در گفت وگو با ایلنا مطرح شد؛
ضرورت اجرای الگوی کشت در گلستان/ استفاده بی رویه از منابع آب های زیرزمینی در استان
دبیر خانه کشاورز استان گلستان گفت: اجرای الگوی کشت در استان یک ضرورت است و نیاز است که هر محصول با توجه به اقلیم منطقه کشت شود.
علی قلی ایمانی در گفت وگو با ایلنای گلستان اظهارکرد: مجلس شورای اسلامی طرح الگوی کشت را مصوب کرد و به دولت ابلاغ شد که در حال اجرا است. با توجه به خشک سالی که در استان گلستان وجود دارد باید تناوب کشت محصول داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید بیشتر محصولات کم آب بر کشت شود. مثلا در شمال استان زیره کشت شود که با این اقدام اقتصاد خانواده کشاورزان تقویت می شود.
ایمانی اظهار کرد: گلستان قطب کشاورزی در کشور است و از طرفی هم با کم آبی شدیدی روبرو هستیم که درحال حاضر زیرساختهای لازم برای اجرای طرح الگوی کشت در استان انجام شده است.
وی گفت: در سالهای اخیر الگوی نامناسب کشت به منابع آب و خاک گلستان آسیب وارد کرده که شور شدن آب ها، تخریب چاههای آب و تخریب خاک از اثرات آن است.
وی یاداور شد: در سالهای گذشته محصول سویا به عنوان کشت جایگزین شالی به کشاورزان گلستانی معرفی شد ولی کشاورزان به دلایل مختلف کمتر کشت کردند و در آخر دوباره کشاورزان به کشت محصول برنج روی آوردند.
وی تصریح کرد: گلستان ۶۵۰ هزار هکتار اراضی دارد که ۲۵۰ هزار هکتار آن آبیاری میشود و ۴۰۰ هزار هکتار به صورت دیم کشت می شود که تغییر الگوی کشت تنها راه نجات کشاورزی استان است.
وی خاطر نشان کرد: توسعه گلخانهها بهترین تغییر الگوی کشت در گلستان است و افزایش تا ۱۰ برابری تولید محصول را به همراه دارد. دولت برای حمایت از توسعه کشتهای گلخانهای تا ۸۰ درصد برای هزینه ساخت تسهیلات پرداخت میکند.