خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

احداث کتابخانه مرکزی در سبزوار با مشکل تامین اعتبار روبرو است

احداث کتابخانه مرکزی در سبزوار با مشکل تامین اعتبار روبرو است
کد خبر : ۱۲۶۰۱۴۹

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان سبزوار گفت: متاسفانه همچنان موضوع کتابخانه مرکزی با مشکل تامین اعتبار رو به رو بوده و مسئولان و نمایندگان شهر می توانند در بحث تامین اعتبار آن از محل ملی، استانی و بودجه های در اختیار نمایندگان در این قضیه موثر باشند.

معصومه فلاحی در گفت‌وگو با ایلنا؛ با اشاره به اینکه غرب خراسان از نظر سرانه فضای مطالعاتی با مشکلاتی روبرو است گفت: تجهیز و تعمیر کتابخانه های موجود، گسترش کتابخانه های روستایی، راه اندازی کتابخانه کودک و یا تقویت بخش کودکان به منظور نهادینه کردن عادت به مطالعه در کودکان از اولویت های شهرستان در بحث کتابخانه های عمومی ست کمااینکه جذب نیم درصد از سهمیه در اختیار شهرداری برای اختصاص به کتابخانه ها، راه اندازی کتابخانه سیار روستایی و بهره برداری از ظرفیت دهیاری ها و ایجاد کتابخانه های مشارکتی نیز از ضروری ترین اقداماتی ست که باید انجام گیرد. 

وی در ادامه افزود: باید تا پایان ۱۴۰۰ از نظر زیربنای کتابخانه ای به متراژ ۷هزار متر مربع می رسیدیم، اما اکنون این میزان نزدیک به ۴هزار متراست. 

وی با اشاره به همیاری خیرین در جهت اقدام به ساخت کتابخانه های خیرساز نیز گفت: با پیگیری‌های اداره کتابخانه ها و خیرین  در یکی دو سال اخیر اتفاقات مثبتی رقم خورده که از جمله می‌توان به احداث دو پروژه در حاشیه های شهر که یک باب آن آماده بهره برداری است و احداث ۳باب کتابخانه روستایی توسط خیرین در روستاهای ایزی و ابارش و ملوند اشاره کرد، همچنین احداث یک باب کتابخانه در منطقه غرب سبزوار جمعا به متراژ ١۵٠٠ متر نیز اشاره کرد که در دست اقدام است.

وی وضعیت سرانه تعداد کتاب را نیز مطلوب دانست و گفت:  نهاد کتابخانه ها یک نهاد مستقل ،عمومی و غیر دولتی است و تنها بودجه ای که در قانون دیده شده نیم درصد از درآمد شهرداری‌ها است و بعضاً کمکهای دولتی از محل تملک و توازن جهت انجام تعمیر و تجهیز اختصاص پیدا می‌کند که رقم قابل توجهی نیست.  قانون پرداخت نیم درصد توسط شهرداری در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. 

فلاحی راهکارهای اداره کتابخانه برای جذب کمکهای مالی را بهره برداری از ظرفیت خیرین عنوان کرد و افزود: در حال حاضر اکثر کتابخانه ها خیر ساز بوده، تاسیس و راه اندازی انجمن خیرین کتاب نیز گام مثبت دیگری در حوزه کتاب و کتابخوانی بوده است، اجرای طرح های مختلف برای اهدای کتاب و مجموعه های شخصی مثل پویش بنای کاغذی و نذر کتاب به صورت خود جوش اجرا شده که نتایج خوب  به همراه داشته، کتابخانه ها در چند سال اخیر تبدیل به فرهنگ سرای اجتماعی و پاتوق فرهنگی شده‌اند.

وی اظهار داشت: علاوه بر انجام خدمات اطلاع رسانی ،امانت کتاب، مجلات و مرجع، برنامه های متعدد فرهنگی اجتماعی و آموزشی به کمک کتابداران علاقمند و با بهره گیری از کارشناسان مربوطه در تمام سال در حال اجرا است.

فلاحی با ذکر اینکه شهرستان سبزوار در چند سال اخیر در بحث انجام برنامه های فرهنگی و بویژه جشنواره ملی کتابخوانی رضوی همواره جزو رتبه های برتر استان بوده است نیز توضیح داد: با تمام این ها، متاسفانه ما در شهرستان فاقد کتابخانه سیار هستیم و این موضوع مشکل چندین روستای فاقد کتابخانه نیز است که اگر صورت گیرد، گامی مهم در جهت توسعه عدالت اجتماعی و محرومیت زدایی از روستاییان است که امیدواریم این مهم با مساعدت خیرین یا اعتبارات دولتی به انجام برسد که قطعا روستاهای با جمعیت بالای ۱۰۰۰نفر در اولویت هستند و بیشتر این روستاها در بخش مرکزی هستند.

وی افزود: این اداره اعلام آمادگی می کند چنانچه در روستاهای بالای ۱۵۰۰ نفر جمعیت، فضای مناسب به متراژ ۱۰۰ متر به بالا موجود باشد نسبت به راه اندازی کتابخانه مشارکتی نیز اقدام کند. 

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان درخصوص احداث کتابخانه مرکزی نیز گفت: متاسفانه همچنان این موضوع با مشکل تامین اعتبار رو به رو بوده و مسئولان و نمایندگان شهر می توانند در بحث تامین اعتبار آن از محل ملی، استانی و بودجه های در اختیار نمایندگان در این قضیه موثر باشند اما تا کنون این مهم صورت نگرفته است و بحث تامین اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی، پروژه روداب و پروژه کتابخانه شهدای گمنام از مهم ترین اولویت های فرهنگی شهرستان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز