خبرگزاری کار ایران

یک مسئول مطرح کرد؛

طیب نماد بالاترین سطح کیفیت مواد غذایی است

طیب نماد بالاترین سطح کیفیت مواد غذایی است
کد خبر : ۱۲۹۶۱۰۰

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در همایش بین‌المللی غذای طیب گفت: غذای طیب می‌تواند نماد بالاترین سطح کیفیت در تمام مراحل تولید محصولات غذایی تا مصرف محصولات باشد.

به گزارش ایلنا از مشهد، محمدعلی رضوی در این همایش اظهار کرد: چنانچه بتوانیم الگوی طیب را در جوامع اسلامی توسعه دهیم، این امر ضامن ایمنی و سلامت مواد غذایی خواهد بود. 

وی ادامه داد: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از سال ۱۳۹۴ مطالعه و تحقیق درباره طیب را آغاز کرد و با انجام ۲۰ طرح پژوهشی، الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه‌بندی برخی محصولات را با حمایت‌های مادی و معنوی موسسه دانش بنیان کیفیت رضوی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و اجرا کرده است. 

وی با اشاره به ارائه دستاوردها و هم‌اندیشی برای تبیین و تعمیم نشان طیب درسطح کشور و جهان گفت: مفهوم طیب هنوز در نقطه آغاز است و باید تلاش‌های مضاعفی را برای فراگیری و تجاری‌سازی آن نه تنها در حوزه غذا بلکه در همه عرصه‌های زندگی انجام دهیم.

 رضوی با اشاره بر اینکه غذا اساسی‌ترین و ضروری‌ترین نیاز بشر از زمان خلقت بوده است، تصریح کرد: اگر خداوند غریزه گرسنگی را در وجود انسان قرار نمی‌داد، پیشرفت و تمدنی شکل نمی‌گرفت لذا همه پیشرفت‌های حوزه صنعت و کشاورزی، وابسته به غذا است که با رشد جمعیت و بروز بحران‌های طبیعی، مسئله غذا به امنیت غذایی تبدیل و امنیت غذایی به عنوان پدافند غیرعامل مطرح شد. 

وی ادامه داد: حوزه علمی و فناوری مواد غذایی از ابتدای قرن ۲۰ از حالت سنتی خارج شد و جنبه صنعتی پیدا کرد؛ چراکه دسترسی به غذا در کنار بهداشت و سلامت غذا مطرح شد، از همین رو پیشرفت شگرفی در ۱۰۰ سال اخیر در این حوزه ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی در کشور همچنان یک چالش است، افزود: ایمنی یکی دیگر از حوزه‌های صنعت غذا است و غذایی که  ما مصرف می‌کنیم باید در کنار سلامتی و بهداشت، در دسترس آحاد جامعه هم باشد. 

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی کشور تاکید کرد: در دو دهه اخیر موضوع ایمنی و سلامت بسیار گسترش پیدا کرد ؛ اما محققان متوجه شدند تکنولوژی همه مسائل را حل نکرده و بعد دیگری مغفول مانده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز