مدیرعامل آب منطقهای قزوین:
۱۲ میلیون مترمعکب از منابع آبی قزوین در بازار آب مبادله میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: در گام نخست مقرر شده یک درصد از منابع آب زیرزمینی در بازار آب مبادله شود که معادل 12 میلیون مترمکعب است و این طرح به مدت یک سال به صورت پایلوت در استان اجرا میشود و پس از احصاء نقاط قوت و ضعف در گام بعدی بازار اصلی آب با ظرفیت بیشتری اجرا و پیاده سازی خواهد شد.
به گزارش ایلنا، منصور ستوده درباره راهاندازی بازار آب اظهار کرد: طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی شامل 15 پروژه در حال انجام است و در کنار آن نیز بحث ایجاد بازار آب به عنوان یک طرح جدبد در شرکت مدیریت منابع آب ایران مطرح و مقرر شد در 4 استان از جمله استان قزوین به صورت پایلوت اجرا و راه اندازی شود و نتایج آن پس از ارزیابی و احصاء نقاط ضعف و قوت مجدداً مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین افزود: از آنجایی که راه اندازی بازار آب یک کار درون سازمانی نبوده و فرابخشی است به همکاری سایر ارگانها و دستگاههای اجرایی ذیربط نیاز دارد.
وی عنوان کرد: هدف از ایجاد بازار آب در استان قزوین، مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی است؛ زیرا با صرفه جویی آب در بخش کشاورزی و افزایش بهرهوری میتوانیم از منابع آب به خوبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: قرار نیست که با مبادله سهم آب بین کشاورزان میزان تولیدات کشاورزی کاهش پیدا کند بلکه هدف، استفاده صحیح از منابع آبی برای طرح کشتهای ابلاغی و بهره گیری از روشهای نوین آبیاری است که میتواند منجر به افزایش بهرهوری شود، بنابراین انتظار ما از ایجاد بازار آب افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف منابع آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز جهت پیاده سازی بازار آب بیان کرد: اندازه گیری میزان حجم آب برداشتی از چاهها یکی از مهمترین اطلاعات مورد نیاز در بازار سهم آب است که این مهم از طریق نصب کنتورهای هوشمند و مشاهده و پایش آن در رصدخانه آب استان حاصل میشود.
ستوده خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت مصارف آب در بخش صنعت در آینده میتوانیم آبهای نامتعارف مانند پساب را هم وارد این بازار کنیم و از طریق باز تخصیص آنها بخشی از منابع آب زیرزمینی را به نفع آبخوان استان ذخیره کنیم.