استاندار هرمزگان:
تمرکز بر صادرات بدون دیپلماسی اقتصادی ممکن نیست
استاندار هرمزگان گفت: درمسیر دیپلماسی اقتصادی باید بر مشوق معافیت تاکید و بر رفع مشکلات نرم افزاری، حقوقی و بانکی تمرکز کنیم.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، مهدی دوستی در اولین همایش دیپلماسی اقتصادی کشور با اشاره به اهمیت موضوع دیپلماسی اقتصادی گفت: فکر میکنم برخورد ما با دیپلماسی اقتصادی نباید پروژهای باشد ما باید به سمت بهبود محیط و تشکیل یک اکوسیستم مناسب حرکت کنیم به نحوی که تمام ارکان این اکوسیستم فعالانه کار کنند.
وی از اصرار بر توسعه سختافزاری در این مسیر ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: در حالی که مشکل ما نرمافزاری و در حوزه بانک، امور حقوقی و مسائل مهمی از این دست است که باید ضمن تاکید بر مشوق معافیت برای رفع مشکلات نرم افزاری مصمم باشیم.
استاندار هرمزگان در ادامه سخنرانی خود افزود: لازم است تمرکز اصلی را روی توسعه نرمافزار بگذاریم چراکه دیگر هیچ مزیت نسبی پایدار نیست، حتی جغرافیا به عنوان یک مزیت نسبی هم رفته رفته ارزش خود را از دست میدهد، پس توجه بیشتر به پارامتر زمان بسیار مهم و حیاتی است.
دوستی تاکید کرد: ما شرکای سیاسی مطمئنی هستیم و باید تلاش مضاعف و فعالانهای داشته باشیم تا بتوانیم بعنوان شرکای اقتصادی مطمئن نیز مطرح شویم، فعالان اقتصادی نیاز دارند به این موضوع برسند که ما مستقل از هر اتفاقی شرکای خوبی برای آنها هستیم.
وی گفت: ما از دهه چهل در حوزه اقتصاد، سیاستی را شروع سپس به سوی توسعه صادرات حرکت کردیم اما حالا از حرف جایگزینی صادرات در میان است در صورتی که باید مواد خام پایه را کمتر صادر کنیم و به جای آن با ایجاد زنجیره های تولید پایین دستی ارزش افزوده آنها را بالا ببریم.
دوستی اضافه کرد: با تشویق حاضران در سالن روبروشد: اگر در ذهن برای تجارت ارزش قایل باشیم دیپلماسی اقتصادی توسعه پیدا میکند حرف پایانی من این است که اساسا تمرکز بر صادرات بدون دیپلماسی اقتصادی ممکن نیست.
اولین همایش دیپلماسی اقتصادی به دبیری رامین مهمانپرست مدیرخانه دیپلماسی با حضور تجار و فعالان اقتصادی کشور، سفرای کشورهای مختلف، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه، صالحی رییس سابق سازمان انرژی اتمی،مهدی دوستی بعنوان نماینده استانداران کشور در سالن همایش صدا و سیما برگزار شد.