درگفت وگو با ایلنا مطرح شد:
نمایندگان مجلس قانونهای ضد کارگری برنامه هفتم توسعه را حذف کنند
دبیراجرایی خانه کارگر استان گلستان گفت: در بعضی از مادههای برنامه هفتم توسعه کاملا برضرر کارگر است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونهای ضد کارگری برنامه هفتم توسعه را حذف کنند.ارتقاء زندگی کارگر و اطمینان خاطرش به امنیت شغلی و چرخیدن راحت چرخ زندگی، باعث افزایش کیفیت کار و محصول میشود.
غلام رضا طالبا در گفت وگو با ایلنای گلستان اظهار کرد: برنامه هفتم توسعه در ماده ۱۵ الی ۱۷ کاملا ضد کارگری است و ماده ۱۵ با احیای نظام استاد شاگردی قصد دارد به سده گذشته بازگردد.حقوقی که در قانون کار برای کارگر دیده شده است در این ماده دیده نشده است و مجلس این ماده ضد کارگری را تصویب نکند.
وی تصریح کرد: ارزش پول ملی ۵۰ درصد کاهش یافت و فقیر را فقیرتر کرد و امروزه کارگران در شرایطی سختی زندگی میکنند.کارگران قرارداد مشمول صندوقهای بازنشستگی ماهیانه حداکثر هشت میلیون تومان حقوق دریافت میکنند و این حقوق کفاف زندگی ماهانه یکخانواده ۴ نفره را هم نمیدهد.
وی گفت: امنیت شغلی، معیشت و هزینه درمان از جمله مهمترین مشکلات و چالشهای کارگران به حساب میآید. هزینههای زندگی کارگران مسکن، خوراک و درمان هر روز در حال نوسان است و هزینههای زندگی کارگران از زمانی که دستمزد تعیین میشود تا پایان سال یکسان نیست.
طالبا تصریح کرد: اگر واحدتولیدی به تعطیلی کشیده شود باعث بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران میشود که بعد آن بیکاری و آسیبهای دیگری را نیز به دنبال خود خواهد داشت. مسئولین استان بازدیدهای خود را بیشتر کنند و باید دولت و مجلس مشکلات جامعه کارگری در ابعاد مختلف بررسی کنند و نه اینکه در حد شعار باقی بماند.
وی خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد کارگران گلستانی مستاجر هستند. قراردادهای موقت کار امنیت روانی جامعه کارگری را تحت شعاع قرار می دهد و قراردادهای که با کارگران منعقد میشود باید طوری باشد که سبب افزایش انگیزه آنها برای کار بیشتر شود.