یک مسئول خبرداد؛
آغاز برداشت عسل کُنار در استان بوشهر
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برداشت عسل کُنار از ۱۱۴ کندوی بومی و ۳۰۰ کندوی مهاجر در استان آغاز شد.
به گزارش ایلنا، افشین قطبی افزود: هرسال حدود ۲هزار زنبور دار بومی و مهاجر از شهریور از نقاط مختلف کشور برای تولید و برداشت عسل کُنار وارد استان بوشهر میشوند و در مناطق کُنارخیز استان مستقر میشوند.
وی بیان کرد: اهمیت عسل کنُار از نظر عطر، طعم و خواص دارویی به اندازهایی است که هر سال شاهد تراکم زنبورداران درمناطق کُنارخیز استان هستیم.
قطبی افزود: وجود بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت کنار از گونههای متفاوت از یک طرف و مرغوبیت، بازارپسندی و ارزش اقتصادی عسل کُنار تولیدی به گونهای است که موجب شهرت استان در این زمینه و تبدیل آن به قطب تولید این عسل در کشور شده است.
وی گفت: این قابلیت و توانمندی استان در زمینه تولید عسل کُنار، باعث شده علاوه بر زنبور داران بومی، زنبورداران مهاجر نیز از دیگر نقاط کشور برای اسکان و تولید آن در استان با همدیگر رقابت کنند.
قطبی افزود: به علت شرایط خاص اقلیمی مانند رطوبت هوا کیفیت عسل کُنار تولید شده در استان بهتر از دیگر مناطق دیگر است.
وی اضافه کرد: پیش بینی میشود عسل کُنار تولید شده در استان امسال با ۲۰ درصد افزایش به بیش از ۲هزار تن برسد.
قطبی گفت: ثبت نشان جغرافیایی عسل کُنار کشور به نام استان بوشهر با نام تجاری ۱۴۳ - GI، برگزاری پنج جشنواره برداشت عسل کُنار در شهرستانهای مختلف استان، ساماندهی اسکان زنبورداران بومی و مهاجر در مناطق کُنارخیز و اجرای طرح تجزیه و تحلیل ترکیبات عسل کُنار استان با همکاری بخش تحقیقات زنبور عسل کشور از جمله مهمترین اقدامات انجام گرفته در سالهای گذشته در بخش زنبورداری است.