مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی:
طرح نانیوا اصلیترین مسیر در راستای جلوگیری از فساد است
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به حواشی اجرای طرح نانیوا که مربوط به مدیریت هوشمند یارانه آرد است، گفت: طرح نانیوا به عنوان یکی از طرحهای اقتصادی مهم دولت برای ایجاد شفافیت تعریف شده و اصلیترین مسیر در راستای جلوگیری از فساد است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا گودرزی در جلسه کارگروه آرد و نان استان مرکزی، افزود: قطعاً این شفافیت به جلوگیری از هدررفت حق مردم کمک میکند. آرد یارانهای که با قیمت بسیار متفاوت با آرد با نرخ آزاد در اختیار نانواییها قرار داده میشود، در واقع حق مردم است و در این خصوص مردم باید مطالبهگر باشند.
وی ادامه داد: طرح ساماندهی آرد و نان حدود 2 سال پیش تعریف شده و به مرور در کشور اجرا شده است. اصلیترین منطق این طرح این است که سهمیه آرد نانواییها بر اساس عملکرد نانوا مشخص میشود و به او اختصاص مییابد و نانوا نیز به ازای نانی که پخت میکند، آرد تحویل بگیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اظهار داشت: سهیمه آرد نانواییها به میزان عملکرد خود آنها و به میزان نانی که در اختیار مردم قرار میدهند، بستگی دارد. مهمترین دلیل کسر سهمیه آرد، پخت نشدن نان توسط نانوا در دوره گذشته است.
گودرزی تصریح کرد: هیچ شخص یا اشخاصی به جز نانوا دخل و تصرفی در سهمیهبندی آرد نانوایی ندارد و سهمیه کاملاً توسط سامانه اختصاص مییابد. اگر سهمیه یک واحد نانوایی کم شده، باید از خود نانوا پرسیده شود، چه اقداماتی انجام داده که باعث شده سهمیه آرد وی کم شود.
وی بیان داشت: نانواییها موظف هستند میزان آردی که دریافت میکنند را در اختیار مردم قرار دهند. نانوایی که ادعا دارد سهمیه او کم شده یا شهروندی که چنین پاسخی از نانوا دریافت کرده است میتوانند به سازمان مربوطه مراجعه و از طریق سامانه نسبت به دلیل کاهش سهمیه مطلع شوند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به فاصله 20 برابری بین قیمت آرد دولتی و آرد آزاد، تأکید کرد: 1600 نانوایی در سطح این استان قرار دارند که بر اساس فرایند سهمیهبندی آرد نوع یک و نوع 2 را دریافت میکنند.
در این جلسه نقاط قوت و ضعف اجرای طرح ساماندهی آرد و نان در استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. مواردی از جمله جلوگیری از توزیع ناعادلانه آرد یارانهای، جلوگیری از سوءاستفاده در دریافت آرد مازاد بر نیاز نانوایی و مسئلهای مانند تعطیلی یک نانوایی به دلیل بروز حادثه یا بیماری و تأثیر در نرخ سهمیه به دلیل کاهش عملکرد از جمله موارد مطرح شده در این کارگروه بود.