وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
منطقه ویژه پیام می تواند به یک از قطب های اقتصاد دیجبتال در کشور تبدیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: منطقه ویژه پیام با توجه به ظرفیتی که دارد می تواند به یکی از قطب های اقتصاد دیجبتال در کشور تبدیل شود که هم نیاز کشور را برطرف و هم محصولات با تراز صادراتی تولید و مساله اشتغال را در استان البرز در فناوری پایه حل کند.
به گزارش ایلنا از البرز، عیسی زارع پور روز دوشنبه در حاشیه بهره برداری از ۶ پروژه تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام استان البرز در گفت و گو با خبرنگاران افزود: فردا سه شنبه برنامه افتتاح رسمی ده ها پروژه ارتباطی و فناوری اطلاعاتی را در کشور داریم.
وی به افتتاح طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها در استان البرز اشاره کرد که از فردا واگذاری پورت پر سرعت در این زمینه آغاز می شود.
زارع پور به افتتاح ده ها طرح مخابراتی هم اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین این طرح ها راه اندازی تعداد زیادی سایت پنج جی و دیگرطرح ها است که فردا اعلام می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: امروز در منطقه ویژه پیام افتتاح چند خط تولید و محصولات جدید شرکت های داخلی را داشتیم که عمدتا تجهیزات ارتباطی و مخابراتی اعم از تولید سوئیچ ، مودم و دستگاه های ریپیتر برای اپراتورهای همراه و همچنین شرکت های تولید کننده تلفن های همراه است که در زمان حاضر تولیدات آنها به صورت مونتاژ است که امیدوارم با حمایت هایی که می شود طراحی و تولید نیز در این شرکت ها داخلی شود.
زارع پور با بیان این که ظرفیت های خوبی در کشور برای تولید تجیهزات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شده ادامه داد: اگر خوب کار کنیم قابلیت صادرات هم وجود دارد و اکنون تعداد زیادی از شرکت ها صادرات به خارج از کشور در حوزه تجهیزات مخابراتی دارند.
وی افزود: منطقه ویژه پیام با توجه به ظرفیتی که دارد می تواند به یک از قطب های اقتصاد دیجبتال در کشور تبدیل شود که هم نیاز کشور را برطرف و هم محصولات با تراز صادراتی تولید و مساله اشتغال را در استان البرز در فناوری پایه حل کند.
زارع پور گفت: نگاه و راهبرد دولت سیزدهم ایجاد شبکه پر سرعت و باکیفیت و امن برای مردم است و در این زمینه تمام تلاشمان را انجام می دهیم تا اتفاق بیفتد؛ مهمترین رویدادی که باید برای ارتقای سرعت شبکه باید اتفاق بیفتد بحث طرح فیبر نوری منازل کسب و کارهاست که به خانه ها و ادارات فیبر نوری ببریم که نامحدود است و سرعت اینترنت چند صد برابر خواهد شد.
وی به افتتاح این پروژه در روز سه شنبه در ۲ استان دیگر کشور اشاره کرد و افزود: مردم در این استان ها سرعت های چند صد مگابایتی بر ثانیه را تجربه می کنند. با این کار شبکه تلفن همراه هم ارتقا می یابد چون پیش زمینه اینترنت نسل پنجم این است که فیبر نوری تا پای آنتن ها و بی تی اس ها برود و عملا فیبر در همه جای شهر گسترده می شود.
زار ع پور اضافه کرد: این کار زمان بر است و در عین حالی که کارهای کوتاه مدتی برای ارتقای کیفیت شبکه انجام می دهیم این طرح بنیادی نیز انجام و تا پایان دولت سیزدهم برای حداقل ۸۰ درصد خانواده ها فیبر نوری اجرایی می شود.
وی درخصوص خدمات به زائران اربعین حسینی و تقویت اینترنت تلفن های همراه آنان نیز گفت: ستاد ویژه ای در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اربعین راه اندازی شده و تمام ظرفیت ها امسال برای اولین بار در فناوری اطلاعات پای کار آمده است. در حوزه ارتباطات تقویت شبکه تلفن همراه در مسیرهای منتهی به مرز و خود مرزها با سایت های سیار اپراتورهای همراه فراهم می شود.
وی افزود: در یکی از مرزها که بیشترین جمعیت را دارد تجهیزاتی قرار است نصب شود که همزمان برای هزار نفر اینترنت رایگان بدهد و این اقدام در مرز مهران صورت می گیرد.
زارع پور گفت: در کشور عراق نیز با توافق های صورت گرفته در مسیر نجف تا کربلا تعداد زیادی ایستگاه اینترنت رایگان توسط اپراتورهای عراقی مستقر می شود. در حوزه فناوری اطلاعات هم تلاش می شود سرویس های جدیدی برای مردم راه اندازی شود.
وی افزود: یکی از پیام رسان ها سرویس اعلام موقعیت بدون نیاز به اینرتنت را نیز راه اندازی کرده است. همچنین برای مسیریابی در عراق با وسیله شخصی و مسیر نجف تا کربلا اطلاعات موکب ها و اطلاعات مورد نیاز مردم توسط مسیریاب ها عرضه می شود.