فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان خبرداد؛
پایش حریق در مناطق جنگلی و سخت گذر دزفول، اندیکا و ایذه به کمک پهبادهای سپاه
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: پایش حریق در 70 هکتار از مناطق جنگلی و سختگذر شهرستان دزفول، اندیکا و ایذه به کمک پهپادهای سپاه انجام شد.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزفول، سرهنگ عزیز قلاوند اظهار کرد: پس از دریافت گزارش واصله مبنی بر مشاهده آثار دود و آتش در جنگل های سخت گذر منطقه در ضلع جنوبی کوه کینو توسط یک نفر از دیدهبانان های محلی مستقر در منطقه دره کاید دزفول، موضوع به سرعت در دستور کار رسیدگی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: عزیمت به این منطقه سختگذر تا مسیر خودرویی کمکدار نیازمند ۱۰ ساعت زمان از شهر دزفول و پس از آن حدود ۱۲ ساعت پیادهروی بود و همین موضوع کار عملیاتی را با مشکل مواجه می کرد.
سرهنگ قلاوند با بیان اینکه هیچگونه اطلاعات اولیه مبنی در خصوص آتشسوزی و صحت و سقم آن در دسترس نبود ادامه داد: میزان ادوات و نیروهای اطفای حریق به هیچ عنوان قابل پیشبینی نبود و با توجه به تعداد بسیار زیاد آتشسوزی ها در مناطق مختلف استان پذیرش ریسک هدایت نیروی های انسانی آموزش دیده به منطقهای بسیار دوردست و بدون اطلاعات اولیه در شرایط کنونی عملا بسیار سخت و غیرممکن بود، بنابراین با هماهنگی انجام شده با فرمانده سایت پهپادی سپاه پاسداران مستقر در استان خوزستان از ظرفیت این پهپادها برای رصد دقیق حریق در منطقه استفاده شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان خوزستان بیان کرد: در فاصله زمانی کمتر از ۴۰ دقیقه یک فروند از پهپادهای سایت از محل حرکت و به منطقه مورد نظر رسید که با ارسال فیلم و عکسهای بسیار دقیق و واضح از منطقه موردنظر و همچنین سایر مناطق اطراف، محدودهای به وسعت تقریبی ۷۰ هزار هکتار از مناطق جنگلی سختگذر در محدوده شهرستانهای دزفول، اندیکا و ایذه در کمتر از ۱۰ دقیقه پایش و مشخص شد خبر اعلام شده درست نبوده و هیچ آتشسوزی در منطقه در آن زمان اتفاق نیفتاده و آثاری از دود و سوختگی در سطح وسیع و گسترده در منطقه مشاهده نشد.
وی بر ضرورت استفاده از سیستمهای نوین و تکنولوژیهای جدید پایش و دیدهبانی در اراضی ملی از جمله استفاده از پهپاد به منظور شناسایی مناطقی که دچار حریق شده و دور از دسترس تاکید کرد و افزود: این امر در راستای مدیریت اطفای حریق در زمان طلایی و جلوگیری از وقوع حریق های گسترده و بحرانی بسیار کاربردی و حائز اهمیت است.
سرهنگ قلاوند گفت: پایش گسترده و سریع عرصههای سختگذر، امکان برنامهریزی دقیق برای هدایت نیروهای اطفای حریق به نقاط دوردست، کنترل صحنه آتش و فرماندهی عملیات اطفای حریقهای گسترده و کسب اطلاعات مستمر دقیق و لحظهای از وسعت و موقعیت حریق و نیز واکنش فوری نیروهای در صحنه عملیات از ویژگی های بارز استفاده از تکنولوژیهای پهپادی است.
وی از شهروندان خواست: هرگونه آتشسوزی و تخریب جنگلها و مراتع را به تلفن ۱۵۰۴ اطلاع دهید.
به گزارش ایلنا ۲ فقره آتشسوزی مراتع دزفول روز جمعه در ۲ عملیات سه و چهار ساعته توسط نیروهای منابع طبیعی و جوامع محلی مهار شد.
شهرستان دزفول حدود ۴۷۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که ۳۵۰ هزار هکتار آن منابع ملی است ضمن اینکه ۲۳۰ هزار هکتار جنگل در دزفول وجود دارد که پوشش آن بلوط، کلخونگ، بادام و کیکوم است.