خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز:

مصرف نمک در البرزی‌ها 2 برابر میزان مطلوب است

مصرف نمک در البرزی‌ها 2 برابر میزان مطلوب است
کد خبر : ۱۴۳۹۶۶۵

رئیس دانشگاه با اعلام آغاز پویش تغذیه سالم در البرز گفت: مصرف نمک در البرزی ها 2 برابر میزان مطلوب است.

به گزارش ایلنا از البرز، شهرام صیادی در ارتباط با ضرورت تغذیه سالم، اظهار کرد: اصلاح سبک زندگی به ویژه داشتن شیوه غذایی سالم یک راهکار مهم و اولین قدم برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت است. 

وی ادامه داد: پویش ملی تغذیه سالم همزمان با سراسر کشور از 1 لغایت 15 بهمن ماه در البرز با دو شعار "انتخاب همه نمک کم ، اما تصفیه شده یددار "و "ازکودکی تاپیری ،لبنیات دوست سلامتی " آغاز می شود. 

صیادی با بیان اینکه میزان نیاز  نمک  در فرد سالم ، حدود 3 تا 5 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) است،  افزود: حداقل مصرف روزانه نمک در البرز  9.52 گرم یعنی 2برابر میزان مطلوب است.  تبلیغات زیادی برای استفاده از نمک های غیر تصفیه و بدون ید با عناوین نمک های دریا ،رنگی و.. می شود که همه این ها باعث به خطر افتادن دستاوردهای 20ساله کنترل و پیشگیری بیماری ها و عقب ماندگی های ناشی از کمبود ید در فرد می شود. 

رئیس دانشگاه ادامه داد: شیر و لبنیات سالم از مواد ضروری در سبد غذایی روزانه افراد است  . تنها 7.7درصد از مردم استان البرز  به صورت روزانه به میزان مطلوب از شیر و لبنیات استفاده می کنند. طبق جدیدترین اطلاعات  مرکز آمار ایران  در سال 1396 مصرف شیر در افراد 15 سال  و بیشتر در هفته  به طور متوسط 3.66 لیوان و در سال 1399 ، 2.8 لیوان گزارش شده  است واین درحالی است که روزانه 2تا3لیوان شیر ولبنیات باید در رژیم غذایی افراد استفاده شود.

وی افزود: چنانچه افراد به میزان مناسب شیر و لبنیات مصرف نکنند درآینده با مشکلات فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی وکوتاهی قد نسل جدید روبرو می شویم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز