خبرگزاری کار ایران

ایلنا از سیل ویرانگر سیستان و بلوچستان گزارش می دهد؛

برای بازگشایی راه‌ها به ماشین آلات سنگین نیاز داریم

برای بازگشایی راه‌ها به ماشین آلات سنگین نیاز داریم
کد خبر : ۱۴۵۵۷۱۶

۲۹۳ روستای چابهار دچار خسارت شده‌اند/آذوقه مردم تلنگ رو به اتمام است

سیل ویرانگر در جنوب استان سیستان و بلوچستان باعث تخریب و ویرانی بسیاری از زیرساخت ها از جمله مسکن، راه، کشاورزی و دامداری شد و راه های دسترسی روستایی بلوچستان به مراکز شهری را مسدود کرد. مردم سیل زده در شرایط سختی به سر می برند و نیاز به کمک مسئولان و خیرین دارند تا این شرایط بحرانی را بتوانند پشت سر بگذارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیل یک هفته است که جنوب استان سیستان و بلوچستان را در بر گرفته و اهالی روستاهایی بلوچستان را آواره کرده است. بسیاری از مسیرهای روستایی با گذشت چندین روز از سیل، همچنان مسدود هستند و از آنجایی که آب حاصل از باران باید جذب زمین شود، زمان می‌برد تا شرایط به حالت عادی بازگردد.

بسیاری از گروه‌های امدادی، جهادی، خیرین و مردم روستایی پای کار هستند تا مشکلات مناطق سیل زده کمتر شود. اما همچنان از شدت فاجعه پس از سیل کم نشده و مردم نیازمند عزم ملی برای حل مشکلات‌شان هستند.

حل مشکلات سیل زدگان نیازمند عزم ملی است

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: چابهار، قصرقند و دشتیاری در روزهای اخیر درگیر سیل شده‌اند و بخش باهوکلات، بخش مرکزی دشتیاری، بخش پلان، پیرسهراب و بخش تلنگ قصرقند از روز دوشنبه درگیر سیل شده‌اند و اکثر روستاها زیر آب رفتند.

فاروق اعظمی افزود: راه‌های مواصلاتی روستاها مسدود شده، زیرساخت‌های حوزه راه از بین رفته است، خانه‌های مردم ترک برداشته و در برخی موارد خانه‌های خشتی و گلی کاملا تخریب شده‌اند.

وی افزود: تعداد زیادی از سرویس‌های بهداشتی روستایی به دلیل جاری شدن سیل تخریب شده اند و یکی از نیازهای ضروری سیل زدگان ساخت سرویس‌های بهداشتی است.

عضو شورای عالی استان‌ها عنوان کرد: درخواست می‌کنیم خیرین عزیز و دولت مردان نیاز مردم به آب آشامیدنی و سرویس‌های بهداشتی را جدی بگیرند و در حد توان برای حل این مشکلات مردم پای کار بیایند.

اعظمی افزود: هلال احمر، راه و ترابری، گروه‌های جهادی و مردم پای کار هستند اما فرآیند کار کُند است و نیازمند عزم ملی برای حل مشکل سیل زدگان هستیم.

برای بازگشایی راه‌ها به ماشین آلات سنگین نیاز داریم

وی گفت: از آنجاییکه ما در حوزه راه مشکلات زیادی داریم و برای خدمات‌رسانی و بازگشایی راه‌ها به ماشین آلات سنگین نیاز داریم باید استان‌های معین پای کار بیایند و ما را یاری کنند.

وی خاطر نشان کرد: در حالت عادی هم برای آبرسانی به روستاها دچار مشکل بودیم و با بارندگی‌های اخیر بسیاری از شبکه‌های آبرسانی با اختلال روبرو شده‌اند و در این حوزه هم نیاز به همکاری دستگاه‌های مربوطه است.

تلفات گسترده دام‌ها در مناطق سیل زده

وی افزود: همانطور که می‌دانید معیشت مردم روستایی از طریق دامداری و کشاورزی تامین می‌شود که با سیل اخیر بسیاری از دام‌ها تلف شده‌اند و محصولات کشاورزی از بین رفته‌اند و نیاز است خسارات مردم برآورد و جبران شود.

سخنگوی شورای عالی استان ها خاطر نشان کرد: انتظار ما از دولت این است که بجای تمرکز بر کمک‌های استانی و استان‌های معین کمک چشمگیری از صندوق توسعه ملی به مردم سیل زده شود.

اعظمی گفت: هوا سرد است و مردم بشدت نیاز به البسه، پتو و وسایل گرمایشی دارند و امیدواریم این موارد در کمک‌های ارسالی لحاظ شود.

۲۹۳ روستای چابهار دچار خسارت شده‌اند

رحیم جدگال رئیس شورای شهرستان چابهار در این باره به خبرنگار ایلنا می‌گوید: بارندگی‌های اخیر در منطقه جنوب سیستان و بلوچستان باعث طغیان رودخانه‌ها و همچنین جاری شدن سیل و بالا آمدن آب‌های سطحی در منطقه شده که خسارت‌های فراوانی بر زندگی مردم منطقه وارد کرد.

وی افزود: شهرستان چابهار که شامل ۳ بخش است. و بخش مرکزی شامل ۵۸ روستا، بخش پیرسهراب ۱۲۱ روستا و بخش پلان با ۱۱۴ روستا که در مجموع ۲۹۳ روستا تحت خسارت‌های سیل قرار گرفته‌اند.

وی عنوان کرد: خسارت به راه‌های مواصلاتی، خرابی پل‌ها، از بین رفتن زیرساخت‌های جاده‌ای و راه‌های ارتباطی بین روستاها از جمله عواقب سیل برای مردم بلوچستان است.

وی افزود: سیل اخیر محصولات کشاورزی مانند هندوانه، پیاز و دیگر صیفی‌جات و خرابی صد در صدی برخی از چاه‌های آب را برای مردم به همراه داشته است.

وی خاطر نشان کرد: برخی از منازل مسکونی و مدارس تخریب شده‌اند که اگر کمک‌رسانی به موقع مردم روستا به هم نوعان شان نبود خسارت‌های جانی و مالی بیشتری به مردم وارد می‌شد.

وی افزود: همدلی و همیاری مردم منطقه در سالهای گذشته بر همگان ثابت شده و مردم منطقه نشان داده‌اند که چگونه برای کمک‌رسانی به همدیگر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

جدگال عنوان کرد: ستاد بحرانی که از چند روز قبل از سیل چندین بار تشکیل شده بود در زمان سیل به کمک مردم آمدند و از رخ دادن فاجعه بزرگ تری جلوگیری کردند.

وی افزود: از مسئولان کشوری تقاضا داریم با توجه به خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های راه، مسکونی، کشاورزی و دامداری با نگاه ویژه مرهمی بر درد مردم باشند.

آذوقه مردم تلنگ رو به اتمام است

خالد هوت دهیار روستای شدیگ از توابع بخش تلنگ هم به خبرنگار ایلنا گفت: در بخش تلنگ ۷۴ پارچه روستا با ۲۰ هزار نفر جمعیت درگیر سیل بوده‌اند و اکثر راه‌های روستایی مسدود بوده‌اند که با ظرفیت‌های بومی در حال بازگشایی مسیرها هستیم.

وی افزود: آب حاصل از سیل فروکش کرده و خانه‌های مردم تخریب شده و بندهای خاکی از بین رفته‌اند، در پی سیل به حوزه راه ها آسیب‌های جدی وارد شده اما نیاز به کمک‌ها و ماشین آلات بیشتری برای حل مشکلات مردم داریم.

وی افزود: معابر تخریب‌ شده‌اند و نیاز به مساعدت و همراهی برای حل سریعتر مشکلات مردم داریم.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر یکی از نیازهای اصلی مردم تامین مواد غذایی است چرا که تمام مواد غذایی بخش تلنگ رو به اتمام است و مردم برای تامین آذوقه مورد نیازشان با مشکل مواجه شده‌اند.

وی افزود: خوشبختانه خسارت جانی در بخش تلنگ گزارش نشده و برق روستاها وصل شده اما در برخی روستاها تیرهای برق سقوط کرده‌اند و برای اصلاح شبکه برق نیاز به ماشین آلات سنگین است که دستوراتی از سوی مدیرعامل شرکت برق صادر شده و امیدواریم حل این مشکل تسریع یابد.

گزارش: فائقه راغی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز