در استودیو ایلنا عنوان شد/ قسمت دوم
کمرنگ شدن حمایت بانکها از تعاونیهای مسکن در قزوین+فیلم
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگری استان قزوین گفت: در گذشته بانکها تسهیلات کم بهره میدادند و بین بانکها رقابت بود؛ اما متاسفانه بعد از مسکن مهر خبری از تسهیلات 7 درصد و 9 درصد نیست و هیچ اقبالی از سوی بانکها مشاهده نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، میکائیل کاکاوند با حضور در برنامه گفتوگو محور ضلع سوم در پاسخ به این سوال که ارتباط مستقیم تعاونیهای مسکن با اداره راه و شهر سازی، شهرداریها، سازمان نظام مهندسی و اداره کل تعاون در استان قزوین چگونه شکل میگیرد و یا چگونه باید باشد گفت: ارتباط تعاونیها با ادارات ذی ربط از جمله سازمان مسکن، شهرداریها و سازمان نظام مهندسی برابر با ضوابط و قوانین حاکم و جاری بر این ادارات و کشور است که با مراجعه هیأت مدیره تعاونیها به این ادارات و درخواستهایی که دارند شکل میگیرد و اتحادیه مسکن برای تسهیل در کار این تعاونیها بیشترین مراودهها را خودش انجام میدهد تا به زیرمجموعههای خود کمک کرده باشد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگری استان قزوین ادامه داد: یکی از مشکلاتی که تعاونیها دارند بحث عدم همکاری مدیران کارخانجات با این تعاونیها است و این تعاونیها بعضا برای انجام برخی از کارها مرخصی ساعتی میگیرند و اتحادیه به دلیل وقت آزادتری که دارد به این ادارهها مراجعه و برای تسهیل در کارها به آنها کمک میکند.
وی درباره تعامل و همسو بودن ادارههای مختلف مرتبط با حوزه مسکن با اتاق تعاون گفت: ادارهها همسو هستند و مشکلی ندارند و اگر کاری برای انجام باشد حتما انجام میدهند و حضور دولت هم در این بخش مثمر ثمر بوده و مشکلی نیست.
کاهش وامهای بی بهره برای تعاونیهای مسکن
این مسئول درباره قوانین حمایت از احداث و تحویل واحدهای مسکن به تعاونیهای کارگری گفت: قوانینی به تعاونیهای مسکن کمک میکنند که قبلا وجود داشتند و اکنون نیز وجود دارند؛ وجود ماده 154 قانون کار مصوب سال 1370 که کارفرما را موظف میکند با هیأت مدیره تعاونیها همکاری کنند یعنی در آن دهه تعاونیها ماموریت کاری میگرفتند و در پروژههایی که در دست داشتند به صورت مامور حضور پیدا میکردند و شرکتها خودرو هم در اختیار این تعاونیها میگذاشتند.
وی ادامه داد: علاوه بر کمکهایی که برای بخش هیأت مدیره تعاونی ارائه میشد، وامهای بی بهره و حتی بلا عوض وجود داشت که این وامها در آن مقطع کمک شایانی به تعاونیها کرد و این موضوعات برای دهه 70 و 80 بود.
این مسئول عنوان کرد: در گذشته معافیتهای مالیاتی هم مطرح بود که در حال حاضر هم هنوز بخشی از آن وجود دارد.
کارمندان با کارگران در یک سطح هستند
وی درباره تفاوت رویکرد اتحادیه تعاونی مسکن کارمندان و دستگاههای اداری تعاونی مسکن کارگران اظهار کرد: عملا تفاوت خاصی وجود ندارد، یعنی هر قانونی که برای کارمندان وجود دارد برای کارگران نیز هست، درواقع این دو اتحادیه هیچ فرقی ندارد و تمام مراحلی که تعاونیهای کارگری باید طی کنند کارمندی هم طی میکند و تنها در بحث کمیت با یکدیگر تفاوت دارند به طوری که تعاونیهای کارگری از لحاظ تعداد چند برابر تعاونیهای کارمندی هستند.
کاکاوند ادامه داد: تعاونیهای کارمندی امتیاز خاصی ندارند، درگذشته اتحادیههای کارمندی ارج و قرب خاصی داشتند اما امروزه اینگونه نیست و نه تنها در حوزه مسکن بلکه در حوزههای دیگر نیز گله دارند و کارمندان امروزه با کارگران در یک سطح هستند.
وی عنوان کرد: برای برخی از تعاونیهای کارمندی باتوجه به مراودات و بده بستانهایی بین ادارات و محل کاری که داشتند وجود داشت شاید کمی احترام بیشتری قائل میشدند، البته اینها برای دهه 70 است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگری استان قزوین با اشاره به رابطه اتاق تعاون با تعاونیهای مسکن گفت: اتاق تعاون استانها از اتحادیهها تشکیل میشود که یکی از اتحادیهها مسکن کارگری و کارمندی است و در حال حاضر در هیأت مدیره اتاق نماینده داشته و در تصمیمگیریهای اتاق هم نظارت داریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئولین از نظر شما دلسوز و فعال بودهاند یا خیر گفت: بله و در راستای سیاستهای اتحادیهها فعالیت میکنند و با اتحادیه مسکن که ما در آن حضور داریم همسو هستند.
این مسئول ادامه داد: در بحث مسکن باوجود محدودیتهایی که از سمت اتاق تعاون وجود داشت، اما ریاست اتاق اختیارات را به اتحادیههای مسکن واگذار کرد که مانعی وجود نداشته باشد و اتحادیه در این موارد اختیار تام دارد.