در کارگروه کاربران نقشه استان مطرح شد؛
ضرورت ایجاد پایگاه دادههای مکانی در سازمانهای دولتی قزوین
رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: ایجاد پایگاه دادههای مکانی در سازمانها و ادارت دولتی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه سبب کاهش هزینه و زمان دسترسی به دادهها و اطلاعات مکانی پایه و پردازش شده میشود.
به گزارش ایلنا، محمد نحوی در جلسه کارگروه کاربران نقشه و اطلاعات مکانی که به میزبانی شرکت آب منطقهای برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی ایجاد پایگاه دادههای مکانی کاهش هزینه و زمان دسترسی به دادههای مکانی پایه و پردازش شده و لایهبندی شده و بهروز شده برای سازمانها و دستگاههای اجرایی است.
رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین افزود: ما با ایجاد این پایگاه در سازمانها به دنبال آن هستیم که هر سازمانی متولی تهیه و به هنگام رسانی لایههای مختلف دادههای مکانی خود باشد و لایههای دادههای مکانی دیگری را که در کار او تأثیرگذار است از سازمان متولی با مکانیزم مشخصی دریافت کند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم در این جلسه با اشاره به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین عنوان کرد: این سامانه که بصورت پایلوت در استان زنجان شروع به کار کرده است، جهت استعلامات اتوماتیک در بخش محیط زیست و امور اراضی بسیار کاربردی بود و در آیندهای نزدیک در سایر استانها و دستگاهها اجرایی خواهد شد.
رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشهبرداری کشور در خصوص ایستگاههای دائمی شمیم و هدی گفت: سامانه شمیم اخیرا در ادارات ثبت و اسناد کشور راه اندازی شده که با سیستم تعیین موقعیت جهانی مرکاتور (UTM) تفاوت دارد؛ چرا که سیستم UTM یک سیستم جهانی است اما شمیم یک سیستم ملی است.
حمیدرضا نانکلی اضافه کرد: این دو سیستم کاربردهای مختص به خود را دارند اما هر دو جهت اخذ سند تک برگی املاک از اداره ثبت و اسناد الزامی هستند.