یک مسئول مطرح کرد؛
افزایش قارچگونه کارخانههای ایزوگام زنگ خطری برای آلودگی بیشتر هوا در مشهد
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: افزایش قارچگونه کارخانههای ایزوگام در مشهد و اطراف آن زنگ خطری برای آلودگی بیشتر هوا است.
به گزارش ایلنا از مشهد، محمد پذیرا امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متأسفانه موضوع آلایندگی کارخانه های ایزوگام به دلیل افزایش قارچ گونه آنها، رو به افزایش است و بروز این معضل به دو دلیل تولیدات زیرزمینی و فرآیند ساده تکثیر این نوع مشاغل و تولیدات آن است.
پذیرا ادامه داد: وضعیت به حدی است که اگر به طور مثال ۳ تا ۴ هزار واحد شغلی در داخل حریم شهر مجوز داشته باشند به همان تعداد واحد صنفی بدون مجوز وجود دارد؛ متأسفانه در حال حاضر انواع مختلف نام های تجاری تولید ایزوگام در مشهد وجود دارد و این همه تنوع نشان تجاری، نیازمند دامنه نظارتی قوی است.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه ها به دلیل اینکه هزینه های سیستم کنترل آلایندگی بیشتر از راه اندازی کارخانه است، عموما در محدوده هایی که دامنه نظارت کمتر است واحد شغلی خود را ایجاد میکنند.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد یادآور شد: آنچه در حیطه وظایف شهرداری است موضوع بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری هاست که براساس آن، شهرداری باید با ایجاد و تأسیس اماکنی، از امحای موادی که سبب مزاحمت برای ساکنان می شود و از امحای موادی که مخالف اصول بهداشتی در شهرهاست یا تأسیس کارخانه ها و کارگاه ها در محدوده و حریم شهر که سبب آلودگی می شود، جلوگیری کند.
پذیرا اضافه کرد: براساس این قانون آنچه در خارج از حریم اتفاق می افتد در محدوده وظایف شهرداری نیست و متولی آن سازمان حفاظت محیط زیست است ضمن اینکه مساحت این گونه کارخانه ها معمولا به اندازه ای است که در مجتمع های صنفی و صنعتی ما نمیگنجد؛ این گونه مشاغل باید در شهرک های صنعتی ایجاد شوند.