رئیس دانشگاه آزاد مشهد :
مبنای طرح پویش ، تقویت اقتصاد دانشبنیان در کشور است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ایجاد اشتغال برای دانشجویان را از دغدغههای بزرگ این نهاد دانست که مولفه اصلی آن فراهم نمودن شرایط برای آموزش، پژوهش، فنآور وکاربردی بودن آن است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، محسن مرادی، هدف از اجرای «طرح پویش» را آمادگی توأم با آموزش و مهارت و ایجاد ارتباط و پیوند نظاممند دانشگاه آزاد اسلامی با صنعت و جامعه دانشجویان عنوان کرد.
وی گفت: در این طرح امکان حضور جدی دانشجو همزمان با تحصیل در صنایع، اصناف، بنگاههای تولیدی و نهادهای اجتماعی فراهم میشود.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح، دانشجویان ضمن تجربهآموزی در محیط کار واقعی، از یکسو توانمندیها، مهارتها، شایستگیها و صلاحیتهای حرفهای خود را ارتقا میدهند و از سوی دیگر امکان کسب درآمد و کمکهزینه تحصیلی برای آنها فراهم میشود.
مرادی افزود: به این ترتیب، دانشجویان همراه با تحصیل به فعالیت در صنایع مشغول شده و صنعتکار به عنوان استاد راهنمای دانشجویان، توانمندی آنها برای فعالیتهای آتی جدیتر را افزایش خواهدداد.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح موجب تحول در نظام آموزشی شده و نیروهای ماهرتری برای بخش صنعت و بنگاههای اقتصادی تربیت میشوند.
مرادی گفت: هدف از اجرای این طرح، آشنایی دانشجویان با محیط کار و صنعت و ورود به بسترهای واقعی جامعه است تا تجربیاتشان صرفا محدود به محیطهای ایزوله شده دانشگاهی نشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه مبنای طرح پویش تقویت اقتصاد دانشبنیان در کشور است و منجر به مهارتافزایی دانشجویان میشود، تصریح کرد: اجرای این طرح، تاثیر قابل توجه و انکارناپذیری در افزایش دانشاموختگان ماهر، مجرب و کارآفرین در کشور خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در این طرح، دانشجویان علاقهمند همزمان با تحصیل در دانشگاه، در صنایع، بنگاههای اقتصادی و اصناف طرف قرارداد با دانشگاه، در قالب کارآموزی و کارورزی شروع به فعالیت می کنند.
مرادی عنوان کرد: دانشجویان متقاضی میتوانند همزمان با تحصیل، وارد بازار کار شده و علاوه بر گذراندن واحدهای کارآموزی یا کارورزی خود، به طور جدی مشغول به کار و مهارت آموزی شوند.
وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای کارورزی/کارآموزی در نظر گرفته شده برای طرح پویش، با واحدهای کارآموزی و کارورزی دانشجویان در رشتههای مختلف تحصیلی، متفاوت است، خاطرنشان کرد: طرح پویش تنها محدود به رشتههای فنی نیست و رشته های علوم انسانی، کشاورزی، علوم پایه و ... نیز شامل این طرح میشوند.
مرادی اعلام کرد: در این طرح، پس از ثبت نام و پذیرش با آزمون یا بدون آزمون دانشجویان در رشته های غیرپزشکی، دانشجو تقاضای کتبی خود را ارایه می دهد و پس از مصاحبه با دانشجو از سوی دانشگاه و صنایع (بنگاههای اقتصادی-اجتماعی)، دانشجو به آن نهاد معرفی و حامی دانشجو در نهاد مربوطه مشخص می شود.
وی ادامه داد: دانشجو در قالب هشت واحد کارآموزی/کارورزی در نهاد مربوطه فعالیت میکند و بنگاه اقتصادی - اجتماعی با توجه به پرورش و مهارتافزایی دانشجو، او را در اولویت استخدام قرار میدهد و در قبال فعالیت او، نهاد مربوطه نیز کمک هزینه تحصیلی را به حساب دانشگاه واریز نموده تا بهعنوان شهریه دانشجو در نظر گرفته شود.
وی افزود: در طرح پویش، گواهینامهای علاوه بر مدرک اصلی تحصیلی دانشجو صادر میشود که تاییدیه گذراندن کامل و موفق طرح پویش از سوی دانشجو است.
به گفته مرادی، این گواهینامه تایید میکند که فرد آمادگی لازم برای ورود به شغلهای مرتبط با مدرک تحصیلی خود را داراست، همچنین در صورت توانمندی و داشتن شرایط، امکان استخدام دانشجو پیش از فارغ التحصیلی نیز در نظر گرفته شده است.