مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس خبرداد؛
پیشرفت ۹۳ درصدی خط دوم انتقال سد درودزن به شیراز / آب آشامیدنی ۵۰ درصد جمعیت شیراز تامین میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب قابل استفاده در سدهای استان خبرداد.
به گزارش ایلنا، سیاوش بدری در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و با اشاره به وضعیت ۹ سد بهره برداری شده استان با ذخیره ۳ میلیارد متر مکعب گفت: یک میلیارد و ۷۰۵ میلیون متر مکعب حجم ذخیره آب در سدها است که با درنظر گرفتن۵۰۰ میلیون مترمکعب حجم پایداری سدها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب قابل استفاده است.
بدری در خصوص وضعیت سد درودزن و سلمان فارسی به عنوان بزرگترین سدهای استان با هدف تامین آب آشامیدنی و کشاورزی، تصریح کرد: ۸۲۲ میلیون متر مکعب سد درودزن ابگیری داشته است که حجم قابل استفاده ۴۹۲ میلیون مترمکعب است و همچنین سد ملاصدرا ۱۳۵ میلیون متر مکعب حجم آبگیری شده و ۷۵ میلیون متر مکعب قابل استفاده است
وی افزود: سد سلمان فارسی نیز ۶۷۰ میلیون متر مکعب حجم دارد که ۶۶۰ میلیون متر مکعب آن با توجه به سازه سد قابل استفاده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس با بیان اینکه سد درودزن تامین آب آشامیدنی بیش از ۵۰ درصد جمعیت شهر شیراز پیش بینی شده است، یادآور شد: در تامین آب شرب جای نگرانی نیست و کمی بابت سد رودبال نگرانی است.
بدری یادآور شد : امسال با بارندگی های خوبی که داشتیم کشاورزی انجام شد و تاکنون نیاز به راهسازی آب از سدها نداشتند و براساس آخرین وضعیت مدل های هواشناسی بارندگی مجدد داریم که اگر تاخیر بارندگی باشد رها سازی آب انجام می شود.
سد تنگ سرخ باید تعیین تکلیف شود
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس در خصوص آخرین وضعیت در سد تنگ سرخ نیز بیان کرد: وضعیت این سد باید تعیین تکلیف شود و در اخرین جلسه بنا به بازنگری در ساخت سد شد که این بازنگری براساس نظر همه مخالفین و موافقین بوده است.
وی با اشاره به اینکه امسال وضعیت بارندگی ها از نظر میزان و توازن در زمان و مکان خوب بوده است بیان کرد: میانگین بارندگی استان ۲۳۵.۶ میلیمتر بوده است که در مدت مشابه سال گذشته ۱۸۵میلیمتر و میانگین بلند مدت ۲۲۵ میلیمتر بارش بوده است.
بدری با بیان اینکهآب تجدید پذیر استان که قابل برنامه برنامه ریزی است ۸.۷ میلیارد متر مکعب است، عنوان کرد: سپیدان بیشترین بارش و شهرستان داراب کمترین بارش داشت و شرق استان با کاهش بارندگی نسبت به سال قبل و سایر نقاط استان مواجه بود.
وی گفت: به طور متوسط در سطح استان ۲۱ روز بارندگی داشتیم.
دشت های بحرانی و ممنوعه بحرانی فارس درحال افزایش است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: از مجموع ۱۳۴ دشت فارس، تعداد دشت های بحرانی و ممنوعه بحرانی درحال افزایش است و براساس آخرین آمار سال ۹۸ جمع دشت های آزاد ۱۵ دشت، ممنوعه ۸۰ دشت و ۳۹ دشت ممنوعه بحرانی وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۹۴ هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز، ۲هزار و ۴۲۸ رشته قنات و بیش از ۳ هزار رشته چشمه در استان داریم، بیان کرد: در مجموع ۱۰۳ هزار منبع ابی در استان داریم که آب لازم در بخش های مختلف را تامین می کند.
بدری تصریح کرد: نزدیک به ۷ میلیارد مترمکعب در مجموع در سال از این منابع برداشت شده است که میزان برداشت از چاه ها ۵ میلیارد و ۴۲۱ میلیون، چشمه ۷۵۸ میلیون متر مکعب است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع چاه های غیر مجاز ۲۸ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حال بررسی و تعیین تکلیف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس با بیان اینکه ۹۱ درصد آب های استحصال شده در بخش کشاورزی، ۸ درصد در بخش شرب و ۲ درصد صنعت و خدمات است، یادآور شد: این میزان برداشت ها ۸۴ درصد از منابع آب های زیرزمینی و ۱۵.۹ درصد آب های سطحی است.
افت تراز ۴ متری آب های زیرزمینی در بازه زمانی ۱۱ ساله
بدری با اشاره به اینکه میزان افت ابهای زیرزمینی در دوره ۱۱ ساله از سال ۹۰ تا ۱۴۰۱ به طور متوسط ۴ متر افت تزاز ابهای زیرزمینی بوده است، ابراز کرد: در طی این مدت و با افت کمی تراز آب به لحاظ کیفی هم با مشکل و شوری آب مواجه شده ایم.
وی درخصوص تخصیص آب از دریا برای استان فارس گفت: براساس توافق انجام شده ۴۰۹ میلیون متر مکعب انتقال اب از دریا است که ۱۴۵ میلیون متر مکعب ان به سرمایه گذار داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس تصریح کرد: سدهای نرگسی در کازرون، هایقر در فیروزاباد، شهید سلیمانی در کوار در دست اجرا است که ۶۰۰ میلیون متر مکعب اضافه می شود و با این سه سد حجم ذخیره سدهای استان به ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب می رسد.
وی افزود: خطوط انتقال آبرسانی در دست بهره برداری هزار و ۳۷۲ کیلومتر شامل خط رسانی به شیراز، داراب زرین دشت، جهرم و قیر، شعادت شهر و پاسارگاد و... است
بدری با اشاره به اینکه ابرسانی به ارسنجان در فاز اول انجام است، یاداور شد: فاز دوم آبرسانی به ارسنجان نیز تکمیل می شود.
پیشرفت ۹۳ درصدی خط دوم انتقال سد درودزن به شیراز
وی با اشاره به خط دوم انتقال اب از سد درود ن به شیراز که به عنوان مگا پروژه است بیان کرد: ۹۳ درصد این پروژه پیشرفت دارد و فاز اول به مخزن دوکوهک به مدار بهره برداری رسیده است و تکمیل ان تا مخزن معالی اباد به طول کمتر از یک کیلومتر باقیمانده است.
بدری یادآور شد: ۷ خط انتقال شامل ابرسانی به شهرهای ارسنجان، فسا، خرامه و... به طول ۲۳۶ کیلومتر در حال انتقال است و ۶ طرح خط انتقال در دست مطالعه است که به طول هزار و ۱۳ کیلومتر شامل ابرسانی به شیراز از سد تنگ سرخ، ابرسانی از سد چشمه عاشق به نی ریز و بختگان و ... است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس با اشاره به اینکه۸ شبکه ابیاری زهکشی در دست اجرا و یا اجرا شده است، بیان کرد:۸۳ طرح تغذیه مصنوعی ابخوان ها در استان داریم که امکان ذخیره ۱۲۱ میلیون متر مکعب اب را دارد و با هدف کنترل سیلاب و هدایت روان اب ها است.