در دیدار عیسی فرهادی با رئیس بسیج اصناف کشور تاکید شد؛
گسترش همکاری ها با اصناف و اتاق بازرگانی جهت رفع موانع توسعه صادرات و واردات در منطقه آزاد انزلی
در دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با رئیس بسیج اصناف کشور بر گسترش همکاری ها با اصناف و اتاق بازرگانی جهت رفع موانع توسعه صادرات و واردات در منطقه آزاد انزلی، تأکیدشد.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، غلامرضا حسنپور اشکذری رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و تجار کشور با عیسی فرهادی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار که رئیس اتاق بازرگانی گیلان، معاون و مدیران سازمان، اعضای اتاق بازرگانی گیلان و نمایندگان بخش خصوصی منطقه آزاد انزلی حضور داشتند دو طرف در زمینه افزایش همکاری های دو جانبه در زمینه گسترش زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری به منظور توسعه صادرات و واردات در و از منطقه آزاد انزلی تبادل نظر کردند.
عیسی فرهادی، با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی تاکنون فراز و نشیب های زیادی را طی نموده، تأکید کرد: محدوده منطقه آزاد انزلی به رغم بهره مندی از مساحتی بالغ بر دو هزار هکتار و کوچکترین منطقه آزاد کشور بودن با هیچ منطقه ای در کشور از منظر زیبایی و امکانات طبیعی، گردشگری و ظرفیت های ترانزیت بین المللی، قابل مقایسه نمی باشد.
وی با اشاره به دسترسی بیش از ۲۵ میلیون نفر از جمعیت کشور با فاصله نیم تا ۴ ساعت به این منطقه، اضافه کرد: این مزیت موجب کاهش هزینههای خانوادهها برای انجام یک سفر ارزانتر و مقرون به صرفهتر و اقبال بیشتر به این منطقه گردیده، با این حال منطقه آزاد انزلی تاکنون موفق به اجرای اقدامات اساسی جهت جذب و ماندگاری گردشگر نشده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با ارائه تحلیلی از اهمیت تکمیل راه آهن رشت- بندر کاسپین تصریح کرد: با اتصال منطقه آزاد انزلی به شبکه ریلی کشور نه تنها بنادر جنوبی کشورمان از طریق خطوط ریلی به این منطقه و دریای خزر متصل می شوند بلکه زمینه فعال سازی عملی کریدور شمال-جنوب، توسعه ترانزیت بین کشورهای حوزه اوراسیا و جنوب خلیج فارس و اقیانوس هند نیز فرآهم می شود و این در حالی است که به رغم ظرفیت تخلیه و بارگیری حدود ۱۵ میلیون تنی بندر کاسپین، به دلیل تکمیل نبودن زیرساخت های ریلی و بندری، از دو میلیون تن آن استفاده می شود.
وی با تأکید بر لزوم توسعه امکانات و زیر ساخت های بخش گردشگری منطقه آزاد انزلی، اضافه کرد: بخش اعظم رونق کسب و کار و پویایی اقتصادی در منطقه آزاد وابسته به پیگیری و تداوم اقدامات و پروژه های نیمه تمام و ایجاد ظرفیت ها و فرصتهای جدید فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری همچون زیرساخت ها و خدمات بندری، گمرکی، ترانزیتی؛ و تولید و فرآوری محصولات کشاورزی، شیلاتی، گل و گیاه است تا توان صادراتی از ۲ میلیون به ۱۰ میلیون تن در سال افزایش یابد.
در ادامه غلامرضا حسن پور اشکذری رییس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و تجار کشور با اشاره به مزیت های رقابتی منطقه آزاد انزلی در زمینه توسعه روابط اقتصادی کشورمان با کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا خواستار همکاری بیشتر با سازمان منطقه آزاد انزلی و فعالین اقتصادی این منطقه شد و افزود: در جریان جهاد اقتصادی باید از همه ظرفیت های تولیدی و اقتصادی کشور در مسیر توسعه کسب و کار، درآمدزایی ارزی و اشتغالزایی بیشتر بهره برد و در این میان مناطق آزاد و به ویژه منطقه آزاد انزلی از نقش محوری برخوردار می باشند.
وی با ارائه تحلیلی از فلسفه وجودی، اقدامات و برنامه های بسیج اصناف کشور، بیان کرد: تاکنون مجموعه بسیج فعالان اقتصادی کشور، با همکاری اتاق های بازرگانی در ۳۴ اتاق بازرگانی، بسیج تجار ایجاد نموده، چرا که رفع مشکلات و موانع حوزه تجار در اولویت تلاش های سپاه و بسیج کشور قرار دارد و در این میان کمک کردن به بخش خصوصی و زیرمجموعه های وزارت اقتصاد برای هم افزایی بیشتر، از نخستین برنامههای این نهاد است.