درگفت وگو با ایلنا مطرح شد:
توسعه کشت گلخانه ای به افزایش درآمد در گلستان کمک می کند/رتبه پنجم گلستان درتوسعه کشت گلخانه ای در کشور
معاون باغبانی جهادکشاورزی استان گلستان گفت: توسعه کشت گلخانه ای از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است که میتواند افزایش درآمد مردم استان را به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، امروز شاهد تغییرات آب وهوایی در استان و کشور هستیم و همچنین کم آبی در گلستان به بحرانی جدی تبدیل شده است. در این شرایط بایدکشاورزان به سمت توسعه کشتهای گلخانه ای بروند و لازم است مسئولان استانی توجه بیشتری به این موضوع کرده و شرایط را برای کشاورزان فراهم کنند.
در استان گلستان سالانه میوه هایی مانند گوجه سبز، آلو، هلو، شلیل، گردو، انار، مرکبات، خرمالو، زیتون، سیب، گلابی و.... تولید می شود. این در حالیست که هنوز توسعه کشت گلخانه ای در استان بین کشاورزان بطور کامل و مورد انتظار جا نیفتاده است و اکثرا کشاورزان میوه های تولیدی خود را به صورت سنتی تولید می کنند.
توسعه کشت های گلخانه ای در استان به تولید محصولات میوه در خارج از فصل کمک می کند وهمچنین به ایجاد درآمد و اشتغال پایدار در گلستان منجر خواهد شد.
باتوجه به شرایط خشکسالی و مشکلات کمبود منابع آبی که در استان وجود دارد دیگر چاره ای جز تولید به روش گلخانه ای نداریم.
گلستان هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را دارد و استان همجوار با کشورهای آسیای میانه است که ظرفیت این را دارد بازار میوه این کشورها را بدست آورد.
نوید رضا فرهانی در گفت و گو با ایلنای گلستان اظهارکرد: گلستان تا سال ۱۳۹۶ در زمینه توسعه کشت گلخانه ای رتبه ۲۸ کشور داشت که درحال حاضر رتبه در پنجم کشوری قرار داریم و با توجه خشک سالی که در استان وجود دارد کشت گلخانه ای باید توسعه پیدا کند و این به نفع گلستان است.
معاون مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان گلستان ادامه داد: تسهیلاتی بانکی که برای ایجاد گلخانه به کشاورزان داده می شود پنج ساله با یک سال تنفس بوده و توسعه وکشت گلخانه ای از سیاست های سازمان جهادکشاورزی استان است.
فرهانی افزود: توسعه گلخانه ها در سه دسته محصولات سبزی و صیفی( گوجه فرنگی،خیار، فلفل) ، گل و گیاهان زینتی، لیمو ترش ( لایم کوات) دراستان در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در استان گلستان حدود ۳۲ هزار هکتار باغ از گونه های مختلف هسته دار، دانه دار ، نیمه گرمسیری و سردسیری وجود دارد که به همراه حدود ۵ تا ۸ هزار هکتار اراضی به زیر کشت گیاهان دارویی یکساله و چند ساله می روند ، مجموعا حدود ۳۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار می شود.
فرهانی بیان کرد: مطابق برنامه تا سه سال آینده باید در ۵۰۰ هکتار دیگر از اراضی گلستان کشت گلخانه ای صورت بگیرد و درحال حاضر بیش از ۱۳ هزارتن انواع محصولات باغی، صیفی، سبزی و بیش از هشت میلیون گلدان در گلخانه های استان تولید می شود.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از میوه های با کیفیت و برخوردار از استاندارد های لازم که در استان تولید می شود از طریق تجار و واسطه ها به کشورهای همجوار صادر می شود.
وی گفت: از آنجا که برای باغداران امکان عرضه مستقیم محصول تولیدی آنها و رساندن به دست مصرف کنندگان وجود ندارد، حضور عواملی از جمله خریداران و حضور واسطهها در میادین میوه و تره بار، فروشندگان محلی لازم و ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: اما گاها حضور واسطه های دست چندم، اخذ سود های کلان و عدم خرید محصول با قیمت مناسب از باغداران که زحمت کشان اصلی تولید هر کیلو میوه در شرایط سخت هستند موجب عدم صرفه اقتصادی در تولید برخی محصولات باغی در سال های مختلف می شود.