ها هستیم.

پاییز آذربایجان غربی فصل داغدار شدن باغدارانی است که همه ساله به امید فروش سیب درختی روزهای گرم تابستان را به پاییز هزار رنگ گره می زنند. اما امسال نیز طبق روال سال های گذشته خبری از ساماندهی و خرید سیب صنعتی نیست و همچنان باغداران مجبور هستند سیب صنعتی باغات خود را در کنار جاده ها و به امید فروش به دلال ها دپو کنند.

وعده خرید سیب صنعتی توسط تعاونی روستایی هم تا به امروز محقق نشده و کماکان شاهد هدر رفت تلاش باغداران در کنار جاده های استان هستیم.

با توجه به مشکلات متعددی که همه ساله در حوزه خرید و فروش سیب به‌ویژه در بخش زیردرختی، وجود دارد، شاهد برگزاری جلسات متعدد و متنوع در سطح شهرستانی، استانی و کشوری هستیم که البته با وجود انتشار اخبار  امید آفرین و وعده های مختلف تا به امروز هیچ‌کدام جامه عمل نپوشیده و همچنان دسترنح یک ساله باغداران استان یا با قیمت بسیار پایین سهم دلالان و کارخانجات می شود و یا در کنار جاده ها رها می شود.

قصه پر غصه سیب آذربایجان غربی/دپوی دسترنج باغداران استان در کنار جاده ها

خرید سیب با قیمت های سلیقه ای توسط دلالان

باغداران آذربایجان غربی معتقدند نرخ خرید محصول سیب در بازار مشخص نیست و هر دلالی قیمت مخصوص خود را دارد.

آنها خواستار ساماندهی مراکز خرید سیب درختی شده و از جهاد کشاورزی و تعاون روستایی درخواست قیمت گذاری منصفانه روی محصول سیب را دارند.

این کشاورزان، ضمن انتقاد از وضعیت خرید سیب زیردرختی، عدم اعلام عمومی قیمت سیب زیردرختی و اعمال سلیقه شخصی خریداران در این مورد را مشکل اصلی در بازار دانسته و معتقدند؛ این مشکلات موجب ضرر و زیان کشاورزان شده و بسیاری از کشاورزان به اجبار محصول تولیدی خود را کنار جاده ها رها می کنند.

اما امسال  با توجه به وعده‌های قبلی مدیران ارشد استانی در خصوص بهبود وضعیت خرید سیب زیردرختی، امید آن می‌رفت که کشاورزان دچار ضرر بالایی نشوند و خرید و فروش سیب درجه ۳ یا همان سیب صنعتی با شرایط بهتری انجام پذیرد. اما امسال نیز نوبت به جلسات تکراری رسیده است و مدیران استانی در حوزه جهاد کشاورزی به ارائه آمار از پیش‌بینی‌ها در خصوص میزان تولید و برداشت محصول سیب می پردازند.

اعلام رسمی ممنوعیت انباشت سیب کنار جاده‌ها

خسرو شهبازی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از چند ماه قبل از ممنوعیت انباشت سیب در کنار جاده ها خبر داده و گفته بود: «انباشت سیب کنار جاده‌های استان ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود و از پارسال مراکزی مجوز دریافت کردند تا در زمینه جمع‌آوری بهداشتی سیب زیردرختی اقدام کنند.»

قصه پر غصه سیب آذربایجان غربی/دپوی دسترنج باغداران استان در کنار جاده ها

دپوی سیب های کشاورزان در کنار جاده ها و وعده هایی که محقق نمی شود

در حال حاضر وضعیت آشفته مراکز خرید سیب صنعتی کنار جاده‌ها و نیز شرایط غیربهداشتی دپو و نگهداری این محصول، نشان‌دهنده عدم نظارت درست و دقیق از سوی دستگاه‌های مسئول است و به‌خوبی مشخص می‌کند که خروجی جلسات در زمینه سیب تا چه‌اندازه عملیاتی و میدانی بوده و وعده های داده شده چه اندازه محقق شده است.

هدر رفت سالانه ۴۵۰ هزار تن سیب در آذربایجان غربی

محمد صادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی در گفت و کو با ایلنا بیان کرد: سالانه  ۴۵۰ هزار تن هدر رفت سیب در استان وجود دارد  که باید با یک برنامه ریزی دقیق، آموزش، ترویج در زمینه کود و سموم از هدر رفت سرمایه‌های استانی جلوگیری شود.

معتمدیان، با اشاره به فروش محصولات زیر درختی سیب در استان، بر ضرورت ایجاد مراکز ویژه خرید محصول سیب زیردرختی، و افزایش نظارت سازمان جهاد کشاورزی در روند خرید و توزیع بهداشتی و قیمت‌های منصفانه در راستای حمایت از باغداران تاکید کرد.

وی افزود: ضروری است در راستای حذف واسطه‌ها و دلال‌ها، زمینه خرید محصول سیب زیردرختی توسط واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی فراهم شود تا کارخانه‌ها بتوانند محصولات زیردختی خود را به صورت مستقیم از باغداران خریداری کنند.

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین با تاکید بر اهمیت نقش کشاورزی در روند توسعه استان، اضافه کرد: کشاورزی یکی از پیشران‌های مهم توسعه آذربایجان غربی بوده و در این راستا ضروری است آموزش‌های لازم در راستای افزایش کیفیت تولید محصولات کشاورزی به کشاورزان ارائه شود.

وی از مصرف سموم غیراستاندارد توسط برخی از کشاورزان و عدم نظارت کافی نهادهای مسئول بر این حوزه نیز انتقاد کرد و یادآور شد: استفاده از سموم غیراستاندارد ضمن به خطر انداختن سلامت مردم و خسارت‌های جبران ناپذیر به محصولات باغداران، موجب بروز اختلال و مرجوع شدن محصولات صادراتی استان می‌شود.

پیش بینی تولید ۱/۵میلیون تن سیب درختی از باغات آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تن سیب درختی از باغات استان گفت: آذربایجان غربی رتبه نخست تولید سیب کشور را در اختیار دارد.

خسرو شهبازی در گفت و گو با ایلنا، با بیان اینکه، ۲۰۰ هزار نفر در تولید و بسته بندی این محصول مشغول به کار هستند گفت: کاشت، داشت و برداشت سیب در استان  سهم قابل توجهی را در راستای ایجاد فرصت های شغلی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد سیب کشور در آذربایجان غربی تولید می شود گفت:۶۵ هزار نفر بهره بردار به صورت مستقیم و بیش از ۱۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در باغ های سیب استان مشغول به کار هستند.

شهبازی ادامه داد: بخش عمده ای از سیب تولیدی استان به کشورهای هند، پاکستان، روسیه و عراق صادر و یا روانه سردخانه ها برای ذخیره سازی محصول می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: حدود ۱۵۰ هزار تن از تولیدات سیب در آذربایجان غربی، به مصرف تازه خوری داخلی رسیده و مابقی نیز به صورت سیب صنعتی تحویل کارخانه های تولید آبمیوه می‌شود.

به گزارش ایلنا، خرید و فروش سیب درختی آذربایجان غربی به‌عنوان معضل و مشکل اصلی کشاورزان در سال‌های مختلف محسوب می‌شود که با وجود وعده مدیران و مسئولان، هرساله در زمینه فروش محصول خود و نیز بسته‌بندی و دپوی سیب زیردرختی با مشکلات متعدد و بیشماری مواجه می‌شوند، مشکلاتی که موجب بی‌اعتمادی به جایگاه‌های حقوقی مدیران می‌شود و در نتیجه ناامیدی بیشتر کشاورزان را به‌همراه می‌آورد.

گزارش از ؛بیتا اختیاری

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز