مدیر عامل شرکت آب منطقه ای البرز:
فرونشست در بعضی مناطق البرز به ۹۰ برابر استاندارد جهانی رسیده است/ افزایش حق آبه به کاهش برداشت ذخائر زیرزمینی کمک کرد+فیلم
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز با عنوان اینکه طبق استاندارد، با فرونشست چهار میلی متر در سال وضعیت بحرانی اعلام می شود، اظهار داشت: در سطح استان البرز، فرونشست در طول سال حدود ۶ سانتی متر گزارش شده که در بعضی مناطق استان بیش ۹۰برابر استاندارد جهانی و به عمق ۲۸ سانتی متر رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، داود نجفیان امروز در نشست خبری که به همراه مراسم تجلیل از خبرنگاران برگزار شد با اشاره به یک ونیم برابری مصرف آب در کشور، اظهار داشت: در طول شبانه روز سرانه مصرف آب در کشورهای توسعه یافته ۱۰۰ لیتر و در کشور ما ۲۴۰ لیتر است که این بیش از میزان مصرف جهانی است.
اینمسئول استانی با اشاره به تامین آب شرب البرز به عنوان مهمترین دغدغه استان، گفت: با توجه به مهاجرپذیری البرز، رشد جمعیت برخی مناطق استان چند برابر ظرفیت آبی آن منطقه است. از طرفی بخش مهمی از صنعت و کشاورزی نیز در آن مناطق وجود دارد.
نجفیان با یادآوری اینکه برخورداری از حق آبه استان، مهمترین مطالبه مردم بود، گفت: در سنوات گذشته، حق آبه البرز ۵۵ میلیون متر مکعب بود که با پیگیری انجام شده با افزایش دوبرابری به ١١٠ میلیون متر مکعب رسید و این افزایش حق آبه به کاهش برداشت ذخائر زیرزمینی کمک کرد
وی افزود: استان البرز فاقد ردیف اعتبار بود و بعد از مطالعات جامع صورت گرفته به طرح رینگ سراسری آبرسانی شهرستان نظرآباد از سد طالقان اعتبار خوبی تخصیص پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز در ادامه و با اشاره به کم آبی و احتمال مرگ زودرس آبخوان های البرز، گفت: با توجه به کاهش باران، بیش از ۷۵ درصد آب مصرفی استان از منابع زیرزمینی و ۳۵ درصد آب مصرفی نیز از آب های جاری بهره برداری می شود در این راستا مجبور به حفر چاه و برداشت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب زیر زمینی شدیم و این برداشت بی رویه از سفره های زیر زمینی به پدیده فرونشست زمین، سرعت بخشید.
نجفیان با عنوان اینکه با فرونشست چهار میلی متر در سال وضعیت بحرانی در کشورهای توسعه یافته اعلام می شود، اظهار داشت: در سطح استان البرز، فرونشست در طول سال حدود ۶ سانتی متر گزارش شده که در بعضی مناطق استان بیش ۹۰برابر استاندارد جهانی و به عمق ۲۸ سانتی متر رسیده است اما هیچ وضعیت بحرانی اعلام نشد در صورتیکه برای جلوگیری از کاهش ذخائر زیر زمینی به حمایت و مشارکت جمعی نیازمندیم.
وی با عنواناینکه در بحث مشارکت جمعی، آموزش و ایجاد فرهنگ صرفه جویی در آب موفق نبودیم، ادامه داد: به رغم کم آبی اما هنوز احساس خطر نمی کنیم اما با توجه به شرایط جغرافیایی کشور باید بیشتر به مصرف بهینه دقت کنیم و اگر این ضرورت را جدی نگیریم با کاهش ذخائر آبی امنیت غذایی کشور نیز به خطر خواهد افتاد.