خبرگزاری کار ایران

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه:

۳۰۰۰ نفر در ارتباط با حریق‌های امسال کرمانشاه به مراجع قضایی معرفی شدند

۳۰۰۰ نفر در ارتباط با حریق‌های امسال کرمانشاه به مراجع قضایی معرفی شدند
کد خبر : ۱۵۳۴۷۹۸

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از معرفی ۳۰۰۰ نفر به مراجع قضایی به دلیل دخالت در آتش‌سوزی‌های عمدی و سهوی خبر داد و گفت: این حریق‌ها در نیمه اول امسال بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی استان را درگیر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، افشین یگانه، در نشست خبری ظهر امروز (۵ مهر)با خبرنگاران محلی  به آتش‌سوزی‌های شش ماه نخست امسال در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در این مدت، ۱۳ هزار و ۶۵ هکتار از اراضی استان، شامل اراضی حفاظت شده محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی، دچار حریق شدند. سهم منابع طبیعی ۹۱۴۴ هکتار، محیط زیست ۳۰۹۶ هکتار و اراضی کشاورزی ۸۲۵ هکتار بوده است.

یگانه افزود: ۸۵ درصد مناطق منابع طبیعی و ۹۷ درصد مناطق محیط زیست که دچار حریق شدند، مرتعی بودند. او از افزایش ۳۰۰ درصدی موارد آتش‌سوزی نسبت به سال گذشته خبر داد و تأکید کرد که ۹۰ درصد از این حریق‌ها به دلایل انسانی، چه عمدی و چه سهوی، رخ داده است.

وی با اشاره به افزایش آتش‌سوزی‌های عمدی در مناطق گیلانغرب و کرمانشاه (درود فرامان و سرفیروزآباد)، این موارد را ناشی از اختلافات قومی و کشت‌های ممنوعه دانست. همچنین اعلام کرد: که در نیمه اول امسال ۹۰ سورتی پرواز برای مهار آتش در مناطق صعب‌العبور استان توسط هوانیروز و هلال احمر انجام شده است. برای اولین بار از هواپیمای آب‌پاش نیز برای مهار حریق در دو منطقه استفاده شد.

یگانه از شناسایی عوامل انسانی مرتبط با آتش‌سوزی‌ها با استفاده از آنتن‌های BTS مخابرات خبر داد و گفت: سه هزار نفر به مراجع قضایی ارجاع داده شده‌اند، اما هنوز نتیجه‌ای از برخورد قضایی با این افراد اعلام نشده است.

وی در خصوص تجهیز امکانات اطفاء حریق بیان کرد: علیرغم بهبود در تعداد دستگاه‌های دمنده، همچنان برای پوشش کامل استان به تجهیزات بیشتری نیاز است. تلاش‌هایی برای جذب بودجه لازم از طریق نمایندگان مجلس در بودجه سال ۱۴۰۴ در حال انجام است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: البته در برخی زمینه‌ها وضعیت تجهیزات ما بهتر شده است. برای نمونه تعداد دستگاه‌های دمنده از ۲۰۰ مورد در سنوات گذشته اکنون به نزدیک چهار هزار دستگاه رسیده است، اما حتی در حوزه دمنده نیز برای پوشش کل استان به ۱۰ تا ۱۲ هزار دستگاه نیاز داریم.

وی سپس به آخرین وضعیت پایش ساختمان‌های ناایمن در سه بخش اداری، درمانی و مراکز آموزشی و عمومی خبر داد و گفت: کار در دو بخش اول به اتمام رسیده و اکنون کارگروه مربوطه که اداره کل راه و شهرسازی دبیر آن است در حال پایش ساختمان‌های آموزشی و عمومی است که امیدواریم این بخش نیز تا پایان امسال به اتمام برسد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: بخشی از این ساختمان‌ها نیازمند بهسازی و مقاوم سازی هستند و برخی نیز قابل اصلاح نمی‌باشند که تعداد آنها بسیار محدود است.

به گفته یگانه، در گام‌های بعدی شناسایی ساختمان‌های مسکونی ناایمن نیز متناسب با چارچوب‌ها و ضوابطی که وجود دارد انجام خواهد شد.

وی در ادامه  با بیان اینکه هنوز تعدادی از ساختمان‌های اداری در مناطق زلزله زده کرمانشاه بازسازی نشده، افزود: اینکه در مقطعی به اشتباه پایان بازسازی نقاط زلزله زده اعلام شد، منجر به حذف ردیف بودجه برای بازسازی این ساختمان‌ها گردید.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از پیگیری جدی مدیران استان با همراهی تعدادی از نمایندگان برای اخذ اعتبار برای تکمیل این ساختمان‌ها خبر داد و عنوان کرد: مقرر شده هزار میلیارد تومان در این خصوص به کرمانشاه اختصاص یابد که امیدواریم هرچه زودتر با همراهی هیات دولت اجرایی شود.

یگانه، تعداد ساختمان‌های اداری و نظامی که بازسازی آنها باقی مانده را ۱۴۹ مورد اعلام کرد که بازسازی آنها حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی تاکید کرد: به علاوه در کنار آن از سال گذشته بیمه کلیه اموال منقول و غیرمنقول اداری را اجباری و رصد کردیم و اکنون تقریبا تمامی این ساختمان‌ها بیمه هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از آمادگی همه دستگاه‌ها برای شروع فصل بارش نیز خبر داد و گفت: یکی از نقاطی که در سنوات گذشته در آن مشکل داشتیم تنگ کنشت بود که با اجرای طرح آبخیزداری  به روش قنات معکوس و احداث ۱۶ بند در آن، سالانه یک میلیون مترمکعب آب به سمت لایه های پایین زمین هدایت شده و جلوی آبگرفتگی شهرک‌های مجاور نیز گرفته می‌شود.

وی همچنین از لایروبی تمام رودخانه‌های استان خبر داد و عنوان کرد: در هیچ نقطه‌ای مشکل جدی نداریم.

یگانه خاطرنشان کرد: تنها نگرانی‌هایی درباره رودخانه الوند قصرشیرین و بخشی از آبشوران وجود دارد که از محل منابع مدیریت بحران اعتباراتی برای لایروبی آنها در اختیار آب منطقه‌ای قرار دادیم.

وی درباره ایجاد نقاط امن برای زمان بحران که محلی برای تجمع ایمن افراد باشد نیز گفت: مدت‌ها این موضوع را پیگیری کردیم و در نهایت در شهر کرمانشاه ۲۵ نقطه امن را تعیین کردیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه قرار بود این نقاط برای شناسایی به مردم توسط شهرداری تابلوگذاری شود، گفت: متاسفانه این کار هنوز صورت نگرفته است .

یگانه یکی دیگر از اقداماتی که در کرمانشاه با جذیت دنبال شده را افزایش ضریب نفوذ بیمه در همه بخش‌های مختلف از جمله ساختمان‌های مسکونی شهری و روستایی، بخش کشاورزی، آبزی پروری و ... اعلام کرد و ادامه داد: ضریب نفوذ بیمه از ۹.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ اکنون به ۲۵.۵ درصد رسیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه اکنون یکی از شروط پایان کار ساختمان‌ها بیمه آنها است، گفت: بیمه ساختمان‌های اداری نیز اجباری می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به آمار قابل توجه حوادث مربوط به استاندارد آسانسورها، بیمه و استاندارد آسانسورهای سطح استان نیز با جدیت پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز