در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
تولید ۱۶ هزار تن گندم در جلگه رخ تربت حیدریه
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ گفت: امسال از مجموع ۷۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم دیم و آبی حدود ۱۶ هزار تن محصول در این منطقه از استان خراسان رضوی برداشت میشود.
سید محمد نجفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در سال زراعی جدید و در سطح ۳۷۰۰ هکتار گندم دیم و در سطح بیش از چهار هزار هکتار گندم آبی و نیمه آبی در این منطقه کشت شده است.
وی تصریح کرد: با وجود خسارتهای خشکسالی و سرمازدگی با مدیریت بهینه تغذیه، مبارزه با علفهای هرز و سن گندم پیش بینی میشود حدود ۱۶ هزار تن گندم از سطح مزارع این بخش تولید و از این مقدار حدود ۹ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در فرایند خرید تضمینی در شبکه دولتی خریداری شود.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ افزود: مطابق روند سال زراعی گذشته خرید تضمینی گندم توسط غله، مراکز خرید گندم و شرکتهای تعاونی روستایی تربت حیدریه انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: تمامی اقدامات و تمهیدات لازم برای خرید تضمینی گندم از گندمکاران بعد از برداشت انجام شده و کار خرید از اواخر خرداد ماه در جلگه رخ آغاز شده است.
نجفی اقدامات انجام شده به منظور حمایت از کشاورزان گندمکار را بوجاری، ضدعفونی بذر، توزیع ۲۸۵ تن بذر اصلاح شده شامل ۱۹۰ تن بذر گواهی شده، ۷۵ تن بذر مادری و ۲۰ تن بذر پرورشی و توزیع بیش از ۱۸۰۰ تن کود شیمیایی برشمرد.
وی افزود: همچنین عملیات مبارزه با سن گندم در سطح ۳۷۰۰ هکتار و مبارزه با علفهای هرز باریک و پهن برگ در سطح ۲۶۵۰ هکتار انجام شده و ۳۰۰۰ هکتار از مزارع گندم منطقه تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: به منظور انتقال یافتههای تحقیقاتی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون چندین کلاس آموزشی با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از کشاورزان و چند کارگاه آموزشی در مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ تشکیل شده است.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ بیان کرد: با همکاری ایستگاه تحقیقات کشاورزی جلگه رخ و مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان و ترویج و زراعت شهرستان ۸ مزرعه تحقیقی ترویجی و نمایشی با همکاری کشاورزان پیشرو منطقه کشت شده که نتایج این مزارع با برگزاری روز مزرعه به کشاورزان انتقال داده میشود.
وی همچنین یاد آور شد در سال زراعی جاری با توزیع ارقام گندم جدید از جمله حیدری و حیران بر تنوع ارقام منطقه افزوده شده است.
نجفی با بیان اینکه بخش رخ با حدود ۷ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی به عنوان قطب نخست کشاورزی شهرستان تربتحیدریه محسوب میشود اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد ساکنان این منطقه از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش میکنند و لذا نظارت بر روند توزیع نهادههای یارانه دار بخش کشاورزی با جدیت انجام میشود.