ایلنا از فارس خبر میدهد؛
کارخانه پشم شیشه شیراز در ایستگاه پایانی انتقال قرار گرفت / طرح انتقال کارخانه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است
![کارخانه پشم شیشه شیراز در ایستگاه پایانی انتقال قرار گرفت / طرح انتقال کارخانه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/VHdDw1PG2tQs/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgvIPtyAT2pA7otfNPZWXfo,/%D9%BE%D8%B4%D9%85-%D8%B4%DB%8C%D8%B4%D9%87.jpg)
انتقال کارخانه پشم شیشه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز در ایستگاه پایانی قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، طرح انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری، از اوایل دهه 70 در قوانین زیست محیطی کشور تعریف شد که طبق این قانون صنایع آلاینده، باید ملاکها و معیارهایی را رعایت کرده تا آلودگی ناشی از آنها برای محدوده مسکونی و سازههای شهری، زیانآور نباشد.
طرح انتقال کارخانه پشم شیشه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز با حمایتها و مساعدتهای شستا و صدر تامین انتقال روند خوبی را طی میکند و از سرعت کافی برخوردار است.
زمین کارخانه در سال ۸۸ خریداری شده اما به دلیل بحث تحریمها و عدم نقدینگی کافی این پروژه تا سال ۹۸ پیشرفت چندانی نداشت اما از سال ۹۸ تاکنون در روند واقعی خودش قرار گرفته است.
با توجه به برنامه توسعه کارخانه پشم شیشه شیراز و لزوم حمایت از این بنگاه تولیدی و نظر به گلایهمندی مردم محله استقرار این کارخانه از آلودگیهای محیطی ناشی از فعالیت این مجموعه، جلسهای با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و با مدیران ارشد کارخانه مذکور و مدیران دستگاههای اجرایی مربوطه برگزار شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از طرح انتقال شرکت پشم شیشه با پیشرفت ۶۰ درصدی به منطقه ویژه اقتصادی خبر داد.
سید مهدی خادمی افزود: طرح انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری، از اوایل دهه ۷۰ در قوانین زیست محیطی کشور تعریف شده و در مرکز استان فارس نیز این موضوع، مطرح شده و انتقال تعدادی از کارخانههای آلاینده که در سطح شهر قرار دارند، در دستور کار قرار گرفت که یکی از این واحدهای صنعتی، کارخانه پشم شیشه است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استان با اشاره به حمایتهای همه جانبه دولت از بنگاه های تولیدی، بر ضرورت توجه به سلامت عمومی و لزوم تمکین صنایع آلاینده از پروتکلهای سازمان محیط زیست به اصلاح فرآیندهای آلاینده زا از سوی صنایع یاد شده تاکید کرد.
وی با اشاره به شروع احداث این کارخانه در منطقه خالی از سکنه و مجاورت منازل و سکونتگاههای شهری در این محدوده جغرافیایی و سوابق اصلاح فرآیندهای خطوط تولید و تجهیز خطوط به فیلترهای پیشرفته، افزود: انتقال کارخانه پشم شیشه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز در دست انجام است و تاکنون کارهای عمرانی و عملیاتی آن، پیشرفت مناسبی داشته است.
خادمی اضافه کرد: وجود صنایع بزرگ در محدوده شهری، مشکلات زیست محیطی، پدافند غیرعامل و تردد، این واحدها را با مشکل مواجه میکند و شایسته است که کارخانههای آلاینده، در خارج از شهر تأسیس شوند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی با اشاره به کسب اطلاعات و بررسیهای میدانی از وضعیت انتقال ضمن تایید پیشرفت فیزیکی قریب به ۶۰ درصدی سولههای در نظر گرفته شده جهت جابجایی این کارخانه، اظهار داشت: مکان مورد نظر جهت انتقال پشم شیشه شیراز، فاقد هرگونه مشکل بوده و زیر ساختهای لازم را جهت استقرار این کارخانه در بردارد.
خادمی در پایان این جلسه، از ارتقاء سطوح حمایتی استاندار و معاونت اقتصادی از برنامههای توسعهای این کارخانه در صورت جابجایی به مکان جدید خبر داد.
در ادامه نماینده محیط زیست فارس به ماموریت این سازمان در خصوص تلاش جهت صیانت از سلامت عموم و مدیریت صنایع آلاینده و همچنین سوابق اخطارهای ارائه شده به کارخانه پشم شیشه شیراز جهت انجام بروز رسانی فیلتراسیون و نهایتا جابجایی کارخانه از سنوات اخیر پرداخت.
به گزارش ایلنا، در این جلسه به بررسی جایگاه ویژه این بنگاه تولیدی از زمان استقرار در شهر شیراز در سال ۱۳۵۷ تاکنون و برند سازی صورت گرفته در حوزه تولید ایزوگام و عایقهای پشم شیشه توسط این کارخانه در کشور، به میزان اشتغال بالغ بر ۲۰۰ نفر که از سال تاسیس تاکنون شامل بکارگیری حداقل ۳ نسل کارگری و کارمندی را شامل می شود، پرداخته شد.