رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز:
مصرف نمک در البرزیها 2 برابر میزان مطلوب است
رئیس دانشگاه با اعلام آغاز پویش تغذیه سالم در البرز گفت: مصرف نمک در البرزی ها 2 برابر میزان مطلوب است.
به گزارش ایلنا از البرز، شهرام صیادی در ارتباط با ضرورت تغذیه سالم، اظهار کرد: اصلاح سبک زندگی به ویژه داشتن شیوه غذایی سالم یک راهکار مهم و اولین قدم برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت است.
وی ادامه داد: پویش ملی تغذیه سالم همزمان با سراسر کشور از 1 لغایت 15 بهمن ماه در البرز با دو شعار "انتخاب همه نمک کم ، اما تصفیه شده یددار "و "ازکودکی تاپیری ،لبنیات دوست سلامتی " آغاز می شود.
صیادی با بیان اینکه میزان نیاز نمک در فرد سالم ، حدود 3 تا 5 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) است، افزود: حداقل مصرف روزانه نمک در البرز 9.52 گرم یعنی 2برابر میزان مطلوب است. تبلیغات زیادی برای استفاده از نمک های غیر تصفیه و بدون ید با عناوین نمک های دریا ،رنگی و.. می شود که همه این ها باعث به خطر افتادن دستاوردهای 20ساله کنترل و پیشگیری بیماری ها و عقب ماندگی های ناشی از کمبود ید در فرد می شود.
رئیس دانشگاه ادامه داد: شیر و لبنیات سالم از مواد ضروری در سبد غذایی روزانه افراد است . تنها 7.7درصد از مردم استان البرز به صورت روزانه به میزان مطلوب از شیر و لبنیات استفاده می کنند. طبق جدیدترین اطلاعات مرکز آمار ایران در سال 1396 مصرف شیر در افراد 15 سال و بیشتر در هفته به طور متوسط 3.66 لیوان و در سال 1399 ، 2.8 لیوان گزارش شده است واین درحالی است که روزانه 2تا3لیوان شیر ولبنیات باید در رژیم غذایی افراد استفاده شود.
وی افزود: چنانچه افراد به میزان مناسب شیر و لبنیات مصرف نکنند درآینده با مشکلات فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی وکوتاهی قد نسل جدید روبرو می شویم.