در گفت وگو با ایلنا مطرح شد؛
مصرف بیش از حد آبهای زیر زمینی؛ عامل اصلی خشکیدگی درختان گلستان
جنگل های سرسبز استان گلستان از منطقه نوکنده در غرب شروع و تا حوزه گلیداغ درشرق گلستان ادامه دارد و پارک جنگلی گلستان اولین پارک ملی ثبت شده ایران است که پناهگاه حیوانات بسیاری است وگونه های متنوع گیاهی، چشم اندازی بی نظیر و زیبا دراستان به وجود آورد،از این گذشته پنجاه درصد گونه های پستانداران سراسر ایران در کنار یک سوم گونههای پرندگان در پارک ملی گلستان زندگی می کنند اما متاسفانه در سال های اخیر جنگل های استان از خشکیدگی تهدید می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، استان گلستان ۲۶۰ کیلومتر عرصه های جنگل دارد که از شهرستان نوکنوه شروع و تا شهرستان گلیکش ادامه دارد که ۱۶ درصد جنگل های استان مخروبه و ۶۵ درصد از جنگل ها تجاری و ۱۹ درصد از جنگل ها در استان حفاظتی است.
شاهد تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر هستیم که همین سبب شاهد افزایش خشکیدگی و پژمردگی و خزان زودرس تعداد زیادی از درختان در سطوح وسیع جنگلی در استان هستیم و همچنین در سالهای گذشته جنگلهای گلستان مورد حمله آفت های سوسک قهوهای برگخوار توسکا، سوسک آبی برگخوار توسکا، پروانه برگخوار داغداغان، پروانه سفید درختان، زنبور برگخوار آزاد، پروانههای چوبخوار و.... قرار گرفت.
عبدالرحیم لطفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اظهار کرد: درچند سال اخیر دمای هوا ۶ دهم درجه در گلستان افزایش پیدا کرده است و سالانه در نواحی جنوبی استان ۶۰۰ میلیمتر بارش داشتیم که البته در چند سال اخیر تبخیر به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: درسالهای اخیر به دلیل توسعه کشاورزی در گلستان که کشاورزان محصولات سیب زمینی، چغندر شالی و... کشت می کنند که آب زیادی مصرف می کند و سفره های زیر زمینی گلستان خشک شده که این موضوع یکی از مهمترین دلایل خشکی درختان در گلستان است.
وی گفت: خشکی جنگل ها باعث طغیان آفات و بیماری داخل جنگل می شود که در این شرایط میزان قند گیاهی درختان افزایش پیدا می کند وتمایل حشرات و آفات به جنگل ها بیشتر می شود.
لطفی افزود: آبخیزداری یکی از راهکارهایی هست که میتواند با این پدیده مقابله کند و الان نیاز است با روش های جدید آبخیزداری برای مقابله با خشکی جنگل برویم و همچنین باید به شکل های فیزیکی شیمیایی با این پدیده مقابله کنیم.
وی افزود: در مناطق جنگی روستاهای چجا شهرستان علی آباد کتول ۲ هزار هکتار از این مناطق دچار آفت ابریشم بافت ناجور شده اند وما به این موضوع به طور جدی رصد می کنیم.
وی گفت: اگر شرایط گرمایی و خشکی ادامه داشته باشد جنگل های استان آسیب جدی میبینند باید همه دستگاه کمک کنند و باید درختکاری صورت بگیرد که جلوی خشکی درختان در استان کمتر شود.
وی خاطرنشان کرد: ما با انتقال آب بین حوزه ای دراستان کاملا مخالفیم چون یک منطقه کاملا خشک می شود و این اصلا صلاح نیست و باید راهکاری مانند درختکاری انجام دهیم.