سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی:
7هزار حرفه آموزشی در استان مرکزی دارای کد استاندارد شغل هستند / تسهیل در صدور مجوزها از برنامههای اولویت دار فنی و حرفه ای
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: سال گذشته 260 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در سطح استان مرکزی ثبت شده بود که 240 واحد آن فعال بود. در بهار سال جاری این میزان به 380 آموزشگاه آزاد افزایش یافته و از این تعداد 310 واحد فعال است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمیدرضا رستمی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه های استان مرکزی، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 6786 نفر معادل 934 هزار نفر ساعت در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در بخش دولتی و خصوصی آموزشهای مهارتی لازم را فرا گرفتند.
وی با بیان اینکه 7000 حرفه آموزشی در استان مرکزی دارای کد استاندارد شغل هستند، ادامه داد: 21 مرکز دولتی، 380 آموزشگاه آزاد و 106 مرکز جوار کارگاهی (واحدهای آموزشی مستقر در صنایع) در استان مرکزی فعال و آموزشهای مهارتی به متقاضیان ارائه می شود.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی اظهار داشت: مراکز آموزش فنی و حرفهای برای بانوان در تمام شهرستانها فعال شده و علاوه بر آموزش صنایع دستی و خیاطی، کارگاه های دیگری از جمله کارگاه های عمرانی، الکترونیک، اتومکانیک نیز فعال است.
رستمی تصریح کرد: ارائه آموزشها برای کسب و کار و ایجاد اشتغال به ویژه برای زنان سرپرست خانوار و در سکونتگاههای غیررسمی از جمله اهداف مجموعه فنی و حرفه ای است و اکنون بخش عمده ای از مخاطبان ما بانوانی هستند که به نوعی به منظور تامین معیشت و اقتصاد خانواده در این عرصه فعالیت میکنند.
وی بیان داشت: به طور معمول ترکیب آموزشها در مراکز آموزشی مجموعه فنی و حرفه ای 60 درصد آقایان و 40 درصد بانوان است، اما در فصل گرما شمار متقاضیان بانوان بالا میرود، بیش از 53 درصد کارآموزان مراکز فنی و حرفه ای قشر دانشجو و 25 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و مابقی آموزش ها در ندامتگاهها، کمپ های ماده 15 و مددجویان و سرپرستان خانوار هستند.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی تأکید کرد: بخش عمده از تسهیلات خوداشتغالی در اختیار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اما تلاش میشود با ارائه معرفی نامه به بانکها، جامعه هدف مجموعه فنی و حرفه ای از این تسهیلات استفاده کنند.
رستمی در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات ابراز داشت: اعتبارات اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی در 2 بخش عمرانی و تعمیر مراکز تخصیص پیدا می کند. در این رابطه برای هر شهرستان، اعتبار جداگانه متناسب با طرحهای در دست اجرا اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: این میزان اعتبارات در سال جاری برای شهرستان اراک با رشد 400 درصدی و برای سایر شهرستانهای استان نیز با رشد 100 درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی همچنین گفت: تسهیل در صدور مجوزها از برنامههای اولویت دار مجموعه فنی و حرفه ای است. صدور مجوز آموزشگاههای فنی و حرفه ای آزاد، در گذشته یک فرآیند زمانبری بود و در مقطعی هم صدور آن ممنوع شده بود. اما اکنون نه تنها صدور مجوز ممنوع نیست، بلکه زمان صدور به حداقل رسیده و ظرف 3 روز موافقت اصولی اولیه صادر میشود.