دبیر خانه کارگر یزد:
در وزارت کار اعتقادی به سه جانبه گرایی ندارند/حال کارگران خوب نیست
نشست سهجانبه دولت، کارگر و کارفرما در محل خانه کارگر یزد با حضور مدیر کل سازمانهای کارگری و کارفرمایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، در ابتدای این نشست علی محمد دهقانی؛ دبیر خانه کارگر یزد با گرامیداشت هفته کارگر اظهار داشت: حال کارگران خوب نیست که نتیجه عملکرد وزارت کار است و ما نیز گلایه بسیاری از وزیر کار و وزارتخانه داریم که متاسفانه اعتقادی به سه جانبه گرایی ندارند.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم نسبت به اقدامات شان بی تفاوت باشیم و باید خواسته های به حق جامعه کارگری و کارفرمایی را مطالبه و پیگیری کنیم افزود: در نشست با نمایندگان موضوعات را اعلام و پیگیری می کنیم.
دبیر خانه کارگر یزد با اشاره به ناهماهنگی بین دستگاههای مرتبط با حوزه کارگری و کارفرمایی ادامه داد: اگر هماهنگی از سوی وزارتخانه بود قطعا در استان هم دستگاهها رویکرد هماهنگی داشتند و بهتر عمل می شد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم دستگاه ها در استان همراه و هماهنگ باشند و آنچه که در استان قابل حل است را مدیریت و رفع کنند عنوان کرد: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی و ادارات کار بر خلاف قانون عمل می کنند و آنچه به وضوح در قانون آمده رعایت نمی شود.
دهقانی با بیان اینکه بهره وری کارگران با رفتار مسئولان و قانون هایی که اجرا نمی شود پایین است و حال کارگران خوب نیست اضافه کرد: فصل هفتم قانون کار معطل مانده و هرچه می گوییم مورد توجه قرار نمی گیرد در حالیکه به وضوح روشن است که اختلاف بین کارگران و کارفرمایان در حال گسترش است.
دبیر خانه کارگر یزد با اشاره به اینکه تامین اجتماعی در رابطه با لیست های ارسالی و عناوین شغلی مقصر است گفت: متاسفانه برای بازنشستگی و مشاغل سخت و زیان آور به شکلی عمل می کنند که چالش و مشکل برای افراد به وجود بیاید.
لزوم تامین زندگی و معیشت کارگران
علی اکبر حجت؛ نماینده کارفرمایان در این نشست هم با بیان اینکه کارفرما و کارگر حق بیمه پرداخت میکنند اما هیچ سهمی در تصمیم گیری ها ندارند اظهار داشت: در بسیاری از کشورها سهمی که کارگر می دهد درمان را به طور کامل تامین می کنند اما در ایران بیمه های مازاد هم داریم و باز خدمات درستی ارائه نمی شود.
وی با بیان اینکه مسئولان برای توریست سلامت در تلاشند تا گردشگر جذب کنند ادامه داد: متاسفانه توان ارائه خدمات ندارند و تخت خالی برای بیماران داخلی نیست و مافیای دارو گسترده شده اما برای توریست سلامت برنامه ریزی می کنند.
نماینده کارفرمایان با بیان اینکه ابتدا باید زندگی و معیشت کارگران تامین شود اضافه کرد: شش هزار کارگر در یک شهرک صنعتی 10 هزار نفره مسکن ندارند، خدمات درمانی کارگران مناسب هزینهای که می پردازند نیست.
محمدرضا فلاحتی؛ مدیرکل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی یزد هم در این نشست با گرامیداشت هفته کار و کارگر و بیان اینکه دغدغه های کارگران و بازنشستگان مورد توجه و پیگیری است اظهار داشت: با وضعیت فعلی مزدی که در جامعه داریم کارگران از بخش صنعت در حال خروج و کوچ به سمت مشاغل خدماتی هستند.
وی با بیان اینکه همه ارکان کشور برای ایجاد شغل در تلاش هستند ادامه داد: متاسفانه کارگرانی که در واحدها بدون سابقه کار مزد می گیرند ماندگار نیستند چون مقرون به صرفه نیست و به دنبال مشاغل خدماتی برای کسب درآمد بیشتر هستند که البته مدیران استان این مهم را می دانند و به دنبال راهکار منطقی هستند.
مدیرکل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه اجرای ماده 41 قانون کار را در مکاتبات خود خواسته ایم و بر آن تاکید داریم عنوان کرد: این مطالبه کارگران به شورای عالی کار منتقل شده و ما در استان بی تفاوت نیستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مراجعه کارگران به خانه کارگر برای مطالبات زیاد است عنوان کرد: پیشنهاد داریم نشست سه جانبه گرایی با موضوع مطالبات کارگران که به خانه کارگر ارجاع می شود را هر دو هفته یکبار در اداره کل کار تشکیل و نسبت به رفع مشکلات اقدام کنیم.
فلاحتی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یزد با کمبود نیروی کار در واحدهای صنعتی مواجه است گفت: اولویت اصلی باید حفظ نیروهای موجود کار باشد بنابراین آنچه که در این زمینه کمک می کند باید به طور جدی مورد توجه باشد و حمایت شود.
وی با اعلام اینکه تشکلگرایی در استان وضعیت مطلوبی دارد و بدنبال توسعه این مهم در استان هستیم، تصریح کرد: وجود تشکل ها برای توسعه ضروری است و باید نقش تشکل ها بیشتر شود.