روند افزایشی شمار مبتلایان به مسمومیت الکلی در ساوه
جانشین معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه گفت: با بیان اینکه شمار مبتلایان به مسمومیت الکلی در این شهرستان روند افزایشی دارد، گفت: شایع ترین علت مسمومیت با متانول در جامعه، ناشی از مصرف مشروبات الکلی سمی یا به اصطلاح دست ساز آلوده به متانول است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیامک نوراللهی افزود: متأسفانه مشروبات الکلی از این دست در مجالس و مهمانی ها عرضه می شوند. همچنین در برخی اماکن به صورت غیرقانونی به عنوان مشروبات الکلی به فروش میرسند.
وی ادامه داد: متأسفانه اغلب افرادی که مشروبات الکلی مصرف میکنند از این مسئله و تبعاتی که بر جای میگذارد، بی خبر هستند. عوارض مسمومیت با مشروبات دست ساز شامل تاری دید و کوری، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و نهایتا به کمارفتن و مرگ فرد مصرف کننده است.
جانشین معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه اظهار داشت: بعد از مصرف متانول، ابتدا در چند ساعت اول، فرد علائمی مشابه سایر مشروبات الکلی به صورت برافروختگی، پرحرفی، مستی و ... دارد.
نوراللهی تصریح کرد: اما بعد از حدود 12 ساعت با ایجاد اسیدوز شدید و وسیع در بدن، کم کم علائم گوارشی، علائم تاری دید به صورت هاله روشن، علائم نورولوژیک و کاهش سطح هوشیاری مشاهده می شود و در نهایت در صورت عدم درمان میتواند منجر به ایست قلبی و مرگ شود.
وی بیان داشت: در صورت تشخیص و مراجعه زودهنگام با اقداماتی نظیر دیالیز طولانی مدت شاید بتوان از مرگ فرد جلوگیری کرد، اما عوارض وسیع چشمی از جمله نابینایی و علائم مغزی و اختلالات حرکتی بر جای میماند که تا اخر عمر باقی است و قابل درمان نیست.