رئیس جهاد کشاورزی استان:
اصلاح الگوی کشت در احیای دشت قزوین ضرورت دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: باتوجه به اینکه کمبود آب و کاهش آبهای زیرزمینی از چالشهای جدی دشت قزوین است اصلاح الگوی کشت و استفاده از روشهای کمآببر در احیای آن از اهمیت وژه برخوردار است و در برنامههای جهاد کشاورزی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، رضا افلاطونی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت در احیای دشت قزوین گفت: در اصلاح الگوی کشت گرایش به سمت گونههای گیاهی کمآببر است و باید سعی کنیم این نوع کشت را در کشاورزی ترویج کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: باغستان سنتی قزوین یک الگوی کشت مناسب است که میتوان در زمان حاضر هم از آن بهره برد، همچنین در بوئین زهرا کاشت درخت پسته و در سایر مناطق بادام به عنوان یک گونه کم آببر مورد تاکید قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: علاوه بر نوع محصول روش کشت هم دارای اهمیت است و باید به سمتی پیش برویم که میزان مصرف آب کاهش پیدا کند که استفاده از نشا به جای بذر در محصولاتی مانند صیفی جات از جمله آنها است.
این مسئول اظهار کرد: مطالعات خاک شناسی هم از مواردی است که در چند دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته و در احیای دشت قزوین هم این موضوع دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: باتوجه به اهمیت احیای دشت قزوین و تاکیدات ملی به این موضوع احیا در برنامه پنجم توسعه مطرح شده و با مصوبات سفر رئیس جمهور به استان در مجموع 128 میلیارد اعتبار برای دشت قزوین اختصاص داده شد، در بخش استانی هم یک پنجم اعتبارات استان به بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.
افلاطونی عنوان کرد: تبدیل شدن دشت قزوین در کنار سه دشت دیگر کشور به منطقه ویژه و آزاد اقتصادی یکی از مواردی است که در روند احیای دشت قزوین و توسعه کشاورزی در استان تاثیرگذار خواهد بود.
وی تاکید کرد: همچنین تکیه بر دانش بنیانها هم از اهمیت ویژه برخوردار است و باید در احیای دشت قزوین این موضوع عملیاتی شود.