خبرگزاری کار ایران

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس:

فرهنگ مهارت آموزی هنوز به خوبی نهادینه نشده است/ تدوین سند مهارتی در فارس

فرهنگ مهارت آموزی هنوز به خوبی نهادینه نشده است/ 
تدوین سند مهارتی در فارس
کد خبر : ۱۳۸۲۰۲۸

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس گفت: فرهنگ مهارت آموزی هنوز به خوبی نهادینه نشده است و خانواده‌ها همچنان دنبال مدرک گرایی هستند.

به گزارش ایلنا، رهام کیائی در نشست خبری آغاز هفته ملی مهارت افزود: در کنار دانش به مهارت نیازمندیم تا در ایجاد اشتغال پایدار و اثربخشی در منابع انسانی موثر باشد.

وی با اشاره به فعالیت ۵۵ مرکز دولتی و یک هزار و ۱۲۳ مرکز خصوصی فنی و حرفه‌ای در سطح استان، عنوان کرد: در مراکز دولتی حدود ۶۰۰ کارشناس و مربی همکاری دارند و بیش از ۱۷۰۰ مجوز آموزشگاه صادر شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس خاطرنشان کرد: نزدیک به ۵۰ درصد آموزش‌ها توسط بخش خصوصی انجام‌ می‌گیرد و امسال هدف گذاری برای آموزش ۷۵هزار نفر در استان است.

کیائی با اشاره به اینکه در ۴ ماهه اول امسال بیش از ۵۰ درصد عملکرد آموزشی با حدود ۴۵ هزار نفر داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: ۵۵ مرکز دولتی بیش از ۳۰۰ کارگاه آموزشی شامل می‌شود که ۱۰۰درصد رایگان است و در بخش خصوصی نیز شهریه‌ها مصوب است و تمام آموزش‌های بخش خصوصی تحت نظارت اداره کل آموزش فنی وحرفه‌ای است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس با اشاره به اینکه در حوزه سنجش مهارت در ۴ ماه اول امسال ۴۴ هزار نفر سنجش مهارت شده است که عمده آن به صورت آنلاین انجام شده است، ابراز کرد: در این سنجش ۱۰هزار نفر به صورت تمدید و تعویض گواهی بوده است و همچنین صدور مجوز‌های آموزش آزاد دوبرابر شده است و طی ۲ سال اخیر از ۸۰۰  هزار به ۷۰۰ رسیده است.

کیائی افزود: با افزایش صدور مجوزهای آموزش آزاد شاهد حذف امضاهای طلایی در این بخش بوده‌ایم.

وی با اشاره به بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت گفت: ۴ رشته مسابقات ملی مهارت در فارس برای اولین بار میزبان بودیم که در مجموع فارس در این دوره مسابقات یک مدال طلا در رشته نقاشی و دکوراسیون ۵ مدال نقره در رشته‌های الکترونیک، جوشکاری، طراحی، پیرایشگری، نقاشی و  یک مدال برنز رشته رباتیک و ۵ دیپلم افتخار کسب کرد که از رتبه هشتم به رتبه پنجم رسید.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس با بیان اینکه امسال جشنواره ملی مهارت از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۴ حوزه شناسایی و تجلیل پیشکسوتان، خیرین مهارتی، انتخاب و معرفی سفیران مهارت و شناسایی و اهدا نشان مهارت به دستگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه آموزش مهارت بوده است، بیان کرد: فارس در حوزه شناسایی و تجلیل فعالان مهارتی و دستگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه آموزش مهارت در این دوره از جشنواره حضور داشت.

کیائی با اشاره به برگزاری مسابقات آزاد زندانیان نیز گفت: این مسابقات در مرحله شهرستانی با حضور ۴۰نفر برگزار شده است و اختتامیه آن با حضور ۱۸۴ نفر در ۷ رشته در تاریخ ۸ مرداد ماه برگزار شد.

وی یادآور شد: بیست و یکمین دوره مسابقه ملی شهرستانی با حضور ۴۵۰ نفر به اتمام رسیده است و مرحله استانی آن در شیراز برگزار خواهد شد.

تدوین سند مهارتی استان فارس

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس با بیان اینکه در طرح تابستانه مهارت براساس مصوبه شورای عالی اشتغال نیز به صورت مشترک و با همکاری ۷ دستگاه در بازه زمانی ۱۵ تیرماه تا ۱۵شهریور ماه است، خاطرنشان کرد: این طرح شامل گروه سنی ۱۲تا ۱۸ است و بیش از ۵۰۰ دوره کوتاه مدت از ۳۰ تا ۶۰ ساعت در فارس تعریف کرده‌ایم که این آموزش در بخش دولتی رایگان و در بخش خصوصی نیز تا ۵۰ درصد تخفیف درنظر گرفته شده است.

کیائی بیان کرد: سند مهارتی استان در افق ۱۴۱۰ تدوین شده است و در جلسه شورای مهارت نیز رونمایی و تبیین می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه نهضت مهارت آموزی در استان نهادینه شده است، یادآور شد: این روند با تلفیق دانش و مهارت برای جوانان زمینه ساز اشتغال پایدار خواهد شد و در راستای رشد تولید و اشتغال براساس شعار سال با توسعه آموزش های کمی و کیفی محقق می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس همچنین به مهم ترین پروژه‌های عمرانی فنی و حرفه‌ای اشاره و گفت: مهمترین پروژه‌های عمرانی استان، مرکز آموزش هتل‌داری و گردشگری جنب بیمارستان قلب الزهراست که ۱۰ سال به دلیل مشکلات اعتباری و فنی راکد مانده بود که با پیگیری سال گذشته به پیشرفت ۵۰ درصد رسیده است.

کیائی افزود: ۷ شهرستان اقلید، بختگان، اوز، سرچهان، کوار، خفر، زرقان و بیضا فاقد مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای هستند.

مدیرکل آموزش و فنی و حرفه‌ای فارس گفت: رسانه‌ها برای هدایت خیران به سمت مهارت آموزی تلاش کنند و به عنوان مثال در تجهیز و به روز کردن کارگاه‌های مهارتی وارد شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز