رئیس مرکز وکلای دادگستری قزوین:
افزایش تعداد وکیل به اشتغال و بازار وکالت آسیب جدی می زند
رئیس مرکز وکلای دادگستری استان قزوین گفت: افزایش تعداد وکیل به اشتغال و بازار وکالت آسیب جدی می زند اما تابع و مجری قانون هستیم و امیدواریم این وضعیت تا حدودی اصلاح شود.
وی اضافه کرد: مرکز وکلای استان در سال اول تاسیس با ۲۲۰ نفر عضو شروع بکار کرد و تا سه سال قبل حدود ۳۴۰ نفر عضو داشت و امروز با تصویب قانون تسهیل در کسب و کار امروز این مرکز با تعداد ۵۰۳ وکیل پایه یک و ۲۴۴ کارآموز وکالت فعالیات می کند.
نویسنده یادآورشد: سالانه به طور متوسط حدود ۲۰۰ کارآموز وکالت به این مرکز اضافه می شوند و درحال حاصر ۴۵۰ نفر با برگزاری دو دوره آزمون وکالت که در سال قبل برگزار شد مشغول کارآموزی هستند که ۲۵۰ نفر ورودی سال قبل است.
این وکیل تصریح کرد: امسال نیز آزمون وکالت را برگزار خواهیم کرد تا افراد جدیدی تحت آموزشهای حقوقی قرار گیرند.
رئیس مرکز وکلای دادگستری استان قزوین بیان کرد: فعالیتهای این مرکز در چند قالب صورت می گیرد که مشاوره و معاضدت قضایی، دوره های آموزشی، همایش، نشست های تخصصی، از آن جمله است.
وی اظهارداشت: ارائه ۴۰ هزار مشاوره رایگان از طریق سامانه ۱۲۹ و معاضدت های قضایی رایگان، امضای تفاهم نامه با کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد شهید در راستای تعیین وکیل برای کسانی که دارای بضاعت مالی خوبی نیستند از دیگر اقدامات این مرکز است.
نویسنده تصریح کرد: همچنین با ارائه ۳۳۰ مورد وکالت معاضدتی و تسخیری با معرفی دادگستری و نهادها انجام شده است.
این وکیل بیان کرد: طرح «مشاوره حقوقی و وکالت در مساجد» از برنامه های خوبی است که در استان قزوین هم عملیاتی شده و تاکنون با حضور هفتگی در۵۰ مسجد توانستهایم خدمات مشاوره حقوقی رایگان به شهروندان ارائه کنیم.
رئیس مرکز وکلای دادگستری استان قزوین افزود: در خصوص فعالیت کمیسیون آموزش و پژوهش نیز کارهای خوبی شده و در این زمینه در کشور رتبه برتر کسب کرده ایم.
وی اظهارداشت: در نشست های حقوقی و قضایی تخصصی با نام «دوشنبه های حقوقی» با دعوت از وکلای نامدار کشوری نسبت به افزایش مهارت و دانش حقوقی اعضا اقدام کرده ایم که در این زمینه نیز تاکنون ۸۷ دوشنبه حقوقی در استان برگزار شده است.
نویسنده اضافه کرد: ۷ مورد همایش حقوقی، دو مورد برنامه عدالت ترمیمی و میانجیگری کیفری برای کاهش تراکم پرونده در محاکم قضایی و افزایش مهارت وکلا برگزار شده و دنبال مصالحه پایدار هم برای اصحاب دعوا هستیم که دستاوردهای خوبی داشته است.
این وکیل در ادامه گفت: همایش هایی با حضور دکتر کمیجانی رئیس مرکز آموزش قوه قضائیه و نورالله سلطانی رئیس موسسه فقهی و حقوقی دستگاه قضایی و دکتر رستمی با موضوع چالش های قانون مجازات ها و حقوق حانواده و حقوق بشر برپا شد و در یک نشست نیز موضوع حقوق بشر و تاثیر آن در رای قصات و وکلا و موضوعات کاربردی دیوان عدالت اداری هم در همایش مطرح شد.
نویسنده در ادامه در خصوص دوره های آموزشی هم اظهارداشت: برگزاری ۴۸ هزار نفر ساعت دوره آموزشی برای وکلا در قالب سمینار و دوشنبه های حقوقی و دوره های آموزشی از کارهای انجام شده است که در این برنامه ها از۱۰۰ نفر از اساتید و وکلای شاخص برای تدریس استفاده شد.
رئیس مرکز وکلای دادگستری استان قزوین یادآورشد: با افتخار اولین مجمع سالیانه وکلای کشور را در راستای ایجاد شفافیت مالی و تراز مالی و تصمیم سازی و سیاست گذاری آینده برگزار کردیم و علاوه بر رسالت در زمینه موضوعات صنفی و تخصصی وکالت در حوزه رفاهی، ورزشی و تخصصی و حمایت از حقوق عامه هم اتقداماتی صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: به مناسبت روز پاسداشت حقوق عامه در ۱۷ فروردین فعالیت های خوبی صورت گرفت و یک کمیسیون ویژه دفاع از حقوق عامه فعال شده و در ادامه در خصوص آلایندگی کارخانه سیمان آبیک و استفاده از مازوت در نیروگاه شهید رجایی و قطع بی رویه درختان در حاشیه رودخانه ها و جاده الموت پیگیری لازم صورت می گیرد.
نویسنده افزود: همچنین موضوعاتی مانند نحوه مواجهه با کودکان کار و مقابله با رهاسازی پساب در باغستانها با کمک تشکلهای مردم نهاد در برنامه های این مرکز است.
این وکیل گفت: در سال جاری مراسم تجلیل از مفاخر علم حقوق و دیدار با ستاره ها برای انتقال تجارب به وکلای جوان،عدالت ترمیمی و میانجیگری کیفری را در دستور کار داریم.
نویسنده با اشاره به دو برابر شدن تعداد وکلا توسعه فضای فیزیکی مرکز برای ارائه دمات بهتر را ضروری دانست و در خصوص تامین زمین در این زمینه مطالبی بیان کرد.
وی از همکاری و حمایت رئیس کل دادگستری استان قزوین تقدیر و تشکرد و در مورد چالش های قانون تسهیل کسب و کار افزود: با این قانون ما هم مخالف هستیم و نشست های متعددی داشتیم و پیامدهای آن را یادآوری کردیم اما کسی شنونده نبود اما امیدواریم در مجلس جدید بخشی از آن اصلاح شود.
وی از استقلال وکلا دفاع کرد و اظهارداشت: ما با کانون وکلا منافع مشترک داریم و امیدواریم با تصویب قانون جامع وکلا که در دست بررسی است در ساختار این مراکز تغییراتی رخ دهد و شرایط بهتری برای کار مشترک بین دو مرکز وکلا و کانون وکلا ایجاد شود.