خبرگزاری کار ایران

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان:

سهم استان مرکزی از داروی کشور 1.7 درصد است

سهم استان مرکزی از داروی کشور 1.7 درصد است
کد خبر : ۱۵۲۰۶۶۱

سهم استان در تولید دارویی کشور به صورت مجزا مشخص نیست

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس شاخص جمعیتی در حال حاضر سهمیه دارویی این استان از داروی کشور 1.7 درصد است. از سوی دیگر سهم استان در تولید دارویی کشور به صورت مجزا مشخص نیست.

به گزارش ایلنا، علی یادگاری افزود: در حال حاضر از 21 واحد تولیدی دارویی تحت نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک، 2 واحد تولیدی در اراک، 14 واحد در ساوه، یک واحد در دلیجان و 4 واحد نیز در قم مستقر هستند.

وی به تولیدات و محصولات واحدهای تولیدی دارویی استان مرکزی اشاره کرده و ادامه داد: در واحدهای تولیدی دارویی این استان، فرآورده‌های تزریقی با تکنولوژی بالا شامل آمپول، ویال و ... داروهای مکمل، شیرخشک، انواع قرص و حتی برخی داروهای استراتژیک تولید می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به واحدهای تولیدی داروهای گیاهی این استان اشاره کرده و اظهار داشت: بیش از 70 واحد تولیدی داروهای گیاهی و عرقیجات در استان فعالیت دارند که نیازهای مردم را به این محصولات تأمین می‌کنند.

یادگاری به تولیدات واحدهای تولیدی داروهای گیاهی در استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: اکثر کارخانه‌های موجود در این استان، تولید فرآورده‌های گیاهی دارند و دارای پروانه تأسیس از اداره‌کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل هستند.

وی بیان داشت: فرآورده‌های گیاهی طبیعی و سنتی (بر اساس کتب طب سنتی ایرانی) برای موارد مصرف گوناگون درمانی یا مکمل غذایی و درمانی مانند درمان کبد چرب، امراض گوارشی، بهبود غلظت خون و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به فعالیت واحدهای تولیدی تجهیزات پزشکی در استان اشاره داشته و تأکید کرد: همچنین قریب به 30 کارخانه تولید تجهیزات پزشکی در این استان فعالیت دارند که کالاهایی نظیر سرنگ، اسکالپ، ابزار و ست‌های جراحی تولید می‌کنند.

یادگاری ابراز داشت: با توجه به ظرفیت تولیدی دارویی استان و برخورداری استان از تعداد قابل قبولی واحد تولیدی استاندارد، یکی از شرکت‌های داروسازی در سال 1403 به عنوان سومین شرکت دارویی پر فروش با فروش 71.1 هزار میلیارد ریال منتخب شد.

وی اضافه کرد: معاونت غذا و دارو علوم پزشکی اراک به صورت ادواری (6 ماهه) از تمامی شرکت‌های تولیدی دارویی تابعه، به صورت موردی و بدون هماهنگی قبلی، جهت بررسی اصول GMP، نمونه‌برداری از مواد اولیه و محصول نهایی، بازرسی می‌کند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در این رابطه گفت: جوابیه استعلام اداره‌کل صمت این استان جهت بررسی موافقت اصولی (صدور پروانه بهره‌برداری) محل تأسیس و طرح‌های توسعه کارخانجات تولیدی داروسازی تابعه با معاونت غذا و دارو است.

یادگاری افزود: تمامی مکاتبات جهت تغییرات مینور و ماژور کارخانه نیز از طریق معاونت غذا و دارو انجام می‌شود. تفویض اختیار بررسی اولیه پرونده تولیدی و تمدیدی داروهای طبیعی، سنتی (داروهای گیاهی) نیز از طرف سازمان غذا و دارو به این معاونت صورت گرفته است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز