در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:
بیش از ۱۱۰ هزار تن چغندر در گلستان برداشت میشود / احداث کارخانههای قند اشتغالزایی و تولید را افزایش میدهد
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان گفت: کشاورزان گلستان بیش از ۲ هزار ۵۰۰ هکتار از اراضی گلستان را چغندر کشت کردند که پیش بینی میشود بیش از ۱۱۰ هزار تن چغندر برداشت کنند.
محمد برزعلی در گفت وگو با ایلنای گلستان اظهار کرد: شهرستانهای آق قلا، بندرترکمن، گنبدکاووس، شمال علی آباد کتول و گمیشان قطب تولید چغندر در استان هستند و میزان آب لازم برای زراعت چغندر قند 6 تا 8 هزار متر مکعب در هکتار است و بیشتر آب چغندر از آب باران تامین میشود.
وی تصریح کرد: کشت قرار دادی چغندر قند مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته و کشاورزان با کارخانههای قند جوین و شیروان قرارداد میبندد و کارخانه قند تامین بذر، کود و خرید تضمینی محصول را انجام میدهد. کشاورزان برای کشت چغندر قند قرار دادی پول نمیدهند در ابتدا بذر و نهادهها کارخانه میدهد و مراحل کاشت، داشت و برداشت را با بازدید کارشناسان خود نظارت و حتی اجرا برعهده کارخانه قند است.
برزعلی گفت: کشت چغندر قند در هر هکتار درآمد ناخالص ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی برای کشاورز به همراه دارد و نیاز آبی در چغندر قند در استان ۵۰ درصد کمتر است و فصل کشت این محصول در پاییز است که در آن زمان شاهد افزایش نزولات جوی هستیم که کشاورز فقط ۲ بار زمین را آبیاری میکند.
وی بیان کرد: احداث کارخانههای قند در استان هم اشتغالزایی و تولید را افزایش میدهد و در گذشته برای احداث کارخانه قند مذاکراتی با سرمایه گذاران صورت گرفته بود. جهاد کشاورزی استان آماده است که کسانی میخواهند برای ایجاد کارخانه قند سرمایه گذاری کنند همکاری کند.
وی یادآور شد: کارخانه قند شیروان و جوین در استان خراسان رضوی و شمالی فعالیت میکنند و محصولات چغندر قند کشاورزان را به صورت تضمینی خریداری میکنند. باید کشت چغندر قند توسعه داده شود که این اقدام باعث اشتغالزایی جوانان میشود با افزایش تولید این محصول کاهش فشار بر منابع آبی ناشی از کشت محصول شالی کاهش پیدا میکند.