خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:

بازنشستگی بیش از موعد 693 کارگر لرستانی تایید شد

بازنشستگی بیش از موعد 693 کارگر لرستانی تایید شد
کد خبر : ۱۳۹۳۴۶۵

سرپرست اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان گفت: در پنج ماهه نخست امسال درخواست بازنشستگی پیش از موعد 693 کارگر در مشاغل سخت و زیان‌آور استان تأیید شد.

سید فرهاد ناصری نیا روز یکشنبه - دوازده شهریور ماه - در گفت و گو با ایلنای لرستان با بیان اینکه طبق تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، مشاغلی که به تناسب شغل، کارگر فشار جسمی و روحی بسیاری را متحمل می‌شود به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور تعریف شده‌اند، اظهار داشت: مطابق قانون بازنشستگی بیش از موعد در مشاغل سخت، کارگران با داشتن سابقه ۲۰ سال متوالی در پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی در صورتی که سوابق بیمه‌ شده به صورت متناوب باشد باید ۲۵ سال حق بیمه پرداخت کرده باشد می‌توانند بازنشسته شوند. 

وی به درخواست‌های کارگران برای بهره مندی از بازنشستگی بیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور اشاره کرد و افزود: طی پنج ماهه نخست سال جاری 858 درخواست در کمیته بدوی توسط اعضای کمیته سخت و زیان آور استان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به تایید 603 درخواست شد.

سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه برای بررسی این تعداد پرونده 20 جلسه کمیته بدوی تشکیل شده است، بیان کرد: همچنین 218 درخواست کارگران در کمیته تجدید نظر با تشکیل 5 جلسه مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد پرونده 90 درخواست مورد تایید این کمیته قرار گرفت.

ناصری نیا ادامه داد: در مجموع در این پنج ماه امسال 858 کارگر لرستانی با تایید در کمیته‌های بدوی و تجدید نظر در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند که برای مراحل نهایی به سازمان تامین اجتماعی استان ارسال شدند.

وی در ادامه با بیان اینکه کارفرمایان موظف به ایمن سازی محیط کار و رعایت آیین نامه های مرتبط می‌باشند، تصریح کرد: طبق قانون بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور، کارگران بیمه شده اینگونه مشاغل که بر اثر عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد، تنشی بالاتر از ظرفیت طبیعی به آنها وارد شود، می‌توانند تقاضای بازنشستگی بدهند.

سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه کارگران می‌توانند درخواست بازنشستگی در این مشاغل را در سامانه http//: sakht.mcls.gov.ir   ثبت کنند، بیان داشت: نتیجه بررسی و رأی صادر شده از طریق درخواست کننده قابل پیگیری و رصد است و کارگران در صورت اعتراض به رای صادر شده توسط کمیته‌های بدوی و تجدید نظر در سایت مربوطه و یا مراجعه به ادارات تابعه نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کنند.

وی به برنامه‌ریزی برای افزایش بازرسی، آموزش ایمنی و بهداشت کار به کارگران و کارفرمایان و رفع خطراتی که در محیط کار متوجه کارگران است اشاره کرد و افزود: ایمنی و بهداشت کار کارگاه های مختلف توسط بازرسان به صورت دوره ای و زمان بندی شده مورد بررسی و نظارت قرار می گیرد و موارد لازم تذکر و کارفرمایان مکلف و موظف به ایمن سازی محیط کار و رعایت آئین نامه های مرتبط هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز