خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مطرح کرد؛

استفاده از جوش‌شیرین چالش بزرگ طبخ نان

استفاده از جوش‌شیرین چالش بزرگ طبخ نان
کد خبر : ۱۴۰۸۰۲۳

استفاده ۱۵ درصد نانوایی‌های کشور از جوش‌شیرین

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 15 تا 16 درصد نانوایی‌های کشور از جوش‌شیرین در طبخ نان استفاده می‌کنند که از چالش‌های بزرگ طبخ نان است. در این راستا کنترل مصرف جوش شیرین در تولید نان در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایلنا، احمد اسماعیل‌نژاد در همایش احیای نان کامل در اراک، افزود: همچنین در رابطه با تولید نان، آنچه به عنوان دغدغه به آن پرداخته شده میزان مصرف نمک در خمیر نان است که در 20 سال گذشته این موضوع نیز کنترل شده است.

وی ادامه داد: اردیبهشت ماه سال جاری، سند دانش‌بنیان امنیت غذایی تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد. این موضوع نشان می‌دهد که برای سیاست‌ گذاران، موضوع تغذیه و امنیت غذایی اهمیت زیادی دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: اگر در کشور مصرف غلات و نان به سمت استفاده از غلات کامل پیش برود تا حدود زیادی می‌توان در پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها مؤثر واقع بود.

اسماعیل‌نژاد به سرانه مصرف نان در دنیا و نسبت مصرف این فراورده غذایی در ایران اشاره داشته و تصریح کرد: متوسط مصرف سرانه نان در دنیا 65 کیلوگرم است. این در حالی است که مصرف نان در ایران سالانه 37 درصد بیش از این میزان است.

وی با تأکید بر اینکه نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، بیان داشت: حدود 40 تا 50 درصد انرژی مورد نیاز، 45 درصد پروتئین، 80 درصد آهن و 30 درصد کلسیم مورد نیاز مردم از طریق نان تأمین می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم و آرد مصرفی، شیوه تخمیر آرد و استفاده غیرمجاز مانند جوش‌شیرین و بلانکیت در تهیه نان، نوع حرارت مورد استفاده برای پخت نان، میزان ضایعات و دورریز نان و غنی‌سازی آرد و نان از جمله چالش‌های نان محسوب می‌شود.

اسماعیل‌نژاد ابراز داشت: راه‌اندازی یک تا 3 کارخانه تولید آرد کامل در تمامی استان‌های کشور تا پایان سال جاری، ارزیابی مدیریتی و علمی آثار مصرف نان کامل بر سلامت مصرف‌کنندگان توسط دفتر بهبود تغذیه، برنامه آموزش همگانی در خصوص نقش نان کامل در سلامت، تشکیل کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم در دانشگاه، بازنگری برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک توسط دفتر بهبود تغذیه از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

وی به احیای نان کامل در استان مرکزی اشاره داشته و اضافه کرد: هدف از برگزاری این همایش در اراک این است تا نتایج احیای نان کامل در استان مرکزی به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور منتقل شود. برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور تلاش خوبی در این مقوله داشته‌اند و در این حوزه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی پیشرو بوده است.

علیرضا امانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این همایش با بیان اینکه استان مرکزی پرچمدار تولید نان کامل محسوب می‌شود، گفت: تحقق امنیت غذایی اتفاق بزرگی است که فرایند اجرای آن آغاز شده و امیدواریم همه تلاش کنند این نهضت به خوبی ادامه پیدا کند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز