رونمایی از ۳ نرمافزار جدید جمعآوری پسماند خشک در مشهد
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: به مناسبت هفته محیط زیست مجوز فعالیت ۳ شرکت جدید در حوزه جمع آوری هوشمند پسماند خشک شهر مشهد صادر شده است.
به گزارش ایلنا از مشهد، مسعود رضوی در حاشیه مراسم رونمایی از ۳ نرم افزار جدید در این خصوص اظهار کرد: به صورت میانگین شهر مشهد با تولید روزانه ۲۰۰۰ تن زباله پس از تهران بیشترین میزان تولید زباله در کشور را داراست. که ۶۵ تا ۷۰ درصد آن شامل مواد آلی است. ۲۵ تا ۳۰ درصد نیز شامل پسماند خشک میشود که از این میزان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد پسماند خشک غیر قابل بازیافت مثل البسه و منسوجات است و در واقع ۲۰ درصد از کل زباله قابلیت تفکیک و بازیافت را دارد.
وی در خصوص تفاوت زباله خشک و تر گفت: زباله یا پسماند تر شامل مواد آلی مانند پوست میوه، پوست سبزیجات، تفاله چای، پسماندهای غذایی و... میشود اما پسماند خشک پسماندی است که تر بودن را در جنس خود ندارد و قابل بازیافت است؛ مثل کاغذ، کارتن، پلاستیک، ظروف آب معدنی، انواع فلزات و... . پسماند خشک فسادپذیر نیست و عموما قابلیت بازیافت دارد
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه شهرداری مشهد و سازمان مدیریت پسماند به منظور تفکیک زباله از مبدا اقدامات متفاوتی انجام داده، گفت: روشهای مختلفی در خصوص جمعآوری پسماند خشک شهروندان در مبدا وجود دارد. روش اول جمعآوری از درب منازل است؛ به این صورت که خودروی سازمان یک روز در هفته به منازل شهروندان در سطح شهر مشهد مراجعه میکند و اقلام بازیافتی را تحویل میگیرد. همچنین اکنون ۲۷ ایستگاه مبادله پسماند خشک در سطح شهر مشهد فعال است و شهروندان میتوانند پسماند خشک خود را به این ایستگاهها تحویل دهند و از یکسری اقلامی که در این ایستگاهها وجود دارد، در ازای پسماند خشک خود استفاده کند
رضوی در خصوص جدیدترین روشی که باعث تحول در جمعآوری پسماند خشک شهروندان مشهدی شده است، گفت: تکنولوژی به کمک ما آمده و شهروندان با استفاده از گوشیهای هوشمند میتوانند به سهولت و با امتیازات بهتری با شهرداری همکاری کنند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد افزود: همه این نرم افزارها قابل نصب روی تلفن همراه است و مانند تاکسیهای اینترنتی میتوان از آن استفاده کرد. شهروند در این نرمافزارها درخواست خود را ثبت میکند و طبق زمان درخواستی خود خودرو به در منزل شهروند مراجعه کرده، زباله خشک را دریافت میکند و کیف پول شهروند شارژ میشود؛ یعنی مستقیما پول به حساب شهروند واریز میشود یا از طریق شارژ کیف پول شهروند میتواند از خدمات دیگر این اپلیکیشن ها مثل پرداخت قبوض، خرید شارژ تلفن همراه و... استفاده کند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از گزینههای موجود در این نرمافزارها گزینه نیکوکاری است، گفت: در گزینه نیکوکاری شهروندان میتوانند ما به ازای مبلغی که برای تحویل زباله خشک که طلبکار میشوند را از طریق نرمافزار به موسسات خیریه واریز کنند. در این حالت ضمن اینکه میتوان در فرآیند تفکیک زباله از مبدا نقشآفرین بود، میتوان به کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و خیریهها نیز کمک کرد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد افزود: امروز با اجرای طرح هوشمند جمع آوری پسماند خشک در سطح شهر مشهد بیش از ۲۵۰ هزار خانوار مشهدی این نرم افزارها را نصب نموده اند و روزانه حدود ۲۳ تن پسماند خشک از طریق این روش جمع آوری می گردد.
رضوی در ادامه در خصوص تعداد نرم افزارهای فعال در شهر مشهد عنوان کرد : تا به امروز ٣ نرم افزار اکو ، بهروب و بازیست در شهر مشهد فعالیت می نمودند که اکنون ٣ نرم افزار جدید با نام های کارو،پاکو و نونا الزامات قانونی را طی نموده و مجوز فعالیت در شهر مشهد را کسب نموده اند و بدین شکل تعداد نرم افزارهای فعال در شهر مشهد به عدد ۶ رسیده است.
رضوی با بیان اینکه سه استراتژی کلی در خصوص مدیریت پسماند در شهرداری تدوین شده، گفت: در قدم اول بایستی کاهش تولید زباله را داشته باشیم؛ یعنی شهروندان براساس اصلاح الگوی مصرف تا جایی که میتوانند در کاهش تولید زباله نقشآفرینی کنند؛ مثلا هنگام تهیه اقلام مورد نیاز خود از بازار از خرید اجناسی که بستهبندی زیادی دارد، خودداری کنند. همچنین بهتر است به اندازه نیاز روزانه و نیاز مصرفی خود خرید داشته باشند و از کیسه پارچهای در هنگام خرید استفاده کنند تا زباله کمتری تولید شود. اینها اقداماتی است که برای کاهش تولید زباله هر شهروند میتواند انجام دهد.