خبرگزاری کار ایران

معاون اقتصادی استانداری:

نشست فعالین اقتصادی کرمانشاه و بنگلادش برگزار می‌شود

نشست فعالین اقتصادی کرمانشاه و بنگلادش برگزار می‌شود
کد خبر : ۱۴۹۴۳۳۹

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی بین کرمانشاه و بنگلادش، خواستار برگزاری نشست مشترکی بین فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران دو طرف ظرف یک ماه آینده شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، عبدالوحید محمدی، امروز (26 خرداد) در نشست فعالان اقتصادی کرمانشاه با سفیر و رایزن اقتصادی بنگلادش، گسترش روابط و مناسبات با کشورهای منطقه، همسایه و کشورهای هم فرهنگ را از سیاست‌های دولت سیزدهم برشمرد و عنوان کرد: نقش بخش دولتی در این زمینه ایجاد ارتباط و تسهیل‌گری است و فعالین اقتصادی کشورها نیز باید با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشند.

وی از بنگلادش به عنوان یکی از کشورهای دوست، برادر و مسلمان منطقه یاد کرد که می‌تواند مناسبات گسترده‌تری با ایران و خصوصا استان کرمانشاه داشته باشد و افزود: متاسفانه دو طرف شناخت کافی در حوزه اقتصادی از یکدیگر ندارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه ایجاد شناخت از نیازها، فرصت‌ها، توانمندی‌ها و زمینه‌های همکاری اولین قدم برای گسترش روابط بین کرمانشاه و بنگلادش است، خاطرنشان کرد: تقاضا داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن اطلاعات کاملی از ظرفیت‌ها و نیازهای بنگلادش در اختیار استان کرمانشاه قرار گیرد و ما نیز به صورت متقابل چنین اطلاعاتی را ارائه خواهیم داد.

محمدی ابراز امیدواری کرد جمع‌بندی این اطلاعات ظرف مدت یک هفته انجام شود و یادآور شد: این اطلاعات زمینه‌ای برای تدوین یک برنامه عملیاتی برای گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو طرف است.

این مسئول افزود: لازم است در گام بعدی و ظرف حداکثر یک ماه آینده نشست مشترکی بین سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی کرمانشاه و بنگلادش برگزار شود. حتی می‌توان در صورت نیاز از قبل کمیته‌هایی برای اینکه بتوانیم در نشست اصلی نتایج بهتری بگیریم تشکیل دهیم.

وی در ادامه از مهمترین زمینه‌های همکاری دو طرف نیز یاد کرد و ادامه داد: ایران و کرمانشاه فرصتی مغتنم برای دسترسی به بازار کشورهای منطقه و همسایه هستند که بنگلادش باید از این فرصت استفاده کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر لزوم سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین دو طرف و خصوصا حضور سرمایه‌گذاران بنگلادشی در کرمانشاه تاکید کرد.

محمدی از انرژی ارزان در ایران نیز به عنوان یکی دیگر از زمینه‌هایی یاد کرد که می‌تواند زمینه تعامل بیشتر کرمانشاه و بنگلادش را فراهم کند.

رضا سلیم‌ ساسانی رئیس اتاق بازگانی کرمانشاه در این نشست در تشریح ظرفیت‌های و پتانسیل‌های استان در بخش‌های مختلف از کرمانشاه به عنوان سرزمین فرصت‌های طلایی یاد کرد.

وی به موقعیت جغرافیایی استان کرمانشاه در ناحیه کوهستانی، اظهار کرد: این استان با 2 میلیون جمعیت که 84 درصد آن باسود و آماده‌کار هستند در وسعت 25 هزار کیلومتر قرار دارد که 371 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و تنها استانی در غرب کشور ایران است که با هر دو بخش کُردنشین و عرب‌نشین کشور عراق مرز مشترک دارد که بیش از 40 درصد صادرات به عراق از 5 مرز استان کرمانشاه انجام می‌شود.

رئیس اتاق بازگانی کرمانشاه در بیان مزیت لجستیک این استان به مسیر اصلی ترانزیت کالا و عتبات عالیات به کشور عراقی اشاره کرد و گفت: کرمانشاه در آستانه راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری درشهرستان قصرشیرین است.

وی بخش کشاورزی را مهمترین مزیت استان کرمانشاه دانست و از آن به عنوان حوزه پیشتاز در حوزه اقتصادی یاد کرد و افزود: کرمانشاه استانی چهار فصل است؛ سه منطقه‌ آب و هوایی سردسیر، گرمسیر و معتدل دارد.

ساسانی با اشاره به مزیت‌های بخش کشاورزی، از پرورش 208 گونه گیاه دارویی در استان سخن گفت و افزود: 79 درصد اراضی دیم، 4.5 درصد باغی و در مجموع 95 درصد از اراضی به صورت زراعی کشت می‌شود.

وی با اشاره به رتبه اول استان کرمانشاه از نظر سطح و تولید نخود در کشور، اضافه کرد: رتبه اول سطح زیر کشت محصول جو، رتبه سوم از نظر سطح تولید ذرت در کشور، رتبه چهارم از نظر تولید چغندرقند، گندم و کلزا و رتبه اول از نظر عملکرد در حوزه چغندرقند از دیگر امتیازات استان کرمانشاه در سطح کشور جمهوری اسلامی ایران است.

ساسانی اظهار داشت: تولید بیش از 340 هزار تن محصولات باغی در استان( عمدتا تولید سیب، گیلاس و گردو)، وجود صنایع بسیار متعدد در حوزه صنایع تبدیلی(روغن‌کشی دانه‌های روغنی، تولید رب گوجه‌فرنگی، واحدهای تولید کننده خوراک دام و طیور و...) از دیگر مزیت‌های قابل ذکر استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی است.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در حوزه دامپروری هم حرف برای گفتن دارد، گفت: نژاد سنجابی به عنوان یکی از نژادهای پرطرفدار گوسفند در کشورهای حاشیه خلیج فارس در استان کرمانشاه پرورش داده می‌شود.

ساسانی در بیان مزیت‌های بخش معدن کرمانشاه به رتبه اول این استان در کشور از نظر ذخیره قیر طبیعی اشاره و اظهار کرد: این استان دارای معادن متعدد سنگ‌های تزیینی و ساختمانی است که سنگ مرمریت هرسین شهرت جهانی دارد و حجم انبوهی از آن به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

وی ادامه داد: معادنی مثل شن و ماسه، سنگ آهک، سنگ گچ، سیلیس و... در استان وجود دارد و 99 درصد این معادن متعلق به بخش خصوصی است.

ساسانی با اشاره به دیگر مزیت‌های کرمانشاه در بخش بهداشت و درمان به عنوان یکی از استان پیشرو در غرب کشور ایران‌، تصریح کرد: 25 بیمارستان فعال با 3 هزار و 961 تخت بستری در استان کرمانشاه آماده پذیرش بیماران داخلی و خارجی است.

وی در ادامه در بیان مزیت‌های استان کرمانشاه در بحث میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به 2 اثر ثبت‌ جهانی، 2 هزار و 200 اثر ثبت ملی، 200 جاذبه طبیعی گردشگری و 4 هزار اثر تاریخی اشاره کرد.گلیم، قالی، گیوه، اونواع چاقوسازی، ابزارآلات فلزی، قلم‌زنی، مصنوعات چرمی، سفالگری، سبدبافی و... از صنایع دستی کرمانشاه است که ساسانی به آن‌ها نیز اشاره‌ای داشت.

وی در بیان فرصت‌های بخش صنعت استان به 25 شهرک و ناحیه صنعتی با 2 هزار و 400 هکتار اشاره و افزود: سه واحد پتروشیمی فعال در استان است که طرح پتروشیمی چهارم هم در حال اجرا است و یک طرح توسعه پتروشیمی هم در استان به‌زودی افتتاح می‌شود.

ساسانی گفت: واحد‌های تولید کننده خودرو، ذوب‌آهن و انواع آهن‌الات، تولید کننده روغن‌های خوراکی، کاشی و سرامیک، انواع لبنیات، رب گوجه فرنگی، صنایع آرد و ... عمده صنایع کرمانشاه را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز