در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
کاهش تصدی دولت با تقویت بخش تعاون به عنوان محرک اصلی رشد اقتصادی / تشکیل 69 تعاونی در لرستان
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان تقویت بخش تعاون به عنوان محرک اقتصادی را موجب کاهش تصدی دولت عنوان کرد و گفت: در سال گذشته 69 تعاونی در بخشهای مختلف اقتصادی تشکیل شد.
علی جهانی در گفت و گو با ایلنای لرستان با بیان اینکه نقش بخش تعاون به عنوان محرک اصلی رشد اقتصادی و کاهش تصدی دولت، کمک به تامین عدالت اجتماعی از طریق توزیع عادلانه فرصتها، منابع، امکانات و درآمدها میشود، اظهار داشت: با تجمیع سرمایههای خرد به واسطه تشکیل تعاونیها، فرهنگ کار گروهی و فعالیت مردم در بخش اقتصادی، تعاون میتواند به عنوان یکی از حوزههای مهم اقتصادی در ایجاد شغل و معیشت افراد تاثیر گذار باشد و باید اهمیت بیشتری به این حوزه در جهت توسعه اقتصادی و رفع مشکل بیکاری داده شود.
وی به تعداد کل تعاونیهای ثبت شده فعال و غیر فعال شرکتهای تعاونی در لرستان اشاره کرد و افزود: در این استان 6 هزار 608 شرکت تعاونی در بخشهای مختلف اقتصادی به ثبت رسیده که پس از پایش و رصد دقیق این شرکتهای تعاونی تنها 30 هزار 80 تعاونی با 23 هزار 856 عضو و اشتغال 39 هزار و 668 نفر در حال فعالیت هستند.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان همچنین نقش تعاونیهای بانوان را در امرار معاش خانوده مهم عنوان کرد و گفت: از کل تعاونیهای فعال استان تعداد 536 شرکت تعاونی فعال بانوان با 3 هزار 871 عضو و 4 هزار 218 نفر اشتغال وجود دارد که عمدتاً در زمینه مشاغل خانگی در گرایش های فرش دستباف، صنایع دستی و کشاورزی مشغول فعالیت میباشند که با توجه به اهمیت این شرکتها، سال گذشته بیش از 672 میلیون ریال به این حوزه پرداخت شده است.
جهانی بیان کرد: در سال 1401 با توجه به تعهد استان در تشکیل شرکتهای تعاونی، خوشبختانه با همت همکاران 69 واحد تعاونی خدماتی، توزیعی، تولیدی و دانش بنیان با عضویت هزار و 171 نفر و ایجاد فرصت شغلی 933 نفر در لرستان به ثبت رسیده است.
وی به اهمیت حمایت و نظارت بر این شرکتهای تعاونی جهت تثبیت و پایداری اشتغال تاکید کرد و گفت: در زمینه کمک به این تعاونی ها سال گذشته بیش از 850 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانکهای عامل استان پرداخت شده و حدود 450 میلیون ریال کمک بلاعوض به تعاونی های فراگیر ملی نیز پرداخت شده است .
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان مهمترین راهبردهای در توسعه مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی تعاونیها را ارائه آموزشهای لازم، عنوان کرد و گفت: کارشناسان این اداره کل با همکاری جهاد دانشگاهی استان و با هدف افزایش سطح دانش و بهره وری در تولید و در عرصه اقتصادی 33 بیش از هزار نفر ساعت آموزشهای عمومی، تخصصی، حقوقی و مدیریتی برای تعاونگران لرستانی ارائه کردهاند.
جهانی کمک به فروش محصولات و تولیدات شرکتهای تعاونی استان به وسیله صادارات اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته میزان صادرات انجام شده توسط شرکتهای تعاونی لرستان بالغ بر 33 هزار 455 دلار بوده که محصولات تعاونی استان به خارج از کشور صادر شده و رشد قابل توجهی را نسبت به سال 1400 داشته است.
وی تاکید کرد: باید و با هماهنگی و هم افزایی همه نهادهای مردمی و همت دستگاههای اجرایی فرهنگ مشارکت و تعاون را در استان گسترش داد چرا که حلقه مفقوده ایجاد اشتغال و توسعه همان کار جمعی و استفاده از خرد و مشاوره گروهی است که نتیجه آن تعاون و همکاری در همه عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.