خبرگزاری کار ایران

انتخاب موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز به‌ عنوان یکی از موزه‌های برتر کشور

انتخاب موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز به‌ عنوان یکی از موزه‌های برتر کشور
کد خبر : ۱۴۸۴۲۸۴

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز ازسوی ایکوم (کمیته ملی موزه‌های ایران) به‌عنوان یکی از موزه‌های برتر کشور شناخته شد.

به‌گزارش ایلنا، موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز که در سال1401 به عضویت رسمی ایکوم درآمد؛ به‌دلیل شیوه‌ی عملکرد در سال 1402، در شاخص «معرفی» ایکوم (به‌عنوان یکی از شاخص‌های 14گانه ایکوم) در گروه موزه‌های دولتی متوسط (طبقه‌بندی متوسط براساس تعداد کارکنان) موفق به کسب رتبه سوم شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

گفتنی است، انتخاب موزه پس از داوری بیش‌از صد موزه از سراسر ایران، با حضور 45داور متخصص در حوزه میراث و موزه صورت گرفته است.

 ایکوم، بزرگ‌ترین خانواده جهانی موزه، موزه‌داری و سازمان‌هایی است که به نحوی با تعریف موزه در ارتباط هستد و از نقطه‌نظر صلاحیت علمی در این زمینه در جهان در جایگاه و مرتبه نخست قرار دارد. شورای بین‌المللی موزه‌ها - ایکوم تنها سازمانی است که اطلاعات مورد‌نیاز موزه‌ها را ارائه می‌دهد.

از سال ۱۹۴۶ ایکوم با ارائه خدمات به کمیته‌های ملی در سراسر جهان آنان را در زمینه حفظ و حراست از گنجینه‌های ملیشان و تبادل تاریخ و فرهنگ یاری رسانده است. همچنین ایکوم از رهنمودهای مؤسسه‌های ذی‌ربط بهره می‌جوید.

موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز به‌منظور بالابردن سطح دانش عمومی درباره عالم خلقت و شناخت ارزش وجودی گیاهان، جانوران، کانی‌ها و سنگ‌ها در زندگی انسان و همچنین کمک به آموزش بهتر علوم و جبران کمبود آزمایشگاه‌های مراکز آموزشی، موزه تاریخ طبیعی در سال 1353 به‌همت دکتر صدرالدین شریفی (استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز) تأسیس شد  و در سال 1359 به ساختمان کنونی آن با وسعتی در حدود ده‌هکتار انتقال یافت. این ساختمان در دوطبقه و مشتمل بر یک‌سالن مرکزی بزرگ گنبدمانند و سه‌بال جانبی است و به‌لحاظ وضعیت خاص معماری و رعایت نکات ایمنی برای نمونه‌ها یکی از بی‌نظیرترین و علمی‌ترین موزه‌ها در ایران به شمار می‌رود.

در ابتدا بخش‌های جانورشناسی، گیاه‌شناسی، زمین‌شناسی، آناتومی پایه‌گذاری و افتتاح گردید و در سال1381 مجموعه دیگری به نام موزه تکنولوژی به موزه تاریخ طبیعی اضافه شد. موزه صنعت برق و موزه مخابرات نیز در سال‌های بعد در این مجموعه افتتاح گردید. در حال حاضر بخش نجوم، موزه اقوام و موزه هوافضا در دست تکمیل است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز