دادستان عمومی و انقلاب ارومیه؛
به قضیه انتشار فیشهای نجومی علوم پزشکی آذربایجان غربی
طی روزهای گذشته، تصاویری از فیشهای حقوق دریافتی معاونان و برخی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی در طول سال گذشته منتشر شده و در فضای مجازی استان دست به دست میشود که حاکی از تخلف آشکار در این دانشگاه با نام پاداش برای برخی نفرات است.
به گزارش ایلنا، در تصاویری که برای نخستین بار توسط یکی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و از فعالان فضای مجازی انتشار یافته، نامهای از سوی دیوان محاسبات آذربایجانغربی دیده میشود که مبالغ اضافی پرداختی به کارکنان این دانشگاه با عنوان «کارانه همطرازی و مشارکت» بوده و هیچ توصیف قانونی برای چنین پرداختی دیده نشده و بر همین اساس نیز باید این مبالغ عودت داده شود.
مسئله فیشهای حقوق پرداختی اخیر دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به برخی مسئولین این دانشگاه سئوالات زیادی برای اذهان عمومی ایجاد کرده است که نیازمند شفافسازی و پاسخگویی از جانب ریاست دانشگاه علوم پزشکی ارومیه است تا مردم در جریان خدمات و چرایی پرداختیها قرار بگیرند.
در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تصاویر حقوق و کارانههای پرداختی را جعلی خواند و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی آذربایجان غربی نیز پس از پیگیریهای خبرنگاران و عدم پاسخگویی در مورد ماجرای فیشهای نجومی کارکنان دانشگاه، با انتشار بیانیهای در سایت خود، نسبت به ماجرای فیشهای حقوقی کارکنان این دانشگاه واکنش نشان داد.
متن این بیانیه به شرح زیر است: اخیرا سندی مجعول در فضای مجازی در باره پرداخت حقوق و مزایا در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه منتشر شده که ضمن تکذیب آن لازم به توضیح است حقوق تمامی کارکنان این دانشگاه بر اساس قوانین موضوعه و تحت سامانه آذرخش تنظیم و پرداخت میشود و هر ماه از سوی ناظران ذیصلاح شامل خزانهداری کل کشور و دستگاهای نظارتی رصد میشود.
در خصوص کارانه نیز پرداختیهای مذکور برابر قوانین و دستورالعملهای مربوط و در سقف مصوب شورای حقوق و دستمزد از حدود 24 سال پیش تاکنون در تمامی دانشگاههای کشور صورت میگیرد. بنابراین ضمن نفی و رد مطالب خلاف واقع مطرح در فضای مجازی، اعلام میدارد عملکرد دانشگاه در پرداخت حقوق و کارانهها منطبق بر قوانین و مقررات بوده است.
به طور مثال در خصوص یکی از تصاویر مجعول انتشار یافته در فضای مجازی در خصوص پرداختی 222 میلیون تومانی لازم به تاکید است که رقم مذکور ساختگی بوده و عملکرد پزشک با پرداختی وی جابهجا شده است و حال آن که مبلغ پرداختی بسیار کمتر از این بوده و اساسا در سامانه آذرخش نیز امکان پرداخت چنین وجهی که بالاتر از سقف اعلامی شورای حقوق و دستمزد است، وجود ندارد. از طرف دیگر مبلغ درج شده در بند 18 مدرک ادعایی به مبلغ 357412039 ریال به عنوان پرداختی نیز جعل شده تا به دروغ دریافتی بالاتری را القا کند.
به دنبال این واکنشها و در پی انتشار اوراقی با موضوع دریافتی های ۹ نفر از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان غربی از صدور دستور پیگیری موضوع خبر داد.
حسین مجیدی با صدور تشکیل کارگروه ویژه با حضور معاون دادستان مرکز استان، دادیار ویژه رسیدگی به پرونده های بهداشتی و اعضای نهادهای نظارتی نظیر دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و نیروی انتظامی خواستار رسیدگی فوری به موضوع شد.