خبرگزاری کار ایران

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان:

بیشترین مبادله اقتصادی فارس و عراق در حوزه های پزشکی و گردشگری است

بیشترین مبادله اقتصادی فارس و عراق در حوزه های پزشکی و گردشگری است
کد خبر : ۱۵۰۹۸۳۰

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: روابط تجاری استان فارس با کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه کشور عراق از دیرباز وجود داشته و بازار کشور عراق برای و کالاها و تولیدات استان فارس شناخته شده است.

به گزارش ایلنا، علی عوض پور در جلسه توسعه مراودات تجاری با کشور عراق که به صورت وبینار در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، بیان کرد: سال ها است که بازرگانان استان فارس حضور مستمری در بازار کشور عراق داشته اند و روابط تجاری و اقتصادی ما با این کشور مثبت است اما علیرغم همه تلاش ها از حجم و میزان مراودات راضی نیستیم.

وی با بیان اینکه مشترک های زیادی بین استان فارس و کشور عراق برای گسترش ارتباطات وجود دارد افزود: فارس در بخش کشاورزی، صنعت و معدن، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، معدن، فنی و مهندسی، صنایع غذایی و گردشگری از استان های پیشرو ایران است که در هر یک از این بخش ها ظرفیت های منحصر به فردی در فارس وجود دارد که می تواند سرفصل افزایش مراودات دو طرف باشد.

عوض پور اظهار داشت: بیشترین مبادله اقتصادی بین  فارس و عراق در حوزه های پزشکی و گردشگری است که انتظار داریم علاوه بر این بخش ها، در سایر حوزه های اقتصادی مبحث صادرات و واردات نیز مورد توجه تجار و بازرگانان دوطرف قرار گیرد.

دبیرکل اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر اینکه بازرگانان ما باید برای حضور موثرتر در بازار کشور عراق تخصصی و به روز باشند اضافه کرد: ظرفیت های اقتصادی دو طرف استان فارس و کشور عراق بیانگر این است که می توانیم در سایر حوزه ها تعاملات خوبی داشته باشیم.

در ادامه این جلسه فرزاد پیلتن نماینده ویژه تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در کشور عراق نیز گفت: عراق یکی از کشورهای مقصد کالاهای ایرانی است که در بسیاری از بخش ها بازار بزرگی برای محصولات و کالاهای تولیدی کشور ما محسوب می شود اما تراز صادراتی ما با این کشور هنوز بافعل نشده و جای کار فراوان دارد.

وی افزود: ظرفیت تجارت ایران با عراق بسیار زیاد است اما محصولات ما رقبایی نیز در این بازار داریم که این مهم نیازمند حضور هوشمندانه تجار و بازرگانان ما در بازار کشور عراق است.

پیلتن اظهارداشت: نکته قابل‌ توجه در تجارت با عراق این است که علاوه بر رقبای قدیمی ایران در این بازار، برخی از کشورهای عربی نیز در کنار کشورهای اروپایی، به ‌عنوان یک رقیب جدید در حال ورود به بازار این کشور هستند که این مسئله به‌خصوص در حوزه صادرات برخی از بخش ها می‌تواند به چالشی برای کشورمان تبدیل شود.

وی اضافه کرد: نکته مهم درخصوص رقبای بازرگانان ایرانی در بازار عراق این است که تجار کشورهای دیگر علاوه بر حمایت های دولتی، از عدم وجود محدودیت های تحریمی برخوردارند که این موضوع مسیر تجارت را برای آنها هموار تر از تجار ما کرده است.

پیلتن با تاکید بر اینکه بخش خصوصی کشور ما باید برای توسعه مبادلات تجاری با کشور عراق برنامه ریزی داشته باشد ادامه داد: برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی با کشور عراق نیاز است که به سمت متوازن سازی تجارت دوجانبه گام برداریم.

در این جلسه مباحث تخصصی در خصوص حضور کالاهای ایرانی در بازار کشور عراق بحث و تبادل نظر شد.

در  این جلسه مباحثی در زمینه توانمندیهای استان در جهت صادرات به کشور عراق، اهم برنامه های توسعه صادرات سال توسط نماینده ویژه تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در کشور عراق، مشاوره و هدایت تجار و فعالان اقتصادی جهت ارتباط گیری با تجار عراق و  اعزام و پذیرش هیات تجاری فی مابین کشور عراق و استان فارس به صورت پرسش و پاسخ مطرح شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز