خبرگزاری کار ایران

درگفت وگو با ایلنا مطرح شد؛

کاهش تعداد دام‌های استان مرکزی در سال گذشته/ نبود کشتارگاه صنعتی دام؛ مهم ترین مشکل سازمان دامپزشکی استان

کاهش تعداد دام‌های استان مرکزی در سال گذشته/ نبود کشتارگاه صنعتی دام؛ مهم ترین مشکل سازمان دامپزشکی استان
کد خبر : ۱۳۵۳۶۶۰

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه نبود کشتارگاه صنعتی دام از مهم ترین مشکلات استان مرکزی در حوزه دامپزشکی است، گفت: از سوی دیگر کاهش دام‌های سطح استان در سال 1401 موردی است که در شرایط موجود، مطلوب نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد فتاحی با اشاره به مشکلات موجود در بخش دامپزشکی و راه‌حل‌های مورد نیاز آنها، افزود: افزایش تعامل با بخش خصوصی، همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با بخش خصوصی دامپزشکی جهت ارتقای سطح کیفی و کمی تولیدات دام و طیور و داروهای دامی و افزایش سطح آگاهی و آموزش دامداران و مرغداران در مباحث بهداشتی و شیوه‌های نوین تولید از جمله این راه‌حل‌ها است.

وی ادامه داد: تسهیل در روند صدور مجوز و پروانه‌های بهداشتی تأسیس و بهره‌برداری، تسهیل در روند صادرات و برنامه‌ریزی در خصوص تسهیل در روند تولیدات داروهای دامی از اقداماتی است که باید در سال جاری انجام شود. همچنین انجام اقداماتی مانند تسهیل روند صادرات و افزایش تولید واحدها، افزایش میزان پایش‌ها و مراقبت در خصوص بیماری‌های دام و طیور و آبزیان از دیگر اقدامات لازم در حوزه دامپزشکی است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: تخصیص اعتبارات مناسب برای خرید تجهیزات در واحدهای فنی، جذب نیروی متخصص با توجه به کمبود نیرو در واحدها، ایجاد رشته دکترای دامپزشکی در دانشگاه‌های استان و ایجاد انگیزه مالی با عنایت به حقوق پایین پرسنل و با توجه به اختلاف دریافتی آنها از مهمترین پیشنهادات در سال جاری است تا بتوان شرایط را بهبود بخشید.

فتاحی تصریح کرد: ایجاد کشتارگاه صنعتی دام در استان مرکزی، افزایش ظرفیت و تجهیز سردخانه های موجود و یا ساخت و راه‌اندازی پیش سردکن در کشتارگاه‌های دام استان، ساماندهی واحدهای 2 منظوره آبزی‌پروری و کشاورزی و سوق دادن آنها به دریافت یا اخذ پروانه بهداشتی آبزی‌پروری و افزایش رصد فرآورده‌های خام دامی از نظر فلزات سنگین، باقیمانده آنتی‌بیوتیک و سرم خارجی از دیگر پیشنهادات در این حوزه است.

وی به اتفاقات و قوانین تصویب شده حوزه فعالیتی دامپزشکی در سال 1401 اشاره کرده و بیان داشت: تشکیل گروه‌های دامپزشکی و سم‌پاشی جایگاه و بدن دام در مناطق محروم استان در راستای محرومیت‌زدایی و انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)  و بیماری‌های دامی مانند لمپی اسکین و تب برفکی از اقدامات انجام شده در سال گذشته بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تأکید کرد: کاهش کانون‌های بیماری‌های طیور و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با اقداماتی از قبیل واکسیناسیون طیور حساس به تعداد 3 میلیون و 900 هزار دُز، ممیزی واحدهای مرغداری و ارتقا سطح بهداشتی واحدها، کنترل و کاهش تراکم جوجه‌ریزی در مناطق پرخطر در راستای پیشگیری از بیماری‌های طیور، برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی و توزیع پمفلت جهت پیشگیری از بیماری‌های طیور و انجام پایش، مراقبت و نمونه‌برداری از تالاب‌ها، آبگیرها، روستاها و واحدهای مرغداری نیز از دیگر اقداماتی است که در سال 1401 رقم خورده است.

وی اضافه کرد: افزایش میزان و سطح پوشش واکسیناسیون جمعیت دامی و کاهش کانون بیماری‌های دام و طیور و آبزیان در استان از پیش‌بینی‌های انجام شده برای سال 1401 بود که  این پیش‌بینی‌ها تا حد بالایی تحقق یافت .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز